Bloggproblem

Utan min bärbara dator så känner jag mig halv. Jag vet....ett i-landsproblem, men det innbär att jag inom de närmaste tio dagarna kommer att göra sporadiska inlägg på bloggen. Hoppas ni orkar titta till mig ibland och att ni finns kvar när jag återkommer med full styrka. 
image305
Det känns lite visset utan min dator

Foto Ulla

Många kramar till Er alla!


Lurad

Åh, vad jag blev lurad ikväll!!!

Jag har varit på tjejmiddag. Vi är fyra flickor från förskollärarutbildningen som träffas ett par gånger per år. Vi brukar turas om att vara hos varandra och idag skulle vi till E. Jag var först på plats...som vanligt. Jag ställde in min vinflaska i köket.  Gick och satte mig i "salongen". De andra dök upp och vi satt och pratade och åt lite snacks. Inget konstigt i sig, men jag tyckte det var lite skumt att vi inte fick någon mat någon gång. Tänkte inte på att det inte var dukat eller att det inte luktade mat (Ursäkta, men hur dum får man vara ibland?) Till slut sa E äntligen att  det var dags för lite mat. Hon gick ut i köket. Kom tillbaka...med en kastrull. I kastrullen låg ett... kuvert. Ett kuvert där det stod att de här gulliga människorna ville bjuda den nyblivna 40 åringen på middag på stan. Vi hamnade på Heaven 23 (där jag åt frukost på min 40 års dag). Vi åt deras berömda räkmacka och till det drack vi ett fantastiskt gott
vitt vin som kyparen rekommenderade. Mumskillibabba!!!  Tack för en fantastisk kväll! Ni är bäst!!!

image304

Foto Ulla

Ha en trevliig helg!

Snyft!

Jag har glömt att berätta att...köket är färdigt!!!!!!!!!!!! I tisdags var de här för sista gången, hantverkarna. Även om det tagit tid så har de gjort ett gott arbete. Nu återstår det för oss att ordna med gardiner, sätta upp tavlor, rumstrera om i skåp och lådor så att det blir så smart förvaring som möjligt men,...det är ju bara roligt! När det gäller gardiner, så har mannens arbetskamrat tipsat oss om hissgardiner. Kan nog bli fint. Tack!

Igår lämnades min bärbara in för reparation. Snyft! "Utan dator (snus) i tio dagar försmäktar jag på denna plats (ö)" (Pippi Långstrump). Nej, jag ska nog klara mig, men...

Önskar Er en skön torsdag! 

  

Grrr

Min dator krånglar. Grrr! Den håller på att släcka ner sig hela tiden. Det var samma fel på den för ett år sen. Mannen pratade med support igår, så i veckan ska han lämna in den. Hur ska jag klara mig utan min bärbara???... Vilken tur att vi har en familjedator också, fast mannen säger att det är hans *L*

Jag måste fylla på skafferiet med bakingreidienser för idag kommer min favoritkock tillbaka i tvrutan: Leila. Tv 4 Plus klockan 21.00. Nu ska hon baka inför julen. Det är Leila som är min inspirationskälla när det gäller bakning. Hon får allt att verka så himla gott OCH lätt att göra.

Kramkram!

Ps. Grattis Christina och Tom till den nya lägenheten Ds

Tack!

Här har det hänt saker, medan jag sovit min Törnrosasömn! Tack, snälla söta för hjälpen med min blogg Think Twice. Jag är SÅ nöjd med designen. Jag vet att det återstår vissa småjusteringar, men tack, tack, tack, tack!

Min kropp värker...efter Bodypump igår. Jag använde de lättaste vikterna på skivstången, men kroppen darrade ändå av utmattning efter passet...en känsla jag inte haft på länge. Det är alltid lika pirrigt när man börjar på ett nytt träningsställe. Vad behöver man för redskap för just de passen jag väljer? Jag börjar få lite koll på i alla fall på två av passen på Hela Hälsan. Jag väljer att gå på olika sorters pass för att få en bild av vad för sorts träning som passar mig (och min gamla kropp). 

Ha en skön tisdag!  

Helt suverän

Konserten med Patrik Isaksson och Sarah Dawn Finer var helt suverän. Jag måste erkänna att jag mest gick för Sarahs skull och hon uppfyllde alla förväntningar. Hennes senaste skiva A finer Dawn är SÅ bra!

Den här veckan börjar bra. Har bokat två träningspass, måndag och onsdag. Det betyder att jag med gott samvete kan unna mig lite extra gott i slutet på veckan. Ge och ta! Det känns gott att äntligen ha kommit igång, även om jag i torsdags bara kände mig stressad för att jag skulle hinna träna. Jag vill inte att det ska bli ytterligare ett stressmoment, men efter passet så kändes det så himla skönt. image300

Ha en fin måndag!

Tomt hus

Nu är det tomt i huset. Tack syrran för en lugn och skön helg! Vi träffas alldeles för sällan.

I fredags när jag cyklade hem från jobbet så var det fortfarande ljust! Hade inte tänkt på att det varit mörkt varje dag när jag cyklat hem förrän i fredags när jag slutade tidigt och upptäckte ljuset. Nu är det inte SÅ många dagar kvar förrän det vänder igen och blir ljusare. Underbart! På väg hem upptäckte jag något häftigt. Jag försökte fånga det på bild, men det blev inte bra.

image296
Bakom den här isen rann vatten och det såg görläckert ut!
   

Klicka på bilderna för att göra dem större

Foto Ulla

Nu är jag på gång! Igår hittade jag två julklappar (inga namn nämnda AnneLie och MarieLovice) och idag hittade jag en. Jag är värd en klapp på axeln *L* 

Ha en skön söndagkväll!

aldrig fel

En fika på stan är aldrig fel.

image293

 
Klicka på bilderna för att göra dem större

Foto Ulla

Ps. Idag ska jag på konsert. Patrik Isaksson och Sarah Dawn Finer Ds.

Kram!

Spännande!

Idag kan precis vad som helst hända! Spännande! Ska på stan med mannen och syrran. Det kommer nog vara fler än vi där...men bara vi inte stressar utan tar det med ro, så tror jag att vi kommer att få en skön dag på stan.

Vill önska Er en härlig lördag!

Kramkram!

Igen

Nu var arbetsveckan snart till ända igen. Hjälp, vad fort tiden går. Om två veckor är det första advent.

Den här veckan kom jag iväg två gånger och tränade. Box-P. Har träningsvärk, men inte så illa som jag trodde, men det krävs en viss teknik att boxas, så jag tror att jag kommer att få mer träningsvärk ju fler gånger jag tränar boxen. Nu har jag bokat in två pass till nästa vecka. Då ska jag prova Bodypump och Bodytoning. Spännande!

Det var någon som undrade om mannen kom hem som miljonär? Nej, det gjorde han inte, men han hade inte heller spelat speciellt mycket...bara för en dollar.

Idag kommer syrran från Mullsjö. Vi ska göra stan i helgen. Kanske lite julklappsinköp?

Ikväll är det premiär för
Jul på Liseberg. Vi brukar åtminstone gå dit en gång, vi får se om det blir idag...annars blir det en annan dag.

Ps. Jag har varit lite dålig på att besöka er mina bloggvänner, men håll ut. Jag kommer till er i helgen. Ds.

Ha en skön fredag!

Julkänsla

Nu börjar även jag börja känna av en begynnande julkänsla. Gick förbi en blomsterbutik igår (Flowers by Silfver) och deras fönsterdekoration var så härligt julinspirerande.
image291

image292

Foto Ulla

Ps. Mannen kom hem som han skulle igår Ds.

Ha en underbar torsdag!

Äntligen...

...kommer mannen hem idag. Han har varit på konferens "over there" i Las Vegas. Det jag kan hoppas på är att han haft lycka med sig vid spelborden. Tänk om...känsla av att kanske vara miljonär är ganska angenäm *L* Nej, skämt åsido...det viktigaste är att han kommer hem välbehållen.

Ha en skön onsdag!

Box-P

Nu har jag gjort det. Tränat för första gången sen maj. Fast jag är inte så smart...jag körde ett Box-P (Box-Pelare) pass. En utveckling av befintliga box- och kampsportsklasser där man till skillnad från tidigare utför sparkar och slag mot en fristående slagsäck. Konditionskrävande. Jag kände redan innan passet att jag kommer att ha SÅN träningsvärk imorgon och inte kändes det mindre efter passet, men nu har jag äntligen kört igång. Härligt!
image290

Imorgon kommer mannen äntligen hem. Hurra!!!...fast då får jag börja cykla till jobbet igen. Det har varit SÅ lyxigt att få ha bil till jobbet...men jag cyklar så gärna bara han kommer hem.

Idag var rörläggarChrister hemma och satte in elementet och diskmedelspumpen i köket. Två saker mindre att åtgärda....bara resten kvar.

Stor kram!


Vill önska...

...Er en trevlig vecka!

image288

image289

Foto Ulla

Kram!

Cool

Cornelia var hur cool som helst på dopet.
image287
Hon såg ut som om hon tänkte: Det här var väl inget. Ska vi göra det igen?

Tack Sari, Jonas och Cornelia för en trevlig dopeftermiddag!

Ha en fortsatt skön söndag!

Dop

Igår kväll fick jag sällskap av syrrans killes syster och man. De kom från Stockholm igår (för idag ska Cornelia ,snart fyra månader, döpas) och de behövde någonstans att sova och eftersom mannen är i Las Vegas och sonen hos flickvännen så hade jag sovplatser.  Vidare ska jag erkänna att jag gjorde det för min egen skull också...det är inte SÅ roligt att vara ensam en lördagkväll. Jag dukade fram ost, kex och vin. Det var mumsigt!

Klockan 13.00 är dopet. Det var längesen jag var på dop och det är alltid lite spännande. Hur kommer Cornelia reagera? Sovande eller vaken? Tystnad, joller eller skrik? Döpt kommer hon att bli i vilket fall som helst.

Ha en härlig söndag!

Härligt

Njutning! 
image283
Jag ligger väl inpackad med lavastenar under ryggen, på bröstet, magen och i händerna. Härligt!
 
Mina tofflor                  Skåpet

Goda äpplen

Foto Ulla

Kram kram!

Hagabadet

När min kompis M fyllde 40 i augusti fick hon ett presentkort på en spabehandling på Hagabadet av mig och ni vet ju hur mycket jag gillar spabehandlingar så... jag köpte ett presentkort även till mig själv. Idag ska M komma till Göteborg och  vi har bestämt oss för att göra Hagabadets duobehandling. Klockan 11.40 ska vi vara där och jag längtar redan!

Ha en toppenlördag!

Ullas chokladkakor

image281

image282

250 g smält margarin
3 dl havregryn
1 ägg
3 dl socker
5 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver

Rörs ihop

Sås
150 g margarin
2 msk kakao
1 dl grädde
2 dl socker
1 msk vetemjöl

Smältes ihop och koka upp.

Häll smet i 35 formar. Baka i 200 grader i 9 min. Under tiden rör ihop såsen. Ta ut plåten med kakorna. Tryck en grop i kakorna med sked och häll i såsen. Grädda ytterligare i 4-5 min.

Kram!

Ni vet...

äntligen...FREDAG!!!  Och jag sov ända till 05.30. Hurra!!!

Igår när jag kom hem så gick jag igång. Köket står där det står. Det är bara några få saker kvar att färdigställa, men...ingenting händer. Jag började med att ringa Magnus, men inget svar, då fortsatte jag med  vår kökskonsulent Lisbeth. Jag förklarade att jag vet och förstår att saker sker och att det kan bli lite försenat, men idag är den fjärde veckan av köksrenoveringen till ända och Lisbeth hade sagt att det skulle ta ca två veckor. Det jag vill är att bli informerad om vad som händer. Hon var så förstående och sa att hon skulle försöka få tag på Magnus och be honom ringa mig. Han ringde efter en kvart och bad om ursäkt och förklarade sen varför det blivit som det blivit. Nu är jag för tillfället lugnad. Jag kan inte lova vad som händer nästa fredag om köket inte är färdigt.

image280

Men, nu ska jag njuta av att det är fredag och att jag har en lugn och skön helg framför mig.

Många kramar!

High school

Idag kom brevet. Sonen är preliminärt antagen till Explorica High School program till USA 2008/09. Han är helt överlyckligt. Hans föräldrar har blandade känslor, mest glädje, men även lite oro...eller ganska mycket oro (för framförallt hans mamma). Men vilken upplevelse för honom! Jag kommer ihåg mitt au-pair äventyr till Down under (Australien) och skulle inte vilja vara utan det.

Fortsättning följer...

Kram kram 

Höstmys

Idag skickar jag med er lite ljus och värme i höstmörkret.

image278

image279

Foto Ulla

Ha en lugn och skön torsdag!


Julbord

Nu har jag bokat julbord. På Råda Säteri.  Jag bara ÄLSKAR julbord med all den fantastiska maten. Om jag ska välja fem rätter som MÅSTE finnas med på julbordet, så är det: Janssons frestelse, sill, gravad lax, Ris á la Malta och julmust.

Vilka rätter skulle du välja?

Kramkram!  


Äntligen

...har jag kunnat baka igen.
image272

image273

image274

image275

image276

Foto Ulla


image277

Varje dag när jag kommer hem från jobbet startar jag min dator för att se om jag fått några kommentarer på min blogg och jag blir lika glad varje gång. Tack alla bloggvänner för den omtanke och värme som ni ger mig.

Ha en bra kväll!

Jag gjorde det

Jag fick tummen ur igår. Träningskortet är inhandlat. Nu ska jag bara börja själva träningen också, men...det tar vi en annan dag. Ett steg i taget.
image271

Foto Ulla

Önskar Er en bra onsdag!

Inte helt klart, men nästan

Det blev inte helt klart idag. Köket. Men nästan. Imorgon ska här fejas och städas. Ska bli SÅ skönt att få ordning här hemma.

Före
image265

Efter
image266

Före
image267

Efter
image268

Före
image269

Efter
image270


Morgonpigg

Har hamnat i en liten ond cirkel. Somnar tidigt och vaknar tidigt. På morgonen (natten?) när jag slår upp mina blå så finns det inte mycket annat att göra än att ligga och läsa eller blogga, för det skulle se ut om jag startade värsta storstädningen klockan 04.00. Jag tror inte min son och man eller grannarna i vårt 2-familjs hus skulle göra hejarrop. Nu undrar ni väl om min man kan sova med mig läsande eller bloggande jämte sig. Jag kan säga att när han sover, så kan inget väcka honom förrän han sovit klart. Tur för både mig och honom. Annars hade vi fått sova i varsitt rum.

Idag ska det ske. Jag ska köpa träningskort. Jag MÅSTE komma igång med träningen igen och nu när jag skrivit det på bloggen så måste det genomföras. Jag vet att jag mår så mycket bättre av att träna, men ändå har det varit så svårt att få tummen ur och göra något åt det, men idag. Idag SKA det ske.image264 Jag ska prova ett nytt ställe:
Hela Hälsan Det ligger bättre till än Friskis som jag tidigare har gått på. Jag passerar Hela Hälsan när jag åker hem från jobbet och då finns det inga ursäkter att inte träna.

Var rädda om Er!

Bäst!

Nu larmar  det här hemma igen...fast nu är det diskmaskinens tur. Den har diskat klart.

Sonen känner sin mamma. Idag när jag kom hem efter en lååååång dag på jobbet, så satt han på trappan och önskade mig välkommen hem. Sen stod det ett färdigt glas o`boy i kylen och slutligen hade han satt på min favoritskiva. Sarah Dawn Finer. Är han bäst eller är han bäst! image263

Kram! 

Teflonminne

Grattis Emma! 3 år.
image263

Angående kalaset igår, så var jag ansvarig för tårtdelen. Jag hade köpt två stora goda mandeltårtor, men vad tror ni jag gör...jo glömmer dem hemma (till sonens stora glädje). Teflonminne. Det vara bara till att hoppa in på Ica och köpa nya tårtor.

När vi kom hem från släktkalaset igår så möttes sonen och jag av att larmet till frysen pep. Vi hade glömt att stänga frysen ordentligt och när det går under en viss grad, så larmar den. Vilken tur att vi i och med köksrenoveringen inte hade några "känsliga" varor i frysen. Det var bara att stänga dörren ordentligt och nu är den uppe på -18 igen.

Idag ska vi ha föräldramöte på jobbet, så idag blir det en lång arbetsdag.

Önskar Er en go måndag!

 

Så nära

Bloggtorkan är över. I´m back! Tack för alla uppmuntrande ord!

Nu har mannen åkt. På konferens. Till Las Vegas. Var han glad eller var han glad? Kommer hem om 10 dagar. Det som var mindre roligt var att taxin han beställt aldrig dök upp nu på morgonen, men då ställde... TaxiUlla upp. Så nu har jag varit och lämnat av mannen och hans jobbarkompis på Landvetter.  

Nu är det nära...köket är nästan färdigt. Magnus har sagt att på tisdag, då ska allt vara klart. Äntligen! (Och då kommer före och efter bilderna) Igår kunde jag så smått börja ställa tillbaka sakerna i skåpen. Hurra! Men, herregud, vad saker vi har!  Och det känns som om vi har fått lite mindre utrymme nu, men det gör inget för då får vi rensat bort sånt som bara legat och tagit plats för att det funnits utrymme.

Idag är det släktkalas på gång. Vi (20 st)  träffas alla två gånger om året  och då tillfällena är guld värda. Vi ska fira lilla mamma som fyllt 65, min systerdotter Emma som fyller 3, Fars dag och så jag som fyllt 40. Mycket firande blir det. Kul!

Önskar Er en härlig söndag!

Bloggtorka

image261Nu har även jag drabbats...bloggtorka!

Önskar Er en trevlig helg!

My Fair Lady

Igår var vi hemma hos syrran och hennes familj. Tack för en mysig kväll! Cornelia (drygt 3 månader) växer så det knakar och igår hade hon så mycket att berätta. image260

Ikväll ska vi på
My Fair Lady  på GöteborgsOperan med svärfar. Jag har sett den förr, men det ska bli kul att se hur den är tolkad den här gången. Den har fått bra rescensioner. Bra, eller ?

Kram på Er!