Fruktsnurror

Min text igår. Skum! Ja, ja, det är bara att ta nya tag och skriva något som ni ser och kan ta del av.

Nu ligger jag i sängen och äter mina favvogodisar. Fruktsnurror. Men...de har bara funnits på ett ställe. Vallhamra Torg, men nu har inte ens Jakob, som godis- och videobutiksägaren heter, möjlighet att ta in dem för de finns inte att beställa över huvudtaget. Men så länge han haft fruktsnurror så har han lagt undan dem åt mig när han förstod hur mycket jag älskade dem, så det har bara varit för mig att ta gräddfilen direkt till kassan och så har han plockat fram godisburken åt mig. Idag köpte jag de sista. Buhuhuhuhuhhuhuhuhuhuhuhuuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhu

Har varit på banken idag. Så mycket som vi varit på banken den senaste tiden har vi inte varit under alla de år vi bott i Göteborg (1986). Anledningen att vi springer där nu är att vi byter bank, från FöreningsSparbanken Alingsås till Swedbank Munkebäck. Vi har fått en fantastisk bra bankman, Mattias. Han har hjälpt oss med det som strulat på ett föredömligt sätt. Vi har även fått beviljat lån till vår köksrenovering och det känns underbart. Nu är det bara att börja att planera renoveringen.

 

Klicka för mer information om detta ordspråk! Genom att tro passionerat på något som inte finns än, kan vi skapa det. Det obefintliga är det som vi inte har eftersträvat tillräckligt.
Platon (427 f.Kr-348 f.Kr)

Världens bästa jobb

Ännu en dag med ett fantastiskt väder. Mera sånt. Har varit ute hela dagen med barnen på jobbet. Jag tycker att jag just nu har världens bästa jobb. Tänk att ha möjlighet att vara ute varje dag. Vi är ute i alla väder. "Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder". Den klyschan stämmer, fast det är lättare att vara ute vid fint väder än vid dåligt.

Idag har jag varit duktig. Jag har promenerat både till och från jobbet. 40 minuter vardera väg. På morgonen lyssnar jag alltid på Roger, Titti och Fylking Sverige på RixFm och då är det xtra lätt att gå till jobbet.  Förr lyssnade jag oftast på Mix Megapol och Adam och Gry, men någon (idiot) bestämde att vi i Göteborg inte skulle ha kvar den möjligheten. Det var inte lätt att hitta morgonpratare som kunde matcha Adam och Gry, men Roger, Titti och Gert är ok.

Sonen är hos sin tjej idag. I Falköping. På Västtrafik kan ungdomar köpa fritidskort (Gäller ungdomar som är under 20 år, för resor på fritiden i 100 dagar) som gäller i hela Västra Götaland och sonen har ett och han utnyttjar verkligen sitt kort . Han är bra på att åka tåg.


"Hemmet är den plats där man kan klia sig var som helst.


Kloka kommentarer

Pratade med Helena, en av mina systrar. Hon berättade om min fantastiska systerdotter, Emma 2,4 år.

Episod 1:
Emma bär på en mugg med vatten. Helena säger: "Var försiktig" Emma säger: "Lugn, mamma. Jag fixar det" 

Episod 2:
Emma gungar. Mössan kanar ner över hennes ögon. Emma säger: "Vem släckte lyset"?

Är det charmigt, eller är det charmigt?

Puss på dig, Emma

Inget särskilt

Ludde frågade vid middagsbordet idag om jag slutat blogga? Nej, det har jag INTE, men som jag sa så händer det inte så mycket under veckorna som kan vara intressant nog för er som läser bloggen. Ludde tyckte det var ett dåligt argument. Det finns alltid ämnen att lyfta fram. Hur små de än må vara. 

Så vad skriver man om, om man inte vet vad man ska skriva om?

1.Vädret! Solen skiner ifrån en klarblå himmel. Vilket fantastiskt väder vi har. Blir lycklig bara jag vaknar på morgonen och ser att det kommer att bli ännu en härlig dag. Det märks att det inte bara jag tycker det. Många ser gladare ut. Man tilltalar varandra fast man inte känner varandra. Jag mötte en kvinna som var ute och promenerade. Hon hade knäppt upp sin jacka och såg ut att vara full av energi. Jag sa: Vilket väder! Kvinnan: Verkligen härligt. En liten kommentar, men tror inte den skulle ha uppstått en regnig och blåsig hösteftermiddag, eller?   

2. Jonas "Din" kaka var god tyckte grannarna, Ludde och AnneLie. Jag bakar en ny åt dig.

3. Smyckeparty Jag ska ha smyckeparty nästa vecka, men idag ringde kvinnan som ska ha demonstrationen och frågade hur jag ville ha det ikväll. Ikväll, sa jag. Nej, det är nästa vecka. Jag fick lite panik. Som tur är, så löste det sig. Det blir smyckeparty nästa vecka.


 
"Hjälp andra, men när du gör det, glöm inte dig själv".

Lugn. Harmoni. Välmående.

Tre ord representerar helgen: Lugn. Harmoni. Välmående.

I reklambladet om Asia Spa står det: Tänk dig att fly omvärldens kaos in i det absoluta lugnet. Till en stilla och rofylld värld där du blir väl omhändertagen och får möjlighet att varva ner.

Vidare står det: Vägen till harmoni börjar i våra tvagningsrum där du tvättar dig sittande, enligt japansk ritual. Lugnt och rofyllt renar du både kropp och själ. Därefter är du redo för de japanska källorna. Havsutsikten och det 40-gradiga vattnet gör att det känns som du nästan svävar efter ett tag.

Och till sist står det: ...kan du njuta av ett magnifikt helglasat rum, i etage, med himlen som enda begränsning. 

Jag kan bara bekräfta att det som står i reklambladet  stämmer. Jag rekommenderar Asia Spa ända ut i fingerspetsarna.

 

"Jag arbetar hårt med att lata mej". 


Goda nyheter

Yippie! Hurra! Fantastiskt! Nu undrar ni nog vad som är så bra. Jo,...vi har fått tillbaka pengarna från Fly Me. De trodde jag var helt förlorade i konkursen. Det sker under. Gud, vad skönt det känns. Nu kan jag lägga de pengarna på skor istället (fniss). Jag hörde en fågel viska att i närheten där vi ska bo finns det skofabriker med många och billiga skor. Ett paradis för undertecknad!!!

Idag ska AnneLie och jag på Asia Spa i Varberg. Vi arbetar i en stadsdelförvaltning som har en fantastisk Fritidsförening, som alla som arbetar i Örgryte automatiskt är medlem i. Fritidsföreningen arrangerar resor och olika aktiviteter till bra priser. AnneLie och jag har rest med dem förr. Vi har bl.a. varit i Köpenhamn och Skagen. Idag är då dags att göra Varberg osäkert. Vi ser ut att få en underbar helg. Vi ska njuta av lugnet och det, som ser ut att bli, fantstiska vädret. De har lovat sol och +15 grader. Kan livet bli bättre?
"Jag tänker inte på allt elände som har varit utan på allt det underbara som skall komma"   

Aprilväder

Vilket konstigt väder vi har. Det är rena rama aprilvädret, för det är alla olika sorters väder på en dag. Imorse haglade det så att flera bilars larm i grannskapet sattes igång. Vi pratade på jobbet om det där med larm. Stängs de automatiskt av efter en stunds larmande, eller?

Det där med vädret har jag en kluven inställning till. Det talas om att det är människors slöseri med jordens resurser som nu bland annat  visar sig i vädrets konstigheter. Jag gillar att vi inte har så långa vintrar.Jag gillar att våren kommer tidigt. Jag gillar att sommaren är varm och härlig. Gör det mig till miljöbov? Nej, jag gör det lilla jag kan för att bidra till att jorden ska må så bra som möjligt. Jag:
sopsorterar

kör miljöbil, 
använder till viss del lågenergilampor.
använder mig av allmänna kommunikationer eller promenerar eller cyklar  till eller från jobbet.
värmer upp huset med fjärrvärme
Om alla gör lite, så...Sen vet jag att det finns mycket mer som jag skulle kunna göra, men...Jag är bara människa och ganska bekväm av mig.  

Bion "Nina Frisk" igår var ok. Den handlar om flygvärdinnan Ninas relationer både till sin mamma och bror och hennes svårigheter att hitta Mr Dream. På sf står det: Nina Frisk är flygvärdinna. Hon älskar att flyga. Ninas mor Jill älskar Irish coffee och Krister. Krister älskar att jävlas, helst med Ninas bror Linus.Nina trivs bäst i det blå, långt borta från sin snurriga familj. Tills hon en dag möter Marcus och hans son William. Och en längtan föds efter en alldeles egen familj. Men livet på jorden visar sig inte vara lika enkelt som i himlen.
Slutet gillade jag inte. Jag gillar slut som är lyckliga och det här slutet är öppet. Det kan bli på det ena sättet eller på det andra sättet. När jag går på bio så vill jag roas och ha möjlighet att drömma mig bort ett par timmar. Jag har inga problem med förutsägbara filmer.
Nästa film som jag vill se är  "Wild hogs" På
www.sf.se läser jag att filmen handlar om: 

En grupp välmående medelålders män beger sig ut på vägarna på var sin motorcykel, på jakt efter det stora äventyret. Men äventyret är inte vad de väntat sig. Speciellt inte den del av äventyret som kallar sig Del Fuegos och är en motorcykelklubb från New Mexico. Filmen har biopremiär 13/4.

I rollerna bl.a: John Travolta, William H Macy, Tim Allen, Martin Lawrence, Marisa Tomei m.fl.

Jag gillar Travolta och Martin Lawrence.

Jonas! Jag har bakat idag. Har provat ett nytt recept : Choklad-och vaniljsockerkaka. Den verkar supergod. Jag stoppar den i frysen tills du och Sari kommer.
 


"Jag har gjort många dumheter, och det tänker jag fortsätta med. Det är de som sätter färg på tillvaron".

Sonen är bäst!

Tack Simon! Sonen är bäst! Han hade gjort en fantastisk skiva från luffen. Han har skapat en bildspel som kombinerar foto och musik. Det han lyckats med är att sätta rätt musik till rätt foto dvs. att det bilden visar hör man i musiken. Till exempel så visas i början av bildspelet vår båtresa över till Fredrikshamn och då hör man  Robert Brobergs "Båtlåt". 

Det blev en trevlig em/kväll på landet. Tack, vänner! På vägen till Gustavssons så stannade vi vid två tillfällen. En utav våra favorit godisaffärer finns på väg till landet. I Hol, strax utanför Alingsås. De har de sorterna vi tycker om om och de har MÅNGA sorter. Vidare stannade vi till för att säga hej till mina föräldrar. Vi hörs inte så ofta, men som mamma sa -"Hör vi inget så är det bra". Och så är det.

Idag är det sådant tråkigt väder, regn och blåst att jag helst bara vill ligga kvar i sängen och inte göra någonting, men idag måste jag köpa en baddräkt. AnneLie och jag ska på spahelg nästa vecka. Asia Spa i Varberg. Hurra! Jag har varit där förr och, om jag kommer ihåg rätt, så gick man en hel del i baddräkt och min gamla slängde jag sist jag använde den, för den hade gjort sitt och lite till.

EvaBritt en kompis jag arbetat med för, som det känns nu för en evighet sen, ringde förra helgen (då jag var sjuk) för att fråga om vi skulle på bio. Då kunde jag inte, men idag ska vi göra det. Gå på bio. "Nina Frisk". Ska bli kul. Jag går gärna och ser svenska filmer. "Nina Frisk" är gjord av Maria Blom som även gjorde "Masdjävlar" och den filmen gillar jag. Jag vet inte vad "Nina Frisk" handlar om och det är också en sak som jag inte har några problem med, för då har jag inga förväntningar på filmen. 

Vid ett tillfälle, när jag inte visste vad en film handlade om och, som gjort starkt intryck på mig det var när jag såg  "Döda poeters sällskap" för första gången. Jag kom ut ur biosalongen och var helt uppfylld av filmen. Det är en känsla jag gärna skulle vilja återuppleva, men inte gjort hittills. Men... "Den som väntar på något gott vänter aldrig för länge", eller vad är det man säger? Och jag är ju bara 40 i år .
"Gammal vänskap är som gammalt vin, ju äldre desto starkare"   

Blåsigt

Enligt väderleksrapporterna i veckan så har det talats om att det skulle var fint väder t.om. söndag och då måste jag erkänna att jag tagit för givet att det även skulle vara varmt, men blåsten är kall, så än så länge får man vänta med att sitta med näsan i vädret. Men...det närmar sig. För mig är våren förväntan för det som komma skall. Jag längtar efter att ta fram utemöblerna. Sätta fram dem på framsidan av huset. Brygga en kopp kaffe och bara njuta av värmen. Det är vår för mig. En annan sak som är vår för mig är när jag kommer hem från en arbetsdag och för första gången ser grannen sitta på sin trappa och dricka kaffe. 

Det finns hopp. Om att vi ev. kommer att få tillbaka pengarna från Fly Me. Vågar inte riktigt tro på det, men hoppet är ju det sista som överger människan, så...Håll tummarna.

Tack än en gång ni som kommenterar min blogg. Det är hur kul som helst att veta att ni läser den. Och än så länge är det lika roligt att skriva den.

Äntligen åkte han ut från Let´s dance. Lasse Brandeby. Nu kan han ägna sig mer åt det han kan. Vad det nu än är. Nästa vecka i Let´s dance är det semifinal. Spännande. De som är kvar är alla lika bra, Erica, Tobbe och Martin, men jag hejar lite xtra på Erica. 

Idag ska vi hem till landet. Till familjen Gustavsson. Vi tågluffade i Italien i somras och idag ska vi återuppleva det. Vi ska titta på foton ifrån resan, äta och dricka italienskt. Vi ska äta Citron och vitlöksdoftande pasta til förrätt, som huvudrätt blir det Kyckling i balsamvinägersås och till efterrätt färsk frukt . Simon har varit väldigt hemlighetsfull i veckan. Han har varit noga med att påtala för oss att vi inte fått komma in på hans rum utan att knacka. Idag till frukosten berättade han att han gjort en specialskiva om tågluffen i sommar som vi ska få ta del av i eftermidag. Jag är så nyfiken!!!


"Vart du än är, är det dina vänner som utgör din värld"! 


Mycket tv blir det

Slät som en barnrumpa. Ansiktsbehandling. Idag. Men... fattig... kommer alltid hem med en ny ansiktscréme. Den här ska vara dunder för min torra hud. Vi får väl se.
 
Igår hade, som jag skrev, Grey´s Anatomy världens bästa program säsongspremiär.  Klockan 21.00 idag kommer ett annat av mina favoritprogram CSI.

CSI: Miami röstades under hösten fram som världens mest populära tv-serie efter att man studerat tittandet i 20 länder och tagit reda på vilka program som rankats högst i respektive land. Liksom sina systerserier (CSI New york, CSI Los Angeles) präglas CSI Miami av ett högt tempo, starka karaktärer och mystiska mord
... (kanal 5) 

Ännnu ett favoritprogram är Criminal Minds - fredag 21.00

I Criminal Minds följer vi FBI:s elitgrupp av beteendevetare. Deras uppdrag är att leta sig in i huvudet på landets mest eftersöka och farliga brottslingar. De måste kartlägga varje aspekt av deras agerande, vad som rör sig i deras huvuden och när de kommer att slå till nästa gång.  

Seriens handling kretsar kring Gideon, avdelningens nestor med en nästan övermänsklig förmåga att leta sig in i förövarnas psyken. Kring sig har han samlat några av de skarpaste hjärnorna inom FIB. Varje medlem i gruppen tar med sig sin expertkompetens från ett specialområde. (kanal 5)


Jag tittar mycket på tv. Det är mitt sätt att koppla av. Jag spelar inte in så mycket utan jag vill helst se tv live. Spelar man in så finns det en tendens att man kommer efter och det kan orsaka ett onödigt stressmoment.
Ni vet... Ulla+stress=sur och grinig"Det räcker inte med att vara strängt upptagen - det är myrorna också. Det avgörande är: Vad är det man är strängt upptagen av"?


Som vanligt

Idag är allt som vanligt. Jag är tillbaka. Frisk och kry. Och Ludde är hemma.

Det som är skrämmande hur fort kroppen tappar muskler och kondition. Jag tog en promenad igår efter en knapp veckas sjukdom och idag har jag världens träningsvärk både här och där. Kroppen är till för att användas. Det är ett som är säkert. Jag gick Sävedalen runt. Jag hade en baktanke med det för min favoritaffär i Sävedalen är Gullhönan och där brukar jag slinka in om jag "råkar" gå förbi och köpa smycken från Pilgrim som de säljer där. Igår var inget undantag. Jag tyckte att det varit lite synd om mig eftersom jag varit sjuk och var värd något nytt. Det blev en ring.

Tre bra saker som hänt idag:
Underbart väder
Varit ute hela dagen
Promenerade till jobbet. Härligt!

Klockan 21.00 är det säsongspremiär av Grey´s Anatomy. Dubbelavsnitt. Hurra! Just nu världens bästa tv-program och det är det inte bara jag som tycker: Tidigare i år vann sjukhusserien en Golden Globe Award som Bästa Dramaserie och i december utsåg inflytelserika amerikanska nöjestidningen Entertainment Weekly skådespelarna i serien till årets nöjesprofiler 2006.

Igår var jag på förhansvisningen av Music & Lyrics. Premiär 16 mars. Det är en måbra-film. 
På 
www.sf.se står det att läsa om filmen:
Alex Fletcher var popstjärna på 80-talet, men är hopplöst ute idag. Han får en sista chans att blåsa liv i karriären när han erbjuds att skriva en hit till det nya popundret Cora Corman. Det finns bara två problem. Låten måste vara färdigskriven på fredag. Alex har aldrig något vidare på att skriva texter. Då dyker Sophie upp. Det är hon som vattnar Alex' blommor på kontoret. Och hon sprutar ur sig texter som ingenting.

I rollerna bl.a: Hugh Grant, Drew Barrymore m.fl.
"Bara de som vågar misslyckas stort kan lyckas stort"

På bättringsväg

Äntligen är det hopp om livet. Ingen huvudvärk idag. Underbart! Är hemma imorgon också, sen ska jag vara "fit for fight" igen.

Tittar på Förkväll på Tv 4. De pratar om hur viktigt det är med fotvård. Jag har varit på fotvård en gång, så jag tar inte särskilt väl hand om mina fötter, men jag har blivit bättre på att ta hand om mitt ansikte. Jag har hittat ett toppenställe. Goldlife på Lundbybadet
www.goldlife.se
Var tredje månad unnar jag mig en ansiktsbehandling. Fantastiskt skönt! Ska dit på torsdag. Längtar! 
En klassisk ansiktsbehandling inleds med 10 min ryggmassage och sen innehåller behandlingen:
rengöring
hudanalys
peeling
portömning (gör lite ont),
massage (det bästa av alltihop),
crémemask (under tiden får man handmassage)
vårdande ansiktscréme

Idag lagade sonen middag. Spenatsoppa med ägghalvor. Den blev superb. Återigen, han är grym!
Spenatsoppa
Fräs 1 lök i lite smör i en kastrull. Häll i 7 dl mjölk, 400 g spenat, 100 g ärtor och 1 grönsaksbuljong. Låt koka 5-10 min. Mixa ihop. Smaka av med salt&peppar. Färdigt.
"Det är som det är, och det lär det fortsätta med"   

Dagen efter

The Ark 248 p, Andreas Johnsson 189 p och Måns Zelmerlöw 171 p. Enligt Johan Rylander, musikkrönikör på GP, kommer The Ark även att vinna i Helsingfors 12 maj Mycket talar för att historien upprepar sig i Helsingfors i maj. Jag har lyssnat igenom majoriteten av de andra bidragen och The Ark är exakt lika bäst även i den konkurrensen. Det låter betryggande. Det gäller bara att inte ha för höga förväntningar för ibland infrias inte förväntningarna. Men det som talar för The Ark är redan ett stort namn i musikvärlden och det kan man inte bortse ifrån. Heja The Ark!!!!  Det komiska är att jag egentligen inte är ett fan av The Ark, men just den här låten har något visst över sig.

Har fortfarande feber och en molande huvuvärk som inte vill gå över. Orkar läsa, titta på tv och surfa kortare stunder. Upplever att tiden ändå går fort, men det har väl att göra med att jag slumrar med jämna mellanrum. Jag tycker om att vila och sova och det har jag verkligen gjort sen i torsdags. Nackdelen är att ingenting annat blir gjort.

Igår sken solen ett tag. Härligt!!!

Men...

...då inser jag att det snart är dags för storstädning för solen är obarmhärtig mot skitiga fönster och damm som virvlar runt både här och där. 

Kramiz

  

Vinnaren!!!

The Ark till Helsingfors


Final i melodifestivalen

Melodifestival. Final.

Vem vinner ikväll? Det enda man kan vara säker på är att man inte kan vara säker på vem som vinner. Jag tycker inte om att spela och tävla. Brukar säga att jag hejar på den som vinner, men ikväll håller jag på The Ark. Jag är ingen stor fan av The Ark, men just The worrying kind tycker jag är en härlig låt. Vidare så gillar jag Måns Zelmerlöfs Cara Mia. Trallvänlig.

Enligt GP inleds festivalen med Carolas Evighet i en lågmäld coverversion. Den ska bli spännande att höra.

Ciao

  

Trött på att vara sjuk

Jag är fortfarande sjuk, men jag blir så trött på att bara vila. Försöker skriva några rader. Tro det eller ej, fast jag inte varit utanför dören på två dagar så händer det saker. Det jag vill säga att det är härligt med vänner som hör av sig på ett eller annat sätt för att de bryr sig om att jag är sjuk. Tack!

Idag ringde en telefonförsäljare. Hon pratade på om vad mitt bidrag skulle kunna göra, bla, bla, bla. Plötsligt kom jag på att jag är med i Nixregistret och då har hon inte rätt att ringa upp mig. Jag frågade henne varifrån hon fått mitt namn. Hon kunde inte svara på det och då sa jag att jag inte var intresserad. Jag tycker verkligen inte om dessa telefonförsäljare. Blä!!!

Om ni vill spärra er telefon från telefonförsäljare gå in på 
http://www.nix.nu/. Jag kan inte säga att de slutar ringa helt och hållet, men de är skyldiga att kontrollera registret innan de tar kontakt.

Ludde ringde. Linjen var urdålig, så jag hörde typ vart tredje ord, men det var härligt att höra att han mådde bra. Han kommer hem på tisdag. Längtar!Kram 


Sjuk

Jag är sjuk. Blä! Det gick fort. På en timme igår kom febern, huvudvärken, halsontet och värk i kroppen.

Hörs en annan dag!

Jag kan motstå allt utom frestelser.

Jag lärde mig en sak på föreläsningen idag. Storleken spelar roll... om en storstad som Göteborg ska få en uthållig tillväxt där vi kan konkurrerar med andra marknader. Jag lärde mig även att jag tillhör digitala invandrare medan de som är födda efter 1980 är digitala infödda. Vi digitala invandrare är uppvuxna med böcker och tidningar, papper och penna, böcker medan digitaltinfödda har det + lunarstorm, icq, cs, bio, mobil, webcam, internet, etc, etc. Föreläsaren berättade att en kompis till honom sa att han är så imponerad över sin son för sonen kunde spela data, samtidigt som han svarade på MSN, samtidigt som han sms:ade, samtidigt som han kunde sticka ut huvudet genom dörren för att delta i övriga familjens konversation. Jag skrattade gott för på något sätt så kände jag igen situationen. Man brukar säga att killar inte kan göra två saker samtidigt, men det kanske inte gäller de digitalt infödda.

Det känns som jag håller på att bli sjuk. Har inte tid att vara sjuk. Har bokat roliga saker hela helgen. 

Kram 

Tidig morgon

Som vanligt vaknade jag tidigt imorse. Så tidigt att inte ens tidningen hunnit komma. Jag somnade, som tur, om.

Idag har vi studiedag på jobbet. Vi ska lyssna på olika människor som ska ge sin syn på vad för sorts strategiska frågor som Göteborg och även SDN Örgryte står inför i framtiden. Dagens förläsning är en fortsättning från förra årets föreläsning som handlade om framtid och omvärld. Jag vet att förra årets dag var intressant, men dagens kanske känns mer konkret och nära. Ja, ja vi fårse vad det blir. Berättar ikväll.

Annars vet jag inte vad dagen bär med sig. Jag lämnar bilen hemma idag oxå. Svårt att hitta parkering i närheten av Burgården, där vi ska vara, till parkeringspriser som känns humana. Vi har ju så bra kommunikationsmedel i Göteborg. När de fungerar. 

Det roligaste med bloggen, för tillfället ,är att läsa alla kommentarer och hälsningar jag får. Mera sånt.

Jag älskar att läsa. Framförallt kriminalromaner. Jag har, av en kollega, nu blivit rekommendrad en författare som heter Arnaldur Indridason. Jag började läsa "Änglarösten" igår och den bådar gott. Det bästa med att hitta nya författare är att de oftast har skrivit flera böcker och då är det bara att läsa på. Men samtidigt är det en balansgång, för läser man många böcker i rad av samma författare så kan jag uppleva att man blir "mätt" på den författarens skrivsätt. Inga problem egentligen. Det är bara att byta författare. Mina favoritförfattare är: Peter Robinson (En ovanligt torr sommar), Reginald Hill (Mysteriespel), Donna Leon (Natt i Venedig), Helene Tursten (Tatuerad torso) och Camilla Läckberg (Predikanten). Det finns en upsjö av bra författare. Det är bara att upptäcka dem.

Vi hörs! 

I natt smidde jag tusen planer. I morse gjorde jag precis som vanligt.

Idag tog jag inte bilen till jobbet. Det kändes hårt. När jag äntligen har möjlighet att ha bilen en hel vecka. Jag jobbar på kontoret på tisdagar och där är parkeringsmöjligheterna i stort sett obefintliga dagtid. Man får stå max två timmar på samma ställe. Vidare skulle jag till förskolan på avdmöte på kvällen och sen kunde jag åka hem med kollegan som oxå bor i Sävedalen. Så hur gärna jag än ville ta bilen så fanns det ingen anledning till det.

Nu när Ludde är borta så har Simon och jag möjlighet att äta sånt som bara vi tycker om. Som igår. I kycklinggrytan tillsatte jag färska champinjoner. Mums! Vidare ska vi någon gång under veckan äta spenatsoppa med ägghalvor. Sonen sa t.om. att han kunde göra den. Han har som uppgift från hemkunskapen att göra soppa, så det passar ju bra.
  
3 bra saker som hänt idag:
Fick sms av min älskade man. Puss på dig!
Lyssnade på mitt favoritradiomorgonprogram. Rix morronzoo.
Fick melodifestivallåtarna skickade till mig genom MSN. Tack AnneLie!

Amore 


Det är aldrig för sent att få minnen för livet.

Idag låg familjen fortfarande och sov när jag gav mig iväg till jobbet. Jag har sagt till Ludde att när han går i pension då går jag oxå, (fast det är fyra års skillnad mellan oss) för jag vill inte behöva gå till jobbet och veta att han får ligga kvar i sängen. Jag skulle gärna gå i pension redan nu. Jag tror det passar mig att vara ledig (fniss)

Var duktig och kom iväg och tränade efter jobbet. På gymmet. Kände mig stark idag. Jag tränar två gånger/vecka. Oftast en dag på vardagen och en på helgen. Bästa dagen att träna är lördag för då öppnar gymmet redan 8.30 och då är det inte många som tränar. Det är lugnt och skönt. Det är konstigt där med träning för när jag väl varit och tränat, som idag, så är jag laddad till tänderna och tänker att jag snart måste träna igen. Men...så går en dag och helt plötsligt känns träningen så avlägsen. Jag har hört att människan är, av naturen, lat och jag kan bara säga att det stämmer in på mig.

När jag kom hem så hade sonen diskat OCH bakat en sockerkaka. Ikväll blir det fest. Jag har sagt det förr, men han är fantastisk. Jag lagade till vår favoriträtt. Kycklinggryta. Man steker upp bacon, kyckling och champinjoner. Sen blandar man i creme fraiche basilika/tomat +lite matlagningsgrädde och vips så är det klart. Servera till pasta. Mums!

Tre bra saker som hänt idag:
Jag fick ha bilen till jobbet
Jag hade pengar så att det räckte till parkeringen
Jag fick inga p-böter fast jag ställde mig för tidigt på Turions gratis parkering. Det är gratis från kl. 17.00, men jag var där redan 16.15

Kärlek


Kul fest

Tack AnneLie för schlagerfesten igår. Det är SÅ roligt att dansa, sjunga och tramsa. Det gör vi om en annan helg.  AnneLie hade dukat upp ett helt bord med allehanda godsaker: oliver, tapenade, crostini, brieost, grönsaksfat, olika dippar etc. Det var fantastiskt gott!

Klockan 20 samlades vi framför tv:n för att rösta fram våra två favoritet från Andra chansen till finalen i Goben nästa vecka. Det var Sonja Ahlén och Sanna Nielsen som knep de platserna. De funkar för mig, men jag tror att The Ark vinner finalen. Även om jag hör att många tror på Sonjas låt. Ja, ja vi får se hur det går.

Tack Helene för att du var så snäll och körde tre vändor till Halta bara för att vi skulle slippa gå. Du är bäst!

Nackdelen är ,som jag skrivit förr ,att det är lite segt dagen efter och att det tar längre tid att återhämta sig. Fast idag ska jag ut på en promenad i eftermiddag och inte göra som förra söndag då jag låg i soffan hela dagen. Annars blir det en lugn och skön söndag.

Sitter och tittar på Vasaloppet  och kan inte annat än beundra dessa flera tusen människor som gör detta frivilligt. Ludde har kört Vasaloppet och för honom tog det drygt 9 timmar, men han kom i mål. Hurra!

Kärlek

  

Nya skor

Varit på stan. Hittade nya skor. Fast det blev inga guldiga, som jag sett igår, utan ett par svarta. Jag kom på vad det är jag letar efter när jag är på jakt fter nya skor nuförtiden. Klacken måste tilltala mig. Jag vet, köpa skor efter hur klacken ser ut. Är det inte klokt eller är det inte klokt. Men vi har alla våra ideér. och tur är väl det.

En annan idé som jag ,än så länge, lever efter är att inte sola solarium. Jag har ju åldersångest så här inför  min 40:e födelsedag och jag vet att man inte ska sola för då blir man rynkig i förtid. Jag vill inte bli mer rynkig än vad jag är. Och ja, jag vet man kan inte stoppa åldrandet, men... Och ja, jag kommer att sola till sommaren. Jag sa inte att det var en regel utan en idé jag försöker leva efter. En historia från det verkliga livet på förskolan. Kalle 6 år frågar min kollega som är i sina bästa år (42) om hon är en mamma eller en farmor? Vad tror du frågar kollegan? En farmor svarar Kalle. Varför tror du det? Du är så rynkig. Kollegan solar inte heller solarium längre.

Pratade med min systerdotter igår. Hon sa de rätta orden för att ett mostershjärta skulle smälta "Åka bort, moster Ulla". Är det charmigt, eller är det charmigt!  Puss på dig, Emma. Lillebror Filip 6 månader visar tendenser att vilja börja krypa. Heja!!!

Nej nu ska det vilas inför kvällen!

Ha det bäst! 

Mulet, men inget regn

I torsdags kompade jag två timmar. Det innebar att jag slutade redan 12.00. Det kan jag tänka mig att vänja mig vid. Jag gick till Olskrokstorget för att se om jag kunde hitta något nytt att ha på mig till schlagerfesten ikväll. Jag var till och med inne på Johanssons skor, men jag hittade vare sig kläder eller skor. Jag vara nära på att köpa nya skor, men jag sansade mig det sista. Jag har förstått att det ska vara guldskor i år.  Och det var ett par guldskor jag tittade på.

Igår var det kris och katastrof. Jag ska till Spanien till sommaren med goda vänner men flygbolaget Fly Me, som vi skulle åka med, gick i konkurs. Det kändes surt. Det var ovisst ett tag, men vi tog beslutet att försöka få biljetter på ett annat bolag. Bästaste Stina fixade det. Nu åker vi med Sterling istället. Underbart!

Tittade på Let´s dance igår och Brandeby håller sig kvar en vecka till trots vädjan om att få åka hem. Återigen: Vem röstar på honom?

Ikväll är det som sagt schlagerfest. Hurra! Jag har längtat. Hade så trevligt på festen förra lördag så jag hoppas det blir en repris ikväll. Här ska dansas och glammas. 

Puss på er!

Våren närmar sig

Mars. Första vårmånaden. Härligt, underbart att veta vad man har framför sig. Våren och sommaren.

Min svärmor fyller 70 idag. Hurra, hurra, hurra, hurra!!! Den lyckans ost är på väg till Nya Zeeland.

Igår när jag var på väg till jobbet stannade en bil och frågade efter vägen till Frölunda. Jag hade bara hunnit till Östra. Jag tänkte: "Stackarn nu har han verkligen kommit fel" Om ni inte vet så är jag världens sämsta kartläsare och världens sämsta på att berätta hur man ska komma dit man vill. Jag försökte berätta för bilisten, men till slut frågade jag rent ut: "Jag ska åt det hållet så om det är ok så kan jag åka med en bit"?

Ikväll ska vi på utvecklingssamtal med Simon. Det brukar vara trevliga samtal. Vi känner oss alltid väldigt stolta över sonen när vi går därifrån. Han är bäst!!!

Vi har bestämt oss för att renovera köket till hösten. Idag kom de första katalogerna, som jag beställt, från några av de större köksfabrikanterna. Det finns mycket att välja på. För mycket. Hjälp! Jag trodde jag visste vad jag ville ha, men nu när det blir på riktigt så känns valet mer viktigt. Vi ska ju, förhoppningsvis, ha det här köket typ i resten av vårt liv. Sen så är vi ju två som ska komma överens om vad för sorts kök vi vill ha. Vi har börjat prata om att vi vill ha skåp ända upp till taket, för att slippa det där feta, äckliga hinnan som lägger sig på skåp i kök. Sen vill vi ha diskmaskin. Det har vi inte haft på 10 år. Det är så långt vi kommit, så ni fattar...det är mycket kvar att planera.

Ha det bäst, mina vänner!