Helgen

Igår somnade jag i soffan framför tv:n vid 20- tiden. Helgen har varit intensiv. 

Lördagen började med en sväng på stan. Träffade på AnneLie, Stina, Tina, Helene och Ulrika. I stort sett var alla där för en sak. Hitta någonting att ha på sig till Ulrika och Tonys bröllop nästa lördag. När jag lämnade dem så hade det  gått sisådär för dem.

Lunchen intogs på Café Vanilj och Bar med Ludde, hans syster Lena, Simon och Emelie. Jag åt en god italiensk pastasallad med kyckling. Mums! Mycket folk var det.  Sen en kort sväng hem innan det var dags för nästa anhalt. 5kamp på Liseberg. Jag gillar, som sagt var, inte att delta i tävlingar på grund av att jag är en sån dålig förlorare, men nu fyllde Lena 50 och hon ville köra 5kamp, så det var bara att gilla läget. Vi var 10 stycken som skulle samsas om vilka spel vi skulle köra. Det blev: Vattenboll, Basket, Grodor, Clownerna och Skytte. Simon vann, Ludde kom tvåa och jag kom näst sist. Lena knep sistaplatsen. Den nya attraktionen Uppswinget (jättegunga) verkade var en hit. Vårt gäng åkte den två gånger och var lika lyriska båda gångerna. Malin (Lenas äldsta) sa att det kändes som att vara barn på nytt. Vi var på Liseberg tills det stängde 23.00. Vi sa hejdå till Lena & co, men det var bara för att lura henne. Vi skulle dyka upp vid deras hotell vid 00.00 för att fira in Lenas 50- årsdag. Hon blev glatt överraskad när vi väl dök upp hos henne. Vi skålade i champagne "Gula änkan" och åt jordgubbar. Vi var hemma 00.45.

På söndag satt vi i bilen 08.30 på väg till landet. Åsa-Lie konfirmerades kl.10.00. Gårdagkvällen satt i. Kände mig trött och sliten, men vi var inte ensamma om att sitta och gäspa i kyrkan.Bakom oss satt en familj med två vetgiriga barn. De frågade bl.a. vad nattvard var och varför det inte bjöds på kaffe eller saft istället för vin på nattvarden. (Gulligt!)  Allt gick bra och nu är ÅsaLie konfirmerad. Grattis! 13.30 var vi på väg till stan igen. Kl. 15.00 var det middag på Bamboo med Lena och hennes familj. Vi åt och åt och åt. Lena fick fallskärmshopp av sina barn. Hon tog det med ro. Verkade uppskatta presenten. Jag vill INTE ha fallskärmshopp i 40 års present om någon skulle få för sig det.  

Klockan 19.00 var vi hemma och klockan 20.00 sombnade jag som sagt var i soffan. 

Puss på er!     

Fullt upp

Tjejmiddagen (med tjejerna jag gått förskollärarutbildningen med) igår blev som vanligt en trevlig kväll med mycket prat och skratt. Tack Annika, Elisabeth och Carina. Vi ses i september. Familjen hade flytt fältet. Sonen var hos en kompis i Bergum och mannen var ute med sitt jobb.

Idag är det Liseberg som är på tapeten. Luddes syster fyller 50 imorgon. Hurra!!! Det vill hon fira med sina nära och kära på Liseberg idag och imorgon med ett restaurangbesök på Bamboo. Jag känner redan hur mätt jag kommer att bli. Puh! Jag gillar Liseberg. Inte så mycket för attraktionerna utan mer för nöjet att se på alla människor. Det är inte klokt egentligen, men det finns ingen som är den andra lik. Det är ju ganska fascinerande när man tänker efter.

Ha en bäst dag!

Promenad

Var ute och promenerade igår. Tog med mig kameran. Plåtade lite. Det var en pappa på mitt jobb som sa att han ofta tar med sig kameran även om han bara ska gå en kort sväng för man vet aldrig när en bra bild kan dyka upp. Och det har han ju rätt i. 
  

image6

Skitrygg

Nu var det dags igen. Är hemma från jobbet idag. Skitrygg. När jag tror att ryggen är ok, så gör den sig påmind på ett eller annat sätt. Jag vill kunna göra precis vad jag vill och hur jag vill, men...    Keep on dreaming!

Planerna inför Spanienresan är i full gång. En resa är så mycket mer än bara själva resan. Blir lycklig bara jag tänker på den resan.

6 galna tjejer i sina bästa år. Det kan ju bara bli bäst!!!

Efter att vi hade lite motgång i början (Fly Me) så går allt på räls. Nu senast har Stina bokat bilen vi ska ha. Den vi ska ha för att kunna lasta in alla skor i som jag ska köpa (fniss) Ni ska se att det kommer sluta med att jag inte köper ett enda par. Egentligen är jag inte lika tokig längre i att köpa skor som vissa andra (inga namn nämnda AnneLie), men kan ju inte förneka att om jag springer på ett par så kan det ju hända att de på något oförklarligt sätt hamnar i en påse som jag råkar bära på. 

Helgen närmar sig med stormsteg. Min helg är fullbokad. På fredag är det dags igen. Middag med Boråstjejerna (de jag läste fskutbildningen med). På lördag kommer Luddes syster med fam. till Gbg. Hon fyller 50 på söndag. Hurra!!!  Lördagen ska spenderas på Liseberg. På söndag fortsätter det med middag på Bamboo. Men innan middagen ska vi hem till landet och vara med på en konfirmation. Puh, det blir en intensiv helg.

Kramiz!!!

 


  

Vardag igen

Jaha, nu var det vardag igen. Känns ok. Tycker om att vara ledig, men det är väl omväxlingen mellan arbete och ledighet som gör att man uppskattar ledigheten så mycket. För tänk om man vore ledig hela tiden. Det kan tyckas skönt, men jag tror jag skulle tröttna på det med.

Idag har jag varit på Workshop om kvalitet i förskolan i ett samarbete mellan Örgryte stadsdel, lärarförbundet och kommunal. Vi satt i blandade smågrupper med både barnskötare och förskollärare. Den diskussionen som jag tyckte var intressant var den om förskolan och framtiden. Vi fick tycka till om olika påståenden som vi trodde skulle kunna vara troliga eller ej i framtiden.

Här kommer ett axplock av de påståenden vi fick:
A. I framtiden ingår föräldrarna i förskolans arbetslag
B. I framtiden följer föräldrarna sina barn via webbkamera
K. I framtiden måste personal, barn och föräldrar bära synliga ID-kort 
M. I framtiden erbjuder förskolan andra tjänster som att laga kvällsmat åt familjerna.

Jag tror inte att föräldrar kommer att ingå i förskolans arbetslag. De har nog med sitt eget arbete. Jag tror att föräldrar kommer att kunna följa sina barn via webbkameran. Det där med ID-kort känns väldigt långt bort och att vi skulle erbjuda andra tjänster känns för mig främmande, men varför inte.

När jag kom idag fanns det lite ork kvar. Jag lagade middag, tvättade och bakade. Jag ska bjuda på fika på skolan på fredag. Det blir frestande chokladmuffins. Jag bakade 40 st. De är lätta att göra och blir bara så himla goda.

Ha det bäst!  

Skagen 2007

image4
Skagen 2007
är över. Alla tankar och funderingar jag hade innan resan löste sig. Jag växlade för mycket pengar. Jag tog med mig två par xtra skor. Christina och jag hittade till Rut, där vi skulle bo, Vinkelvej 17. Hon pratade med oss om både det ena och det andra och jag tror vi förstod hälften. Vi förstod i alla fall i vilket rum vi skulle sova i, vart de olika nycklarna gick och att det väldigt sällan regnar i Skagen.

Vi hade inte behövt rusa från båten till stationen för i år hade de ändrat tidtabellen så tåget mot Skagen gick inte förrän 13.39. Tåget hem gick oxå senare, 12.56. Det innebar bättre synkronisering med vår båttur åt båda hållen. 

Vädret sprack upp och blev ok. Det regnade lite på fredagen. Annars blåste det mest. Tine var inte hemma några längre stunder, så vi kunde parta som vi brukar. Jag kunde gå i bara kortärmat in till byn på torsdagkvällen. Fast då hade jag lite hjälp av all alkohol som värmde innifrån. Årets grej var annars att när vi sjöng använde vi olika grönsaker och frukter som mikrofoner. Konstigt, men det känns som om man sjunger bättre när man låtsas ha en mick . AnneLie och jag skickade ett videoklipp till hennes brorsa när vi gapar för fullt. Svaret som kom var att vi inte var helt kloka någonstans. Det bjuder vi på. Det var flera av våra vänner hemma som fick små crazy videoklipp. AnneLieoch jag ringde visst lite folk när vi var på väg till byn första kvällen för morgonen efter kom ett sms från T the B: Godmorgon mina tjejer. Tack för den fina sången på mobilen. Måste väl erkänna att jag inte riktigt kommer ihåg vad vi sjöng, men det är det som är så roligt att ingen är klok någonstans de här två kvällarna i Skagen. Underbart! 

Det som var annorlunda var att Storm fanns inte mer. Det hade bytt skepnad och musiken som spelades var inget för oss schlagernördar. Christina sa till dem att om de ska få folk så får de börja spela bättre musik. Det var inte lika mycket folk som det brukar. I år när Petra inte var med så var det  Christina och jag som stod hos trubadurerna och spelade luftgitarr. Vi var grymma!!!

Som vanligt blev det mycket dricka och mycket onyttigt skräp, men Gud så gott det är. De hade öppnat en ny restaurang, Pannkakshuset och där var Christina och jag och tog varin crepés. De var ok ,men efterrätts pannkakorna såg godare ut.

Upptäckte en ny  vodka Absolut. Absolut päron. Mumsfillibabba! Har en liter hemma nu. Ser framemot midsommar då den ska öppnas. 

Idag är jag lite trött. Det tar längre och längra tid att återhämta sig efter resan. Vad nu det kan beo på. 

Vi ses nästa år i Skagen! 

Fler tankar om Skagenresan

Idag ringde jag Rut i Danmark. Ville bekräfta att vi skulle komma och så ville jag veta gatuadressen. Senast jag pratade med henne så tyckte jag att jag föstod henne bättre än Tine, men idag fattade jag nada. Skumt! Som tur var hade jag strax innan pratat med Tina som bodde hos Rut förra året så hon hade beskrivit hur vi ska gå, men hon kom inte ihåg gatuadressen.

Annars har jag gått här hemma och provat kläder inför resan. Det blir ett par jeans och några toppar. Nu till det svåra: Vilka skor tar jag med mig och hur många? Det är tur att väskan är liten annars hade jag nog plockat med mig både det ena och det andra i fall om att... Det jag hoppas på är att det blir uppehåll. Det är tråkigt när det regnar. Allt blir så mycket krångligare. Vad gör man av paraplyet eller regnjackan på Holly Buddy (eller är det Buddy Holly?) eller Storm? 

Jag kan inte fatta att det redan är 15 maj. Om jag fick önska så skulle jag stanna tiden nu. "Vår bästa tid är nu". Ännu en dryg månad till så blir det bara ljusare och ljusare. Underbart!

Kram  

Tankar inför Skagen

Ska till Skagen på torsdag. På Kristiflygare. 6:e året i rad för AnneLie och mig. Scary, vad fort de åren gått. Sen har sällskapet varierat. I år har vi med oss två debutanter. Linda och Åsa.

Vi har bott hos Tine i fem år. Henne fick vi tag på genom AnneLies mamma. Vi ockuperar Tines hus. Det blir fullt hus. Förra året var hon hemma och som på en given signal när musiken började rusade hon ut ur sitt rum och försvann till en kompis, tror jag. Något år har hon t.om. varit borta hela helgen. Hon är bra att bo hos, men hennes danska är inte lätt. Förra året fick vi boka ytterligare ett boende. Hos Rut. Vi var för många för att få plats hos Tine. Det blir detsamma i år. Christina och jag kommer att bo hos Rut. 

Planeringen inför resan är i full gång. Vad ska jag ha på mig? Vilket väder blir det? Hur mycket pengar ska jag växla? Vilka låtar ska med på den nya skivan? Vem kör till och från båten? Ja, ni hör...Det är många tankar inför Skagen. Men, har man varit med i ett antal år så brukar det lösa sigi slutändan. Vi åker ju inte till världens ände. Har man glömt något så finns det alltid att köpa.
 
Ha en fortsatt bra söndagkväll!!!

ECS. Inget för mig...Längre

ECS (Eurovision Song contest) Inget för mig...Längre. Vad finns det att säga om gårdagens tävling.Inget speciellt.  Vinnarlåten (Serbien) helt ok. Tur att inte Ukraina vann. Tråkigt att The Ark inte kom på en bättre placering. I GP står det idag att... Sverige var segertippade, i Sverige, men klarade bara 18-platsen, men jag bara undrar: Vad gör det om 100 år? Nästa år tror jag att jag bojkottar ESC. Kommer dock att följa den svenska uttagningen. Där spelas det musik som jag åtminstone oftast tycker är bra.

Ludde sprang Göteborgs Varvet igår. Han tyckte väl inte att han sprang in på en bra tid (1,54), men jag tycker det är grymt bra. Puss på dig, min älskling. Du är bäst!  AnneLie och jag var med och hejade. När vi satt där och fikade så sa jag i ett ögonblick av förvirring att man kanske skulle springa varvet en gång till. Senast var det 1986. AnneLie var inne på samma tanke. Det är en folkfest och man blir otroligt peppad och sugen när väl den dagen är, men det är all träning innan som är jobbig. Vi lade ner tanken på att springa så fort vi kom ut ur Slottskogen och satt framför tvn och mumsade ost och kex, godis, chips med dip. Ja, ni hör. Det skulle krävas otroligt mycket träning och jag blir trött av bara tanken.

Vi är på G att köpa en ny kamera. En Canon G7. Jag har nog alltid i vuxen ålder tyckt det varit roligt med fotografering, men nu har jag även börjat fundera på att gå en fotokurs för att lära mig att ta bra bilder oxå. Vi står inför ett dilemma. Vi vill ha en kompaktkamera och en systemkamera. Som det ser ut nu så blir det både och. Kompaktkameran köper vi inom en snar framtid och systemkameran tar vi till hösten.

 

"Jag önskar alla jag älskar en liten smula galenskap - det skänker hjärtat glädje".
Anatole France  


Nya skor

Idag var jag värd ett par nya skor.

image3

Den här veckan var en vecka jag inte sett fram emot, men jag överlevde. Därför var jag värd ett par skor. Har upptäckt att jag är förtjust i ett märke som heter Bullboxer. De här skorna såg jag, provade och när jag skulle betala såg jag att det var ett par Bullboxer. Lite komiskt tycker jag.

Ska gå på Mamma Mia 31 maj och då blir man glad när man i GP läser att...

Musiken gör Mamma Mia! minnesvärd

Musikal

Mamma Mia!

Okej då. Vi slår väl fast det med en gång, det som alla redan vet, Mamma Mia är en sjuhelsikes musikfest! Glad, sprudlande, lekfull och så färgstark att föreställningen hänger kvar i huvudet länge efteråt. Eller om det är Abbasångerna, de smittande, sköna poppärlor som alla i publiken verkar ha en relation till.
För det är ju inte särskilt konstigt att en musikal som gjort succé i London, New York, Las Vegas, Toronto, Tokyo, Hamburg, Madrid, Moskva och på en rad andra ställen även fungerar bra på "hemmaplan" i Göteborg, inte minst beroende på att Scandinavium är nedkrympt med långa svarta tygsjok som skärmar av hockeyladan och gör den i det närmaste mysig.
För er som eventuellt missat den enkla historien handlar det om 20-åriga Sofie (Nina Lundseie) som i hemlighet bjuder in sina tre möjliga pappor (Reuben Sallmander, Bengt Bauler och Bill Hugg) till sitt bröllop på en liten grekisk ö.
Sofies mamma (Gunilla Backman) får givetvis ett spel och förvecklingarna kan börja. De många "lustiga" vändningarna vrids åt som i vilken friluftsfars som helst, och efter drygt 500 föreställningar i Stockholm är den här ensemblen så grymt sammansvetsad att flera av skämten fastnar i framförandet. Eller i underlivet, nivån är rätt låg emellanåt.
Överlag skulle jag önska att stämningen piskades upp lite tidigare, det finns ett par onödiga transportsträckor i båda akterna. Men när det väl brakar loss ... wow!

Jag har sett den i Stockholm och längtar något vansinningt till 31 maj.

Kram! 

Mina fantastiksa syskonbarn

Jag är helt såld på mina syskonbarn Emma 2,5 år och Filip 7 månader. De är FANTASTISKA. Jag har varit barnvakt lördag-söndag och det gick hur bra som helst. Det utspelade sig flera underbara stunder under helgen, men ett tillfälle har särskilt fastnat. Vi lekte på en lekplats och Emma gungade. Filip satt på min höft. Helt plötsligt råkar Emma gunga på mig. Hon skrattar till. Det här upprepades många gånger och till slut gapskrattar vi alla tre. Puss på er!
 
Ha en fortsatt ba dag!

Senaste nytt om mig

Läste Jonas systerdotters blogg och hon hade en lista som jag blev inspirerad att själv fylla i och dela med er.

Klädsel
Vad har du på dig idag:
Blå jeans och svart pikétop
Vad använder du just nu för skor: Ligger i sängen just nu och där använder jag inte skor. 
Favoritfärg på kläder: Beror på sinnesstämning

Senaste person som
Sov i din säng:
Ludde
Du pratade med: Ludde
Du delade en drink med: Jag är inte mycket för att dela. Vill ha allt!
Du gick på bio med: AnneLie och Ludde
Du gick på stan med: Ludde 
Skällde på dig: Det kommer jag inte ihåg. Får inte så ofta skäll 

Senaste
Låt du hörde:
Nanne Grönwalls "Pissenisse"
Film du såg: Wild hogs med bl.a John Travolta. Rekommenderas. 
Mat du åt: Färdig teriyakisås fixar japansk klassiker på några minuter. Se recept nedan. 
Kram: Ludde
Puss: Ludde
Fest: Möhippa i lördags med Ulrika, AnneLie, Stina, Tina, Helene, Caroline och Susanne
Känslan: Förväntansfull. Ska på Scrapbookkurs ikväll.
Ilska: Blir sällan arg.
Resa: Skidresa till Trysil
Glädje: På möhippan i lördags
Dröm: Vill jag behålla för mig själv
Boken du läste: Donna Leons "Mäktiga vänner"
Personen du träffade: Ludde och Simon
Personen du pratade i telefon med: Kursledaren till Scrapbookkursen ikväll
Personen du fick sms av: MarieLovice
Gången du åt en 7-eleven korv: Aldrig
Gången du var utomhus: Alldeles nyss. Fixade en Morsdagspresent.
Gången du sov: En powernap för 1 timme sen
Gången hela din familj åt middag tillsammans: Idag


Färdig teriyakisås fixar japansk klassiker på några minuter
Ingredienser
4 port 400 g strimlat nötkött t ex innanlår
1 gul lök
2 morötter
250 g färsk broccoli
1 msk smör
1/2 tsk salt
ca 3/4 dl teriyakisås
2 msk soja, gärna söt
ca 1 tsk sambal oelek
2 1/2 dl Kelda mellangrädde
Gör så här

Skala och skiva lök och morötter. Dela broccolin i små buketter och strimla de späda stjälkarna. Bryn köttet, lite i taget, i smör i en stor stekpanna. Salta. Ta upp köttet och fräs grönsakerna. Lägg tillbaka köttet och häll på teriyakisås, soja, sambal oelek och grädde. Låt allt koka några minuter. Servera med ris, eller nudlar.


Konstig vecka

Det känns som måndag idag och så är det redan torsdag imorgon. Konstig vecka.

Tittar på Tack gode Gud .Tack gode Gud heter TV4:s nya stora underhållningssatsning. David Hellenius är programledaren som guidar de tävlade och tittarna genom programmet. En grupp kända skådespelare, komiker och artister utsätts inför publik för situationer de inte vet någonting om och som de måste improvisera sig igenom. Varje gäst lägger handen på dörrvredet och kliver rakt in i en scen - kanske en sjukhussal, kanske ett vardagsrum, ett piratskepp eller en western-saloon. (Källa
www.tv4.se) Johan Glans är en av de medverkande idag och han är bara för bra. 

Annars har vi suttit ute och ätit middag idag. Kyckling i basilikasås och (vanlig) spaghetti. AnneLie kom förbi med Armani. Hon hade med sig en vetelängd som vi åt till efterrätt. Efterrätt en vanlig onsdag. Det är så det ska vara. Njuta av livet.  

Nytt försök

Gör ett nytt försök att skriva ett längre inlägg på bloggen. Blev något irriterad förra gången när det  jag skrivit bara försvann 

Har en ny favvolåt. Nanne Grönwalls Pissenisse. Den gör mig glad. Tack Tina för att du hjälpte mig och AnneLie att få upp öronen för den. Tänker tillbaka på lördagens möhippa. Blir varm i hjärtat. Tack Stina för en välplanead hippa. Stina har skickat filer där bl.a.  AnneLie och jag sjunger Det gör ont på karaoken. Helt underbart! Det är tur att vi vågar bjuda på oss själva. Försökte ladda ner filmen till bloggen, men jag fick inte till det. Tyvärr! 

 


Vi hörs!

 

Shit

Nu har även jag råkat ut för det. Hade skrivit en lång berättelse om helgen och sen försvann det.  Jäkla skit!!!