Idag hände det...

...kylskåpet gick sönder!!! Jag skulle ta fram frukost. Öppnade dörren och fann mig helt plötsligt stående med den i famnen...Hjälp!!!...Ni som följt min blogg vet att kylskåpet levt på övertid. Vi hade hoppats på att det skulle hålla tills det nya kom i samband med köksrenoveringen vecka 41. Men...nejdå så väl var det inte. Vet för tillfället inte hur vi ska lösa kylskåpsproblemet, men det löser sig på ett eller annat sätt...

Här kommer ett axplock av mina favoritfoton. Även om inte alla foton alltid blir perfekta så kan de ändå vara perfekta för mig, för de kan representerar bra och goda minnen.

image38
Det är något speciellt med vilda hallon... (Hönö 2007)
image39
Omogna björbär... (en regning dag på väg till arbetet 2007)
image40
Läskande, eller?...(Spanien 2007)

Foto Ulla

Puss på er!!!

Manipulera foton

I GP (Göteborgs-Posten) idag läser jag om kameran, HP Photosmart R837, som med en enkel knapptryckning kan göra motivet (personen?) smalare. I GP står det Klart snabbaste bantningsmetoden, men också exempel på en ny trend - att kunna redigera och manipulera bilden redan i kameran. Kalla mig traditionell, men jag tycker inte att det rätt att manipulera foton? Fast jag är inte konsekvent, för i vår familj redigeras röda ögon bort i datorn. Vart går gränsen för manipulation?

Sista sjukskrivningsdagen. Känner mig ganska redo att gå tillbaka till arbete på måndag. Måste börja våga lita på vardagen. Sorgen kommer alltid finnas med som en följeslagare, men den kommer att klinga av och inte kännas så närvarande som den för tillfället gör. Döden har på ett sätt gjort allt omkring mig mer levande. Utåt sett kommer jag troligtvis bli samma gamla vanliga Ulla, men inom mig blir det aldrig detsamma. 

Ha en toppendag! 
 
 

Kaffe latte

Det tog tid att ta sig hem från stan idag. Jag hade med mig kameran (som jag nästan alltid har nuförtiden, för man vet inte när man springer på ett bra motiv) och jag stannade till med jämna mellanrum och fotade allt det jag tyckte verkade kunna bli en bra bild. 

image28
Innan jag cyklade hem tog jag en latte och rågbulle med ost. Mums!
image29
Sommarens sista ros?
image33
Nypon...klipulver...Usch!
image34
Vattendroppar...

Foto Ulla

Kram!


Guldkant på vardagen

Det är konstigt, men jag upplever att det som hänt hände för länge, länge sedan...fast det har bara gått 2½ vecka. Livet börjar så smått komma ifatt mig. Känner mig mer och mer tillfreds med vardagen. Är inte lika orolig att det jag gör med familjen kanske jag gör för sista gången. Det betyder inte att jag inte blivit mer rädd om det vi har tillsammans...jag har blivit mer medveten om den korta tid vi faktiskt har tillsammans och hur viktigt det är att ta tillvara på den tiden. Sätt guldkant på vardagen.

Idag händer det saker. Ska först till hjärnskrynklaren Gudrun. Hon har hjälpt mig otroligt mycket. Tack och lov! Senare idag kommer Sari och pussgurkan Cornelia, 1½ månad. Välkomna! Sen kan vad som helst hända...eller också blir det som vanligt...

Kram på er!   

...den dagen gick

image24
...så många fina ord blev sagda
image25
...så mycket kärlek
image26
...så mycket saknad
 


Begravning

Utanför fönstret skiner solen och det ser ut att bli en fantastiskt fin dag. Vädermässigt, men jag ville inte vakna idag för idag är det begravning. En mamma/bror/make/barn har mist en dotter/syster/fru/mamma som, enligt sig själv, hade så mycket kvar att ge och göra. Hon hade inte tid att dö. Hon blev bara 50 år. Full av liv och glädje.

Lev som om du skulle dö imorgon.   

Släggfinalen

Vill blogga, blogga, blogga... Hela tiden. Fast jag inte har något speciellt att skriva om. Men ändå har jag ett behov av att skriva, skriva, skriva....och läsa, läsa, läsa andras bloggar.

Det är inte klokt. Jag har titta på VM och släggfinalen...och jag tyckte den var riktigt spännande. Fattar nada? Men...säg det inte till någon.
 
Har varit på jobbet och skrivit min sjukrapportering. Det kommer inte bli någon rolig lön nästa månad. Har varit borta i nästan tre veckor. Det gäller att handla medan det finns pengar på kontot så på väg hem köpte jag ett par nya örhängen i min favoritaffär Gullhönan. Ett par enkla med svart pärla. Till begravningen imorgon.
 
Sonen kom hem och var LITE stressad. Över spanskan. Läraren hade kommit in och pratat spanska och sonen tyckte inte han förstod hälften. Nu sitter han på sitt rum och pluggar. Jag tror att han nu börjar inse hur mycket tid han kommer att behöva lägga ner om hans ambitioner att ha MVG i alla ämnen ska uppnås.

Min systerdotter började förskolan idag. Det hade gått bra. Ska bli spännande att få höra mer om inskolningen.  

Pussgurkor!    

Surrealistiskt

Livet känns för tillfället surrealistiskt. Vad är på riktigt och vad är overkligt? Allt omkring mig är som vanligt, men inombords blir det aldrig som vanligt. En klok människa sa till mig att det kommer att bli som vanligt, men ett annat vanligt. 

Fler tankar och funderingar över livets är på väg.

Kram     

Hur förhåller man sig...

...till allt man har att vara glad över? Hur ska man komma ihåg det i tider då man tycker vardagen suger? På något sätt måste man hitta sätt att i lagom doser ta in och fördela glädjen inombords. Glädjen här och nu men kanske det som är mest svårt... vardagens glädjestunder.  Även om man ibland inte känner att man har något att glädjas över så finns det där. Även om det är intet så litet.

En ny arbetsvecka har tagit sin början. Jag är hemma den här också, men sen...

Imorgon är begravningen. Jag ser så fram emot den. *INTE*. 

Dagens Zits
Tonårssonen: Ryggsäcken packad...Nyladdad iPod...Då kan skolan börja igen.
Mamman: Du tappade nåt... "Sommarläsningslista"
Tonårssonen: Visst, ja
Mamman: Säj inte att...
Tonårssonen: Hur sent har bokhandeln öppet på söndagkvällar.


Älskar Er!!!

     

Härlig söndag!

Det blev precis en sån dag som jag kommer att ha med mig när höststormarna viner och jag bara längtar någon annanstans. Mannen och jag gick Delsjön runt. En promenad på 7,5 km. I en terräng som går både uppåt (puh!) och neråt (tjoho). Vi hade fika med oss,  Äpple och crumble muffins och hemgjord jordgubbssaft. Mums! Det är de här stunderna i livet jag vill bli bättre på att ta tillvara. Små saker och händelser som är det stora i vardagens ekorrhjul. "Livet är en stor händelse som egentligen består av en massa småsaker".

Jag tror jag berättat att jag gick med i Partille Bokhandels läsecirkel i början av sommaren. Nu har säsongen 2007-2008 års böcker kommit. Jag har nu drygt 100 böcker att läsa fram till sista augusti 2008 (jag kommer att få ligga i). Böcker av nordiska berättare, utländska berättare, deckare, biografier och faktaböcker, böcker på cd, böcker på norska, danska, tyska, franska och engelska. Det är deckarna som jag är mest intresserad av. Vill ni veta mer om läsecirkeln, så gå in på www.partillebokhandel.se.

Favoritstrip med Zits
Tonårssonen:
Varför ska jag städa mitt rum? Det kommer bara att bli stökigt igen!
Mamman: Varför ska jag ge dig mat? Du kommer bara att bli hungrig igen.
Sonen och mamman tittar på varandra. Sonen börjar städa.
Tonårssonen: Det finns någon riktigt bra replik där, men jag kan inte tänka på fastande mage.

Lots of hugs!!!

Klänning

Vi hittade kläder att ha till begravningen. Jag, Ulla, ska ha klänning. Fattar ni... Jag har ALDRIG klänning. Fast det förstås...aldrig är ett väldigt starkt ord, som vi säger i vår familj så... det är inte ofta jag har klänning. Men det känns som en begravning "kräver" olika attribut däribland att jag ska ha klänning. Mannen hittade skjorta med manschettknappar (första paret han äger. Vuxenpoäng!), slipsnål och vit slips. Kostym har han redan. 

Kräftskivan hos brorsan igår bjöd på fantastisk goda havskräftor. Svägerskan hade slagit till med ett par extra stora kräftor till var och en och de var STORA. Mums!  

Idag vet jag inte vad som händer, men just nu njuter jag av att ligga i soffan och blogga och att titta på VM i friidrott i Osaka.  Heja Carro! Efter fyra grenar leder hon klart. Hon, om någon har en otrolig mental styrka.
 
Löwe!!!

  

Älskar Zits

Tack för igår, AnneLie. Det blev en härlig kväll med taco, film och prat om livet.

Nu har jag funderat vidare i frågan hur man säger muffins i plural och det är väl muffins. Man säger väl  helt enkelt likadant vare sig det är i singularis eller pluralis. Tror jag. Är det någon som vet?

Vaknade i morse av en dröm. En dröm som jag glömde i samma stund som jag vaknade. Jag försökte verkligen komma ihåg den, men den fladdrade bort och försvann i den allmänna förvirringen i min, för tillfället ,stackars hjärna. Det kändes som en dröm som jag hade tyckt om att komma ihåg, för jag vaknade av känslan att vilja veta mer.

Dagens Zits (seriestrip i GP)
Tonårssonen: "Jag måste sticka"
Mamman: "Suck"
Tonårssonen: "Är det nåt problem"?
Mamman: "Ja". "Du är aldrig hemma nu för tiden"
Tonårssonen: "Jag vet! Är det inte toppen"?
Tonårssonen: "Tillbaka till ditt problem nu..."

Mannen och jag älskar bara helt enkelt Zits. Vissa dagars strips är som tagna ur vår familjs liv med en tonåring.
 
Idag ska vi iväg och köpa kläder till begravningen. 

Take care! 

Varm i hjärtat

Nu har jag varit på jobbet. Det var härligt att träffa alla barnen. De har visst frågat efter mig. Blir varm i hjärtat. De undrade varför jag inte var där. Jag sa att en kompis dött och att jag var väldigt ledsen för det. Det fanns inget annat att säga för så är det ju. 

AnneLie: Muffinsarna (det såg konstigt ut. Hur skriver man muffins i plural?) var fantastiskt goda.

När jag kom hem stod det en bukett blommor och väntade. Tack, snälla Christina och Tom! Och när posten kom så fanns det ett brev från Sari, Jonas och Cornelia. Tack rara människor.

Ikväll ska här ätas taco. Mums! På vårt tacosbord finns det: sallad, tomat, gurka, majs, lök, äpple, riven ost, guacemole, paprika onion dip, fetaost, champinjoner, vitlöksklyftor, hårda tacoskal, tortilla, tacosås, vitlöksdressing, paprika. You name it, det tar aldrig slut. Höll på att glömma det viktigaste: köttfärsen.


Ta hand om varandra!


Brev

Vi fick ett brev häromdagen från ett par kompisar. Jag vill dela vissa stycken med er 

Ibland stannar tiden upp, som den gjort för dig och din familj nu...
Vi vet inte hur lång stund vi får här på jorden, men när stunden rycks ifrån oss,
känner vi oss lurade...Vi glömmer aldrig dem vi älskat, de följer oss hela livet.
Livet består ju av möten och avsked...Kom ihåg kärleken, den går genom tid och rum.

Tack!

Skandal! Inga läxor!!!

Sonen kom hem lite besviken från skolan igår. Skandal! Inga läxor!!! Vare sig till idag eller till på måndag.  Men, annars hade det varit en bra första skoldag. Jag tror att sonen kommer att få läxor så han tiger längre fram på terminen.

Idag ska jag till jobbet. Det är fredagsfika. AnneLie (världens bästa kompis) ska bjuda på favoritkocken Leilas beryktade muffins. De vill jag inte missa för allt smör i Småland (eller vad man nu säger). Jag hörde från en nära källa att det kommer att bli Dumlemuffins. Gott!

Jag är så nöjd med min nya cykel. Den går som ett spett (lättcyklad). Även om det är en tantcykel. Det var lite tungt häromdagen när jag och mannen var ute och cyklade. Vi blev omsprungna av två löpare!!!  Men...vi tog dem i nerförsbackarna. Ha!

Besöken hos psykologen är så befriande. Man lär sig så mycket om sig själv ,när man tvingas sätta ord på vad man känner, tycker och vill. Jag vet att jag ur den här situationen kommer att gå ut som en starkare människa. Livet får helt andra perspektiv när allt ställs på ända. Livet är för kort för att slösas bort!

Njut av stunden! 

 

Gula rosor

Natten har varit lugn.

Idag börjar sonen första ring på gymnasiet. Han är överlycklig. Ska läsa naturprogrammet med inriktning matte/data. Det känns skönt att han fortfarande tycker skolan är rolig. Hoppas förväntningarna infrias.

Igår hämtade jag min 40 års present från familjen. Cykeln. Det regnade och blåste halv storm, men hem kom både jag och cykel. Höll på att bli påkörd av en annan cyklist. Av någon anledning så såg mannen inte mig utan i sista sekund väjde han. Jag väntade bara på smällen. Lite läskigt var det. 

Svärmor ringde igår. Planeringen av begravningen går vidare. Det ska bli möjligt att i slutet på ceremonin gå fram och lägga en blomma på kistan och svärmor undrade vilka blommor vi ville ha. Vi valde gula rosor.
 
"Mina ögon kan tindra
Mina läppar kan le
Men sorgen i hjärtat
Kan ingen se"

Kram!

Grubbel

GRUBBEL


 

Det är så erbarmligt lite
en människa kan förstå.
Man skulle ej grubbla och tänka
men tänker och grubblar ändå.
Och dagarna fogas till veckor,
veckorna fogas till år.
Man skulle ej snärjas av grubbel
så hastigt som livet går.

                                                                 Nils Ferlin


Livet består av val. Hela tiden

Begravning 28 augusti.
Livet består av val. Hela tiden. I alla möjliga sammanhang. Även till begravningar.
Här är några texter som vi har att välja bland till bandet på blomsterarrangemanget.


En sista hälsning
 
Ett sista farväl
Ett sista tack och farväl
Tack och farväl
Sov i ro
Vi möts igen
Gömd men inte glömd
Sov gott käre???
Tack för alla ljusa minnen
Tack för alla ljusa stunder
Vila i frid
Du finns i våra hjärtan
Älskad-Saknad
Sov i ro lilla???.
Ditt minne lever
Vi syns på en annan strand
Tack för åren vi fick tillsammans
Vi ses i NangialaI
Ljust minne bevarad
Låt blommorna viska ett sista farväl
Tack för allt
Vägen och Vandringen
Vi kommer alltid att minnas dig
Tack för allt du gav Vi saknar dig
Tack för god vänskap
Mötas och skiljas är livets gång.
Skiljas och mötas är hoppets sång
Den trösten Gud oss ger är att du ej lider mer

En vanlig dag...trodde du

Tänk er en helt vanlig dag. Du vaknar. Det känns lite tungt. Du är trött. Du stiger upp. Du gör allt du brukar innan du ger dig iväg till arbetet. Det ringer på telefonen...
 
...du svarar.
 
...du hör.

..."-en familjemedlem har hastigt dött".

...du fattar inget.

...och från den stunden är inget som vanligt.
 
Den är nu man så smått börjar förstå att livet inte är något som man ska ta förgivet. Man vet aldrig när det kan ta slut. Uppskattar man det man har eller strävar man hela tiden efter något annat?


Älskar er!!!

Njuta lite extra

Mannen tyckte sushin var ok. Tyckte inte det smakade särskilt mycket. Och det kan jag till viss del hålla med om. Det är mycket smak i sojan som man doppar bitarna i. Det skickas alltid med en klick wasabi och syrran som är van sushiätare blandar i en liten klick wasabi i sojan för att ytterligare förstärka smaken. Jag tyckte sushin var väldigt god idag. Det har varit gott de andra gångerna oxå, men idag var det något extra.

Jag försöker njuta lite extra av allt som händer omkring mig nu och det hoppas jag ni alla omkring mig också försöker göra. Jag hoppas att det som hänt får mig att under resten av mitt liv uppskatta det jag har för stunden och inte hela tiden blicka framåt. Livet är det som drabbar dig under tiden som du är upptagen med att planera det.

Tänker på er!
 


Sushi

Nu har ännu en ny dag tagit sin början. Hoppas ni, min familj och vänner, sovit gott.

Idag har jag planer på att fortsätta med min terapi. Att baka. Favoritkocken, för tillfället, är Leila från Tv4:s "Leila bakar" och "Leilas mat". Hon har recept på fantastiskt goda muffins. Vad sägs om: Dumlemuffins, pollymuffins,
chokladmuffins, äpple och kanel crumble (muffins med smuldeg på toppen). Idag ska jag göra pollymuffins.

Syrran från Mullsjö kommer till stan. Sonen ska opereras imorgon, så då passar vi på att ses efter hans inskrivning och annat som ska förberedas. Vi ska ses i eftermiddag hos syrran i Tuve. Vi ska äta sushi. Hur många bitar ska jag köpa idag? Det blir 7 eller 9 bitars.  Mannen ska ev. vara modig idag och smaka en bit av mig. När vi köper sushi, så har vi en favorit på Magasinsgatan. Syrran från Mullsjö är vår expert på sushi och hon säger att det är bästa stället i stada.


"Det är aldrig för sent att få minnen för livet".

Min underbara man

Jag vill hylla min underbara man som för tillfället står ut med sin frus "ups and downs". Han känner mig utan och innan och vet precis hur han ska göra för att få mig att må bättre.  

Det har varit en tuff dag. Mycket prat och mycket gråt. Men det verkar ha gett utdelning för just nu känns det ganska ok.

 

"Livet är osäkert, så ät efterrätten först" 


40-års present

Igår fick jag min 40-års present från familjen. En cykel. En hederlig röd tantcykel med bred sadel och cykelkorg. Tack familjen! Jag ska hämta den på lördag, då den ska vara monterad och klar. Hoppas på ok väder eftersom den ska cyklas hem ifrån Backaplan.
 
Annars går livet sakta framåt. En dag i taget. Njuter av nuet. Är oerhört tacksam för allt jag har. Tänker mycket på min svägerska när jag gör olika saker. Till exempel så åt vi skaldjur igår med goda vänner från Bergum. Skaldjur var något svägerskan tyckte om och när jag köpte räkorna igår så kändes det lite jobbigt. Men Ludde sa att om hon levt hade hon först sagt: -"Va, ska ni äta skaldjur utan mig?", men sen hade hon i samma andetag sagt: - "Det är klart att ni ska äta skaldjur,det som är så gott".


Var rädda om er!

Kök

En ljusglimt i det mörka. Idag har vi beställt vårt kök. Det kommer levereras vecka 41 och vecka 43 ska det vara monterat och klart. Hurra!!!Älskar er!

Känslorna

Nu har det gått några dagar sen det ofattbara hände. Mannen har återgått till arbetet och jag försökte göra detsamma igår. Jag var inte beredd på de känslorna som stormade in i min kropp. Gråten och rädslan att det skulle hända min familj något tog över min kropp. Jag ville bara hem.

Jag har haft funderingar över hur jag skulle kunna tänkas reagera i en krissituation.

Nu vet jag...

...jag hade hellre velat vara ovetande
"Älska mig mest när jag förtjänar det minst,
för då behöver jag det allra mest!" 

Vi lever...

Vill påminna alla att:

"Vi lever en sekund i taget och den sekunden är just nu"


Ledsen

Ännu en som fyllt 40

Nu har ännu en av mina vänner, MarieLovice,  fyllt 40 år och överlevt. Vi överraskade henne natten mot lördag med presenter och champagne. Hurra! Hurra! Hurra! Hurra!

Jag köpte en behandling till henne på Hagabadet. Vi ska gå på Hagabadets duobehandling. I Hagabadets informationshäfte står det:  Under duobehandlingen är ni två personer i samma behandlingsrum och en terapeut tar hand om er växelvis. Vidare står det:  Ni får två behandlingar var. Kurbad med masserande jetstrålar samt inpackning med varma stenar där du under tiden får en ansiktsmask och ansiktsmassage. Mellan behandlingarna serveras ett uppfriskande glas juice. Visst låter det härligt? Längtar redan.


Mannen och jag såg en film igår. The break up med Jennifer Aniston och Vince Vaughn. Vi trodde nog att den skulle vara mer rolig, men... Det är ingen film jag skulle rekommendera. Jag ska på bio idag och se Rush Hour 3 med bl.a. Jackie Chan. Den hoppas jag är rolig. Den fick visserligen bara en fyr av GP:s rescensent (hur stavas det?), men det brukar ju betyda att den är kul. Jag och rescensenter brukar sällan ha samma åsikt.

 
Ha en bra dag!

Tungt

Igår blev jag riktigt rädd. Jag kände mig helt jäkla utsliten efter jobbet och allt var bara tungt. Undrade om det var så här det var att börja arbeta igen. Då vill jag inte mer. Men... idag kändes allt lite lättare igen. Jag ringde t.om. mannen på väg hem för att berätta att om han ville kunde han bryta ihop idag för jag skulle inte göra det. Vi brukar turas om att bryta ihop.

En glad nyhet. Luddes systerdotter är gravid. I fjärde månaden. Hurra!!!

Annars är det varmt. Har lite svårt att sova på nätterna just nu, men det kanske i och för sig beror på att jag sover med... duntäcke.

Ser fram emot 25 augusti. Ska då gå på sommarfest som ett par goda vänner anordnar. Jag har hört att de bjudit ca 50 personer och alla får ta med sig en gäst, så mina vänner... det kan bli en STOR fest! Gud, vad kul. Hoppas på fint väder, för det ska vara picknick.Älskar er!


Överlevt

Jag har nu jobbat i två hela dagar och överlevt. Om jag ska se positvit på det så betyder det två dagar närmare nästa års sommarsemester.

Min semester har varit bra. Jag ska inte klaga. Det som är skönt med semestern är att inte behöva ställa väckarklockan och behöva ge sig iväg en bestämd tid. Dagen blir som den blir.

Jag har läst flera böcker Flickan som lekte med elden av Stieg Larsson, Fallet avslutat av Michael Connelly och Vinterstaden med Arnaldur Indridason och nu håller jag på med Pojke försvunnen av Anna Jansson. Jag kan varmt rekommendera alla.

Det som inte kommer ske i år (tror jag) är att jag kommer att bada. Jag är världens badkruka så det behöver vara ganska varmt innan jag vågar mig i. Jag vet... det finns fortfarande tid för sol och värme. Livet tar ju inte slut bara för att jobbet börjar. Har jag hört. 

Vi har varit iväg på HTH kök och lämnat mått och önskemål inför renoveringen av vårt nya kök och på måndag ska vi tillbaka och få ett förslag presenterat för oss. Känns spännande att få en arkitekts syn på hur köket kan se ut. 


Ha det bäst!