Pistage och dumle

Har precis svängt förbi Triumfglass på väg hem från AnneLie. Mina favoritsmaker för tillfället är pistage och dumle.

Har varit hos AnneLie en stund idag. Din smörgåstårta var fantastisk! Den har du inte gjort för sista gången. 

Dagens sms från sonen: Nu sitter vi på pizza hut beställt en riktigt stor och fin pizza. Sen har jag fått köpt iPod skydd och en matematik bok. Är i Birmingham

Borås

Idag har vi varit i Borås. Hos brorsan och hans familj. Ingen bäbis som ville ute idag heller så Sari och Jonas var också med. Mamma och pappa var redan där när vi dök upp. Mamma hade redan hunnit basta i två timmar. Är hon finne, eller är hon finne? Vi hade en trevlig kväll, men det är skönt att komma hem till ett tyst hus. Mattias var på ett strålande humör och som alla 4åringar så tycker han om att stå i centrum.Vi bjöds på taco. Det var längesen sist. Det var lika gott som alltid.

Mamma och Eva pratade om att de nästa vecka skulle till sjön och tvätta trasmattor. Jag sa bara: Kemtvätt? Men de menade att det luktar inte på samma sätt som när man har tvättat med såpa och sköljt i sjövatten. Ja, ja...

Dagens sms från sonen: Nu börjar jag bli arg på riktigt! Ingen Stonehenge och nu blir det ingen London imorgon. Det hittades en bomb där. Allt är bara skit. Vill hem...
Jag tycker det är bra att det inte blir London. Vill ha hem honom i alla bitar.  Men jag förstår sonen. 

Sov gott!

Åh, vad det känns bra

Jag går här i lägenheten och lyssnar och sjunger till schlagerlåter. Åh, vad det känns bra. Jag fick så mycket energi att jag inte ens kunde ligga kvar i sängen och läsa utan var tvungen att göra något. Jag bakade en fantastiskt god sockerkaka (har misslyckats med de två senaste) och 30 kanelbullar. Jag har en kompis på landet som skulle tycka att det nästa inte vore någon idé att ta fram hushållsapparaten för "bara" 30 kanelbullar. När hon bakar är det aldrig mindre än 100 stycken. Ja, ja det är tur att vi alla är olika.
 
Skickade ett mess till sonen idag: Hoppas allt är bra. Vi hör att det regnar mycket i England. Det gör det här med. Har väntat på dig på MSN, men det blir väl till helgen. Han svarade: Ledsen, varit mycket aktiviteter så jag har inte kunnat använda internet. Men till helgen har jag nog tid. 


Jag går i väntans tider...Nu blir ni allt nyfikna. Vad kan det vara? Är jag gravid? Neejj! Syrran Sari och hennes Jonas bäbis är beräknad till idag. Ska bli med en bäbis i familjen igen. 

"Schlager rules" 


Torsdag morgon

När klockan 05.51 var jag klar för att gå till jobbet. Nackdelen var bara att jag inte börjar förrän 7.15. Så vad göra? Jo, jag tvättade av toaletten, så nu är den helgfin.

Har sovit som en stock i natt. Skönt!

Skickade ett sms till MarieLovice som är på Gotland med sin syster yster. MarieLovice och jag messar varandra varje morgon för att berätta lite kort vad som ska hända den dagen. Jag är lite avundsjuk på henne för hon har gått på sommarlov och har 10 veckors semester. Tänk vad mycket man borde hinna med. Men hon brukar säga att de veckorna känns lika långa/korta som mina 4 veckor. Ska vi tro på det? Neeeeejjjjjjj. 

När jag nu tittar ut genom köksfönstret så regnar det inte. Än. Härligt så länge det varar, men jag tror jag tar med mig regnstället idag iallafall.

Ska klippa mig efter jobbet. Det behövs. Får ingen ordning på håret just nu. Klipper mig hos Kerstin på Hårkällaren och har så gjort i 10 år. 

Ha en bra dag, mina vänner. Gillar er! 

Allt om mat

Jag har börjat prenumerera  på Allt om mat. Jag gillar att läsa recept och har höga ambitioner på att jag ska bli bättre på att laga nya rätter, men det brukar inte genomföras. Jo, kanske... i alla fall när det gäller bakverk. I det senaste numret kan man ta del av olika sorters semestersabotörer som till exempel Grillkungen, Utefascisten, Livsnjutaren light, Pyromanen etc. Jag kan ibland känna mig som Utefascisten. Ibland duggregnar det och ibland regnar det inte ett dugg. Utefascisten märker ingen skillnad. "Nu är det sommar, nu ska vi sitta ute!" utropar hon hurtfriskt...För det är ju så skönt att sitta ute. På Pyromanens grill förvandlas varje köttbit till en tiondel av sin ursprungliga storlek eftersom Pyromanen vill göra allting ordentligt och well done.

Nu är det drygt 1½ vecka kvar tills planet med bland annat sex flickor  lyfter till ett varmare ställe. Och då menar jag INTE h-vetet. Utan Spanien. Längtar!!! Det bästa är att en resa är så mycket mer än bara själva resan utan även allt planerande före och alla minnen efteråt ingår i resandet. På söndag ska vi träffas och gå igenom vad som tänkas kan vara bra att ha med sig och kanske bestämma att vi inte behöver ha med oss sex hårtorkar, sex tandkrämstuber osv ja, ni fattar. Jag har börjat plocka fram kläder som jag vill ha med mig och jag måste nog erkänna att jag inte kommer behöver ha med mig vår största resväska. Fast jag vill. Sommarkläder tar faktiskt inte så mycket plats. Sen har det visat sig att det finns möjlighet att tvätta om så önskas. Ska bara komma ihåg att ta med tvättmedel. Vill ju att kläderna ska lukta som vanligt. 

I dagarna var det ett år sen mormor dog. Tänker på henne. Det är konstigt, men tankarna på henne kan komma vid de mest konstiga tillfällen. Det kan vara en doft eller saker som påminner mig om henne. Hon trodde på ett liv efter detta., så jag hoppas hon har det bra där hon är.

...regnet det bara öser ner 


Körigt

Idag är det körigt. Klockan 20.00 börjar Bones på 3:an samtidigt  som det är premiär för Allsång på Skansen
1:an. Nu tänker ni att då kan jag spela in det ena programmet och se det andra. Och ja, det har jag tänkt, men klockan 21.00 börjar ett annat av mina favoritprogram Morden i Midsomer. Jag är sån att jag helst vill se mina favvoprogram live. Det får bli en sen kväll. Men jag börjar ju sent imorgon, så vad gör det och jag känner mig stark. 

Idag har det regnat, ta mig 17, hela dagen. Såg på Aktuellt och där visade de bilder från Skansen och de hade sol. Jag gläds med dem. Eller? Fast på Allsången på Liseberg igår regnade det en stund. Och allsången är inte samma sak som när solen skiner. Så det är klart att jag gläds med dem på Skansen.

Idag fick jag återigen bekräftat livets förgänglighet. En lärarstudent på skolan där jag har mitt kontor hade omkommit under midsommarhelgen. Påkörd av en rattfull. Det gäller att inte glömma av att leva här och nu, för man har ingen aning vilken vändning livet kan ta. Mina  familj och mina vänner, JAG ÄLSKAR ER!!!

Tallyho...

 

Ny plan

Tack alla ni som var med och gjorde midsommar till en kul, rolig, fantastisk fest. Det gör vi om snart igen. Midsommarafton blev en blöt tillställning både inom-och utomhus. Vi hade köpt mat för ett helt kompani och lite till. Det blev massor över så vi åt resterna på midsommardagen och det finns fortfarande mat kvar. Jag vet inte riktigt vart tiden tog vägen, men plötsligt var hon 01.00 och då hade vi varit igång i 12 timmar. Kvällen gick i lekens,(som fantastiska Tina fixat), sångens och dansens tecken. Massor av allt. Vissa låtar spelades mer än andra. Nästa år, för att lura regnet, så har vi en ny plan. Vi firar midsommar på midsommardagen, för tror ni inte att solskrället lyste igår på midsommardagen. 

     

Har "pratat" med sonen över MSN. Han skriver på engelska för det finns inga å,ä och ö på tangetbordet. Vilka kommunikationsmöjligheter det finns nuförtiden; mail, sms, chatt etc. Det var annat på min tid när jag var i Australien för typ 19 år sen. Då var det snigelpost och telefon som gällde. Sonen verkar ha det bra. Idag är han i London. Vi köpte ett utflyktspaket från STS till honom, så att han skulle ha möjlighet att se lite mer av England än bara Oxford.
 
Idag har jag shoppat loss. Det är bara två veckor kvar till Spanien och det är alltid roligt att ha nya fräscha kläder att ta med. Jag köpte, håll i er nu, 1 par jeans, 2 linnen, 3 toppar, 1 munkjacka, 1 par vita highwater och två par skor. Tyst... säg inget... Jag vet att jag sagt att jag ska vänta till Spanien innan jag köper skor, men... det blir inte alltid som man tänkt sig...

"...och förresten här under sommarhimlen ordnar allting sig" (Ledin Hela vägen)  

Glad midsommar!

Glad midsommar, alla vänner och alla jag inte känner.

Regnet det bara öser ner. Det blev som jag inte ville. Fast... det kanske håller upp till kvällen. Klockan 14.00 ska vi väl vara ca 25 personer samlade, både barn och vuxna. Ni ska alla känna er hjärtligt välkomna! Det hade varit skönt om vi kan sitta ute. Vi har två partytält som vi tänkt sätta upp. Bara det inte, som en av  mina kollegor uttryckte det, "regnar underifrån" så ska det nog fungera att sitta ute. Håll tummarna.

Jag gillar aftnar (julafton, påskafton etc), men jag tror att jag ännu mer gillar kvällen innan aftnarna (vilket konstigt ord. Finns det något som heter så?) för då förbereder och fixar jag med både smått och stort och det finns inga krav på att det ska vara på ett speciellt sätt.   

Annars inget nytt från sonen. Han har inte hört av sig mer och då vet jag att allt är bra. För det är ju så det är i vår familj. Hör man inte av sig så förutsätter vi att allt är väl.

Jag vill gratulera en nybliven 40-åring idag. Ulrika från landet. Hipp, hipp hurra!!! Grattis!!! Ha en underbar dag! Min dag närmar sig alldeles för fort.

Återigen, glad midsommar!

Inför midsommar

Idag skulle det ske. Vi (AnneLie, Åsa och jag) skulle handla inför midsommar. Hur mycket mat går åt till 26 personer. Hoppas vi gissat någorlunda rätt. Vi trodde inte våra ögon när vi såg vad potatisen kostade. 18 öre/kg! Fattar ni. 18 öre/kg! Vi var otroligt effektiva. På en timme var vi färdiga för hemfärd igen. 

Dagens sms konversation med sonen: 
Goddag! Vilken underbar dag det är! Solen skiner, jag sitter i England och har det underbart. 100 % sanning. Hoppas ni får en lika bra dag. Kramar SonenHänt mycket.

Nu har det hänt mycket. På sonens avslutning blev vi alla tre mäkta förvånade, men han var en av ett par stycken elever utmärkt sig på ett eller annat sätt i olika ämnen. Han fick diplom och en liten peng från Spanska lärarföreningen i Västra Sverige "för sina goda kunskaper i det spanska språket". Man känner sig väldigt stolt som förälder. Hurra för vår son!!!

                                                    image12

I lördags var på AnneLies 40 års fest. Tack för en kul kväll! Smörgåståtorna var fantastiskt goda.Hon hade komponerat ihop rörorna så att smakerna,såsom kockar brukar uttrycka sig, gifte sig med varandra. Mums fillibaba!!! Eftersom vi skulle upp tidigt på söndag så stannade vi bara till 00.00, men innan dess hade vi dansat, sjungit och barnen hade fantastiska uppträden med låtar där vi sen skulle rösta fram en vinnare. Det blev Cara Mia som tog hem hela tävlingen. AnneLie och Åsa framförde sin vinnarlåt "Livet börjar här och nu" från Skagen. Grymt! 

Idag var vi på Landvetter 05.55. 06.10 var tiden för sonens samling inför språkesan. Ludde och satt och tittade på alla ungdomar som anslöt sig och vi försökte gissa vem som skulle var. Vi hade helt fel. Alla skulle till Oxford. Där ser man vilka fördomar man sitter på. Det går inte alltid att bedöma människor utifrån sina kläder och sätt t föra sig. Jag trodde jag skulle börja gråta när vi skulle säga hejdå, men jag klarde mig. Upptäckte att jag tänkte att vilket äventyr han nu kommer att ha framför sig och det är han värd tusen gånger om.  Och han kommer ju hem. Om tre veckor. 

Vi hörs!

På söndag åker sonen på språkresa

Nu är det inte många dagar kvar. På söndag åker sonen på språkresa och är borta tre veckor. Han verkar ha mer koll på läget än vad jag har. Och det är väl så det ska vara eftersom det är han och inte jag som ska iväg på resa. Min tid kommer. Spanienresan i juli. Simon kommer hem två dagar innan jag ska iväg. Skönt att hinna säga hej till honom. Han var på stan idag och köpte presenter till sin värdfamilj. Det är inget man måste göra, men det är en fin gest. Familjen han ska bo hos består av en mamma, pappa och tre barn.

I helgen går AnneLies 40 års fest av stapeln. Hon har grejat och fixat i flera veckor. Hoppas det blir ok väder. De har lovat regn, men idag har det varit  fint så jag hoppas på det imorgon med.

Livet...

Sonen går ut nian

Sonen går ut nian idag. Hur gammal gör inte det mig? Men, om några månader börjar mitt liv, har jag hört. Det är många som påstår att  livet börjar vid 40. Fast egentligen pågår väl livet här och nu, som Sanna N sjunger i sin schlagerdänga. Ja, nian... Det var tider det, när jag själv slutade nian. Kommer ihåg att det var mycket tårar. Trivdes så jäkla bra med min klass och ville inte att det skulle ta slut. Jag har fortfarande kontakt med en från den klassen. Min bästa MarieLovice. Du vet allt och lite till om mig. Puss på dig! Vi har vetat om varandra från lekskoletiden, men det var i sjuan det blev vi på riktigt.

Jag har förstått att inte alla nior låter sina föräldrar vara med på avslutningsdagen, men både Ludde och jag har tillåtelse att delta i Simons, så vi tagit semester. Skönt med en xtra ledig dag. Efter avslutningen ska vi plocka upp Emelie och så ska vi vidare ut och äta lunch. Fira dagen på ett av Simons favoritställen, George du Val. Han älskar deras räktoasts.

Kram alla vänner!!!!

Idioter

Jag är så jävligt arg. I natt har några idioter stulit vårt utebord. Trodde inte mina ögon när jag drog upp persiennerna i sovrummet och upptäckte att bordet var borta. Rusade ut för att se om det verkligen var på riktigt. Det var det. AHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Tog cykeln för att se om det kanske var ett busstreck av några ungdomar som kunde behövt ett bord i natt att sitta vid, men.... Det verkar vara ett verk av några som haft bil. AAAAHHHHHHHHHHHHH!!!!!!!!!!!!!!! Jag vill bara skrika.   

En underbar dag

Vi har haft en underbar dag. Tack MarieLovice och Staffan för att vi fick dela den med er. Jag vill dela med mig av några bilder jag tog under dagen.

                   

25 år sedan

För 25 år sedan blev Ludde och jag tillsammans. Hurra för oss!!! Vi hade varit på Liseberg och på vägen hem i bilen frågade Ludde -"Får man bara hålla om dig på Enterprise?" Och från stunden svävade jag på små moln. Vissa dagar tvivlade jag på att vi var ihop, men MarieLovice fanns alltid i närheten och peppade. För det var klart att vi var ihop. När Ludde åkte in i lumpen räknade vi dagar och timmar innan han kom hem igen. Ja, den kärleken har bestått och ingen är gladare än jag. Puss på dig, min älskling!

image7

Idag ska vi hem till landet. För det är även andra kärlekar som bestått. MarieLovice och Staffan firar 20-årig bröllopsdag idag. Hura, hurra, hurra, hurra!!! Det är otroligt vad tiden gått och ändå känns det som om den stått stilla.

Ha en lugn nationaldag!

Ännu en dag i mitt liv har passerat.

Var på bio igår. "Pirates of the Carribian". Den var väl inte min typ av film. Tyckte redan efter 10 minuter att nu vore det nog, men jag orkade hålla mig vaken hela filmen, även om det var lite kritiskt ibland. Det borde jag ha en klapp på axeln för, fast det är klart ... Tina, som satt bredvid mig, hjälpte mig genom att nypa mig ibland. Tack Tina!

Idag har jag som vanligt varit på jobbet. Det var en relativt lugn dag. Vi har börjat med överskolningen av de barn som ska börja på äldrebarnsavdelningen till hösten. Det är alltid lika spännande med inskolningar. Man behöver anstränga sig lite extra för att de nya barnen ska känna sig välkomna. Men samtidigt innebär det att man blir lite mer trött. När jag kom hem lagade jag middag. Stekta köttbullar och prinskorv med stuvade makaroner. Prinskorv är min favorit och stuvade makaroner är Luddes favorit. Simon håller sig till köttbullarna. Simon tittade på makaronerna och började le för han trodde att det var "vanliga", men icke sa Nicke. Fullkornspasta.

 

Livet

Livet! Det är härligt, spännande, tråkigt, ledsamt, skönt, roligt, bekymmersamt... Ja, det finns mycket att säga. Och inget är rätt och inget är fel. I torsdags kväll var livet bara helt underbart. Vi var på Skaninavium och såg musikalen Mamma Mia och den är bara BÄST!!! Kom på mig själv att småle fåningt och ibland vara tårögd. Jag har sett den i Stockholm och då var den oxå bra, men undrar om inte det var snäppet bättre den här gången.

I fredags var livet mindre härligt. Åkte på någon släng av magproblem. Åkte till jobbet, men fick gå hem igen. Fast jag inte ville, för på kvällenskulle den årliga sommarfesten på jobbet gå av stapeln och i år skulle vi hem till chefen på fördrink och sen skulle vi vidare till karaokebaren Penang. Chefen sa att om det räckte att jag fick vilat mig under dagen så var det ok om jag på kvällen. Det gick inte bort. Fick stanna hemma. Fick sms av AnneLie 01.52 att nu var hon hemma och att kvällen hade varit helt galen. De hade sjungit så det hade ekat. 

Idag känns livet ok. Det är mulet, men jag har läst att det ska spricka upp och bli riktigt fint väder. De har lovat vackert väder till fredag. Idag ska vi se på bröllop. Tony och Ulrika gifter sig i S:t Birgittas kapell klockan 16.00. Grattis!!! 

Puss