Min sura deg

Som ni vet så älskar jag att baka
Det är kreativt och för mig även terapeutiskt

Surdegskulturen
Den använder man i själva degen och den gör bl.a att brödet håller sig saftigare en längre tid


När man använder surdegskultur så ska det inte behövas extra jäst
...men i det receptet jag följde så skulle det tillsättas extra
Fast som ni ser...det hade inte behövts
*hahaha*


Hellre lite för lös deg än tvärtom


Jag gillar den där knapriga ytan som blir på surdegsbrödet



Kommentarer
Postat av: Yvonne

Jaaa! Gillar surisar också! Ska sätta en fördeg idag...har du nån bok eller vad gör du efter för recept? Jag brukar också ha i jäst, lite, vågar inte riktigt lita på att det jäser ändå ;)

Postat av: Sari

Ser supergott ut!!

2011-03-20 @ 17:38:59
Postat av: Lena

Det är så gott med nybakat bröd men jag bakar alldeles för sällan :(

//Lena

2011-03-20 @ 18:44:30
URL: http://bloggissoder.blogg.se/
Postat av: Pernilla

Mmm så gott det ser ut. Jag är jätte dålig på bröd men skulle vilja vara bättre.

/P

2011-03-20 @ 21:53:03
URL: http://pernillaochpuma.blogg.se/
Postat av: Alba

Har inte orkat sätta mig in i Facebook, hinner inte...

Men - allt gott till dig och dina föräldrar, jag sänder kraft och ljus!



Kramar!!!!!!



2011-03-21 @ 07:15:26
URL: http://absolutalba.blogg.se/
Postat av: Mia

Åh vad gott det ser ut! Hur gör man surdegskulturen??? Kanske jag ska googla på det...nyfiken o hungrig :-)

2011-03-28 @ 14:49:34
URL: http://matmia.blogg.se/
Postat av: karin

gott!

2011-04-01 @ 13:06:04
URL: http://trattoria.blogg.se/
Postat av: Junitjej

Brödet ser gott ut!

2011-05-03 @ 19:19:22
URL: http://junitjejen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback