Ge mig tid till att bli grym på surdegsbröd

Jag vill lära mig att baka surdegsbröd
Jag har nu fått låna två böcker i ämnet
Tack H

De läser jag nu från pärm till pärm


Fast senast jag gjorde ett försök så tog jag lite tips här och där
Det blev inte helt tokigt

Jag lät degen jäsa under natten i vår brödkorg

Det ska ge ett högre bröd

För första gången i min bakhistoria så använder jag en termometer
...för att kontrollera när brödet ska vara klart (96 grader)

Fast ibland undrar jag hur jag tänker
Jag tänkte att jag tar ur termometern först och det kändes rätt, men
...nackdelen var att jag glömde använda grytlappen
Aj, aj, aj...

Det färdiga resultatet ser bra ut




Fast nästa gång ska jag följa receptet till punkt och pricka
Då kanske även smaken blir tipp topp

Men man behöver ju inte kunna allt på en gång (har jag hört)
Ge mig tid
Jag kommer att bli grym på surdegsbröd


Kommentarer
Postat av: Åsa-Lie

tihi, "surdegsbröd" låååter inte gött, men de ser gött ut! Well done Ulla ! =)

2010-09-11 @ 12:11:58
Postat av: Yvonne

Jag bakar ju bara surdegsbröd! Martins bok (och blogg) är bra, men Jan Hedh krånglar till det lite för mycket tycker jag. Termometer har jag ingen...Men dina bröd ser jättefina ut! Kul! Ska baka i morgon tror jag...då sätter jag en fördeg! :)

Postat av: Ninni

Mmm va gott det ser ut=)



Blir så fint när man jäser i korg..jaha 96 grader hade jag ingen aning om, jag brukar knacka på mina bröd för att kolla om dom är klara.



Kramen

2010-09-11 @ 12:46:48
URL: http://ninni.blogg.se/
Postat av: Nanna

Det ser ut som du redan fått in snitsen...nybakat, varmt med leverpasdej..och ett glas mjölk till..mmm

2010-09-11 @ 14:56:07
URL: http://honkytonkangel.blogg.se/
Postat av: Nina Sommar

Att bröd kan se så gott ut. Duktiga du!

2010-09-11 @ 15:28:19
URL: http://sommarhelaaret.blogspot.com/
Postat av: Lena

Vad duktig du är!

Jag har lagt av mig helt med brödbakandet. Händer ibland men inte för ofta :(

//Lena

2010-09-11 @ 17:27:15
URL: http://bloggissoder.blogg.se/
Postat av: Anna ..smyger in

Ok Ulla jag förstår precis..hmmm...lite mer sirap i..:)då blir det perfekt..ja men träna på du..snart är du expert..

2010-09-11 @ 17:59:20
URL: http://filipendula.blogg.se/
Postat av: mimmi

Yvonne bakar mycket sånt :) och jag tror att det var sånt bröd hon hade med som jag fick smaka på en gång :)

2010-09-11 @ 18:13:35
URL: http://mimmisfotosida.blogspot.com/
Postat av: soffie

mm va gott men hua att du glömde grytlappar,

kram

2010-09-11 @ 18:51:04
URL: http://soffie69.blogg.se/
Postat av: ansepanse

det tror jag säkert att du kommer att bli, men det ser jättegott ut :)

kramar

2010-09-11 @ 20:14:05
URL: http://kinaguld.blogg.se/
Postat av: Thalina

Så gott och jag bara älskar surdegsbröd men har aldrig bakat det själv.Så duktig du är och brödet ser både vackert och gott ut.Kram Thalina

2010-09-12 @ 10:34:25
URL: http://thalina.blogg.se/
Postat av: my

Jäkar vad du kan, världens godaste bröd enligt mig... önskar jag vågade försöka! Kramis

2010-09-12 @ 17:40:56
URL: http://myilivet.blogg.se/
Postat av: Sari

Vet du vad Ulla..?? Jag tror också att du kommer att bli en grym surdegsbrödssbakare;-)), utan tvekan! Du är är såå duktig på bakning överhuvudtaget!



Kram!!

2010-09-12 @ 20:29:35
Postat av: Sonja

Surdegsbröd är ju bara så gott. Har också testad det i våras och höll igång en grund ganska länge, tyvärr saknades tiden och rutinen att baka bröd på den.

Mer tips om surdeg hittar du på Martin Johanssons blogg: http://paindemartin.blogspot.com/

2010-09-15 @ 21:33:18
URL: http://sonler.blogg.se/sonler
Postat av: Helen

Har en kollega som såg fram emot sin pappaledighet med dotter´n och pratade vitt och brett om att han minsann skulle baka surdegsbröd varje dag. Vi trodde han skojade förstås men icke. Han bakar på och bjuder frugan på nybakt så gott som dagligen...

2010-09-20 @ 00:07:12
URL: http://helensvardag.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback