Lite besviken

Tack Sari och Jonas för en trevlig kväll.

Vi var på farsen "Otroligt het" igår och jag måste säga att jag blev lite besviken på föreställningen. Det var inte så att den var dålig, men den lyfte aldrig. Jag hade nog för höga förväntningar, tyvärr. Ja, ja det kan ju inte alltid bli bäst. Nu gäller det att ta nya tag och se fram emot nästa evenemang. Vi har en på gång. "Footloose" kommer till Storan i höst.

Jag kan rekommendera restaurang Tara´s som vi vi åt på innan "Otroligt het". Som förätt åt jag tsatsiki, Ludde åt en vetebulle av något slag och som huvudrätt åt vi båda kyckling på grillspett. Mums! Sonen var med. Han älskar kräftor. Han åt kräftor på en bädd av sallad. Det var de dyraste kräftorna på länge, för han åt kräftorna (6 st) och ingenting av salladen. Ja, ja...kan ju inte tvinga honom, men jag tror att han skulle blivit mer mätt på det Ludde och jag åt.

Vi ska till Skagen på Kristiflygare och nu har "göra vad man kan med Ullas gamla kropp" inletts. I torsdags var jag på fotvård. Helt fantastiskt underbart. Jag har bara gjort fotvård en gång tidigare och då satt jag upp under hela behandlingen. Vid det här tillfället låg jag ner. Slumrade till precis som jag brukar göra när jag får ansiktsbehandlingen. 

Idag ska jag till frissan. Färga håret. Jag brukar nuförtiden aldrig färga något extremt, vilket jag visserligen aldrig gjort för den delen, för jag vill bara fördjupa färgen jag redan har. Men, Kerstin, min frisör, vill nog gärna att jag har något rött för det brukar hon föreslå. Vi får väl se vad det blir idag. 

Annars händer det saker idag, men det får ni läsa en annan dag.

"Var du än går, så ta med dig hela ditt hjärta".
Konfucius  

Hurra!

Hurra! Idag orkade jag cykla upp för alla backar hem från jobbet.

När jag kom hem hade sonen lagat middag och det betyder att idag hade Luddes hot fungerat. För att sonen ska slippa äta pasta med fullkorn så måste han laga maten. Sonen bjöd på Spaghetti Carbonara.Tyvärr räckte det inte till mig, men man kan inte få allt i livet.

Längtar till fredag. Då ska vi gå på "Otroligt het". En fars med Annika Andersson och Carina Lidbom på Lorensbergsteatern Lisa, en medelålders tjej, svirade igår på hotellet och fick ett oplanerat kärleksmöte med en yngre man. Lisas syster är på väg för att visa upp sin nya man. Han var också på hotellet igår! Vad gjorde han där? Väninnan/grannen Gerd, grå, olycklig och arbetslös, undrar var Lisa tog vägen igår? När nu systern och hennes man är på väg börjar paniken sprida sig. Är det samme man som igår? Vad ska Lisa ta sig till? Kommer Gerd att hjälpa henne? Hur ska det gå? Innan teatern ska vi äta på Tara´s. (Telefon: 
031-7781895 AdressSödra Vägen 24)Turkisk mat. Mums!

"Vi ångrar aldrig att vi ätit för lite".

Lugn dag på jobbet

Måndagar brukar vara en intensiv dag på jobbet, men idag blev det en lugn dag. Många barn var lediga eller sjuka. Det var skillnad från i torsdags då vi hade alla 21. Idag har jag haft många yrken. Jag har bland annat fått prova på att vara doktor och apotekare. Doktor Ulla...Jaa, det skulle jag nog kunna vänja mig vid. Det är det här som är så roligt i arbetet med barnen. Jag får vara med och leka. Roller som tillhör de mer ovanliga är bäbiskorallmamma. Det ni...

Väl hemma (18.00) hittade jag mannen pustande på golvet i köket. Hade varit ute och sprungit. Han är inne i en intensiv träningsperiod. Ska ju springa Göteborgs Varvet 12 maj.  Jag fixade midag. Spaghetti (fullkorn) med köttfärssås. Sonen åt på stan. Han var på biblioteket och hängde. Kom som vanligt hem med väskan full av böcker. Jag fortsatte kvällen med lite tvätt. Det blev tre maskiner. Ligger i sängen nu med rena lakan. Underbart! Klockan 20.00 slängde jag mig i soffan för att se Anna Pihl. Polisserien Anna Pihl utspelar sig på Köpenhamns gator där Anna Pihl och hennes kollegor försöker stävja samhällets ondska.

Efter Anna Pihl så fanns det inget annat att titta på. Gick och lade mig med den bärbara. Jag är så glad att Ludde övertalade mig att ta den när jag fick erbjudande från kommunen om lånedator. Har haft stor nytta och glädje med den. 

Godnatt! 

Helgen

Hämtade mina nya glasögon efter jobbet i fredags. Kände mig lite nervös, för det gick väldigt fort när jag bestämde mig för dem, men jag hade inte behövt vara. De kändes bra.

Det blev en crazy fredagkväll. Grannarna och AnneLie var hemma hos oss. Tack för en kul kväll! Vi åt taco och drack vin. Mycket vin. Mums! Vi drack mitt favvovin: Killanwaara. Rekommenderas varmt. Om man gillar rött vin, förstås. Tack Ulrika för att du i din tur  tipsade mig om det  vinet. Det är konstigt med taco. När man skär upp grönsaker så ser det så lite, men det blir ALLTID massor över.    

Vi blev nostalgiska allt eftersom kvällen gick. Ludde plockade fram sin gamla kassettväska med låtar från bland annat 80-talet. Vi lyssnade på Manfred Man, Earth wind and fire med mera. Jag chattade med Tony under kvällen och han hade hört talas om Manfred Man. Han är så ung, den pojken. Kvällen avslutades i en musiktävling á la 80-tal, där AnneLie och Håkan visade sina helt otroliga kunskaper i musik. Ni är grymma!!! 

Var på bio idag, söndag "Wild hogs". Skrattade gott. Många gånger. Sonen var på "Wild hogs" med Emelie föreställningen innan oss. De tyckte oxå att filmen var bra. Innan filmen fikade vi på caféet på Bergakungen. Är kluven till det caféet. Ok fika, men trångt. Och konstiga barstolar. Jag åt en cookie med liten latte. Vi diskuterade bland annat tatueringar. Vi var överens om att om man ska ha en tatuering så är det viktigt att välja "rätt" motiv och att sätta den på ett ställe som man kan leva med för resten av livet. Jag gjorde min tatuering bland annat för att folk inte förväntade sig att jag skulle ha en.     

Efter bion åkte EvaBritt och jag överraskade Christina. Hon har fyllt 40. Hurra!!! Vi trodde hon skulle vara hos Tom, men det var fel. Vi åkte hem till henne istället. Där var hon. Vi fick se foton från Köpenhamn där hon och Tom tillbringat hennes födelsedag. Köpenhamn ser ut att vara en mysig stad. Har bara varit där på ett kort besök, men blev väldigt sugenpå att åka dit nu när jag såg Christinas foton.    

Recept på toscarutor

I söndags när Sari, Jonas o AnneLie var hemma på middag bjöd jag på en god kaka och här kommer receptet:

Toscarutor
Vispa 1 ägg och 2 dl socker pösigt. Blanda i 4 dl mjöl, och 2 tsk bakpulver och rör ner i äggsmeten tillsammans med 1½ dl standardmjölk och 100 g smält avsvalnat smör.Skala och skiva 2-3 äpplen tunt. Häll hälften av smeten i en bakplåtslädd form (22X28 cm). Lägg på ett lager äpplen och sedan resten av smeten. Grädda i ca 15 min i 200 grader i nedre delen av ugnen. Blanda under tiden ingredienserna, 50 g smält smör, 2 dl kokos, 4 msk grädde, 1 dl socker och ½ dl sirap, till toscasmeten i en kastrull. Låt sjuda ett par minuter. Ta ut kakan, bred på smeten och grädda ytterligare ca 15 minuter. Skär kakan i rutor när den svalnat. Mums!!!

Idag har vi varit på informationsmöte angående Simons språkresa till sommaren. Jag vill oxå åka på språkresa. Vilken upplevelse! Det kommer att bli en lärorik vistelse för sonen medan hans mamma, framförallt på avresedagen, kommer att tycka att det är lite jobbigt. Kände mig tårögd redan idag, när hon, informationstjejen, försökte beskriva känslorna hos ungdomarna när de kommer fram till kursorten och ingenting är som vanligt. Kommer själv så väl ihåg hur ensam jag kände mig när jag kom till min au-pair familj första dagen och ALLT var helt annorlunda än där hemma. 



"Resor är det bästa sättet att utbilda sig på egen hand".

Karl Julius Weber (1767-1832)
  

Tiden går fort

Herregud, redan torsdag. Tiden går fort. Vad har hänt sen sist. Inte mycket.  Vaknade imorse och det regnade. Det var länge sen sist. MarieLovice, som är mycket för blommor och trädgård skrev i morgonsms:et idag - "d ä bra f blommorna". Och det har hon ju rätt i.  Jag har börjat cykla till jobbet igen och idag var det lite trögt i och med regnet och blåsten, men fram kom jag. Genomsvettig. Skulle hämtat mina nya glasögon efter jobbet, men det kom jag på när jag var halvvägs hemma. Jag hade ingen större lust att vända, för på hemvägen hade jag faktiskt medvind. För en gång skull. Brukar alltid ha motvind. Vart jag än cyklar. Och om det är något jag kan bli rent ut sagt förbannad på så är det motvind. En gång slängde jag ifrån mig cykeln och gav den en spark. Den blev aldrig sig lik igen efter det. Jag vet. Det hjälper inte. Men det känns bättre. För mig. 

Har fått mina varor från sminkpartyt 11 april och den handkrämen som jag köpte är helt fantastisk. Den bara absorberas på ett mycket behagligt sätt in i huden och så luktar den så gott. Den kommer inte att räcka länge. Ja, ja...

Jag läser en bok nu som heter Män som hatar kvinnor av Stieg Larsson. Den är väldigt bra, men lite obehaglig. Den handlar om ekonomijournalisten Mikael Blomqvist som får ett uppdrag, av en av landets tidigare främsta industriledare Henrik Vagner, att skriva släkten Vagners historia. Där döljer sig många hemligheter. 

Förra helgen, när det var så fint väder, tog jag fram en del av mina sommarkläder. Jag hinner glömma av vad jag har för sommarkläder så det blir rena julafton när jag ska se vad jag har. Jag älskar mina linnebyxor. Jag har några klänningar, men jag föredrar byxor och då är linnebyxor ett fantastiskt sommarplagg. Svala. Även en varm dag. Det jag saknar från förra sommaren och som jag var tvungen att slänga var ett par vita gummiskor. Jag tror i alla fall att jag slängt dem. För jag hittar dem inte.



"Det är bara genom att skriva dåligt som man lär sig att skriva bra".    

Go känsla

Jaha, då var den här helgen förbi. En helg närmare semestern, för visst börjar det suga i semestertarmen. Det har varit en underbar helg. Vänner och fint väder. Finns ingen bättre kombination. Kom på mig själv i lördags, hos brorsan, att känna en go känsla av att rent ut sagt ha det så jäkla bra. Jag har en underbar familj och vänner. Och det är det som räknas. Tack för att ni finns, familjen och alla mina vänner!!!

Det blev ingen köpemat i fredags. Lagade till basilika- och tomatkyckling gryta, men vi hade börjat fredagsmyset med att ses på Triumfglass och unna oss en STOR glass. Tre kulor. Och de är inte små! Jag tog smakerna pecanöt, pistage och choklad. Mums fillibabba!!! Men jag hade varit duktig innan och promenerat Sävedalen runt. Och det kommer ni väl ihåg vad det innebär. 

Senaste nytt från Gullhönan


Inköpt i fredags 13 april.

Jag var även inne i Sävedalens mysigaste tebutik. Hon som driver tebutiken heter Tina och är en urtrevlig kvinna som kan mycket om te. Det är lätt att prata bort en stund hos henne. Jag kom därifrån med två sorters röda teér (heter det så?): citron/lime och äpple/kanel/chili. Båda fick godkänt hemma.








"Det är egentligen lite läskigt att tänka på hur många nya människor man har runt sig varje dag, men som man liksom inte har tid att bli bekant med".
Anne-Cath Vestly (1920-)















Helgen är spikad

Helgen är spikad. Blir inte Västra Långvattnet. Fullt upp med annat. Som vanligt. Roligt.

Den börjar lugnt. Fredagen tar vi som den kommer. Blir nog köpemat och tv. Nu vet jag att sonen och Ludde åt thai ,från vårt favoritställe på Hagforsgatan, i onsdags, men det är det jag är mest sugen på nu. -"Ja, Ja,... det blir väl väl", som svägerskan Eva brukar säga.

lördag ska sonen på Fright Night i Borås. Det innebär att han ska spela laserdome hela natten (19.00-07.00). Han är numera medlem i laserdome och det medför att han bland annat erbjuds att delta i olika aktiviteter där då Fright Night är en. Jag trodde att Fright Night skulle gå ut på att skrämmas så mycket som möjligt, men jag hade visst fel. Medan sonen skjuter hej vilt  passar vi på att besöka brorsan och hans familj i Gånghester, som ligger lite utanför Borås. Eftersom det verkar bli fint väder i helgen, så sitter vi säkert på deras veranda och lapar sol. Längtar redan!  Ludde och brorsan brukar basta. Lördag är nog inget undantag.  

söndag plockar vi upp sonen på morgonen och så åker vi hem. Tidigt. Sonen behöver sova och på eftermiddagen kommer Sari o Jonas och troligtvis AnneLie på middag. Välkomna är ni allihopa! Hoppas på att kunna sitta ute och äta för första gången i år. Håll tummarna. Ska baka en ny kaka från Äppelkakeboken. Den jag fick av svärfar.







"Solen skiner alltid, fast ibland bakom molnen".

Mina nya skor

Idag har jag varit och bytt mina skor. Ni vet, de där jag köpe i torsdags och som kändes för små när jag kom hem, fast de känts bra i affären. Jag hade tur. De fanns i en större storlek.


                                                                                      
Jag har inte vetat hur jag skulle göra för att hämta bilder till bloggen, men idag var jag på datakurs på jobbet och där arbetade vi i Kunskapsnätet och då lärde vi oss bland annat att skapa olika projektrum och hur man kan ladda ner bilder till "rummet" och då föll poletten ner. Jag kunde ta med mig den nya kunskapen och använda den i ett annan form.  Det är härligt att lära sig nya saker. Man blir aldrig fullärd. För att visa att jag kan så finns nu bilden på mina nya skor på bloggen.

Äppelkakan igår var ok och det kan hända att jag gör den igen, men Ludde sa att han hellre ser mig göra en annan sorts äppelkaka för omväxlings skull. Det betyder alltså att den här äppelkakan inte var jättegod.

Jag hörde att till helgen ska det bli rena sommaren. Undrar vad man då ska hitta på. Jag är bra på att göra ingenting utan något dåligt samvete. Vi kanske tar en sväng till Västra Långvattnet och grillar för första gången i år. Västra Långvattnet tillhör en av våra favoritställen i Göteborg. Det är en bergssjö som ligger mellan Härlanda Tjärn och Delsjöarna. Det är lite "knöligt" att ta sig dit, men det innebär att det är inte så många som orkar gå dit. Sista biten består av MÅNGA trappor. Jag har förstått att många mäniskor gillar havet, men för mig är sjöar något speciellt. Det beror väl bland annat på att jag är uppvuxen på "landet".

Jag har på min sida lagt till några favoritlänkar. En som jag verkligen rekommenderar är "Hört på stan" (www.tjuvlyssnat.se) Där får man många goa skratt 


"Goda vänner är som stjärnor.... Du ser dem inte alltid, men du vet att de alltid finns där".

Eleanor Roosevelt (1884-1962)
     

Kokböcker och annat gott

Jag vet inte hur det är med er, men jag får allt som oftast idétorka när jag ska laga mat eller baka. Jag har upptäckt att flera företag profilerar sig på nätet. Jag kan rekommendera: www.tasteline.com (Sveriges främsta matsajt), www.arla.se, Här hittar du det du söker www.ica.se, (välj och vraka i receptbanken) http://www.recept.org/ (Sveriges kompletta samling av matrecept.). Jag är ofta ute på de här sidorna. Plockar hem det jag tycker verkar vara något att ha. När jag sen ska laga till ett recept så tar jag bara med den bärbara datorn till köket och så har jag rceptet lättillgängligt Jag gillar framförallt att baka, så de recept jag plockar hem är då oftast i kategorin efterrätter eller bakning.

Det jag funderar över är hur det kommer att gå för våra kokböcker i framtiden. Kommer de att finns? Eller konkurreras de ut med det utbud av recept som man på ett enkelt sätt kan hitta på nätet. Jag gillar kokböcker, men mer i egenskap av att böckerna innehåller vackra bilder. 

Jag fick kokboken Äppelkakor och annat smått och gott (A-K Hallgren 2005) av svärfar i torsdags och idag har ur den jag gjort Mmmm... mandelkaka med äpple. Den ser god ut, men den tillhörde inte den enklaste att göra. Många moment var det. Ska bjuda mina föräldrar på den när de nu kommer om en stund. Jag lägger ut receptet senare om den är någonting att ha.
 

"Vi ångrar aldrig att vi ätit för lite". 


Påsk

I torsdags började jag min påskledighet  redan klockan 10.00. Kompade 4 timmar. Det var en underbar känsla. Jag åkte in till stan och gjorde av med lite pengar som brände i min ficka. Det blev tre linnen, två pikétröjor, en tunika, en väska och ett par skor. Skorna passade bra i affären, men helt plötsligt har fötterna svällt så nu känns skorna för små. Ska byta till en större storlek. Kläderna hittade jag på Flash. Jag är rena reklampelaren för dem. Handlar, just nu, det mesta från dem. De har kläder som jag och min kropp gillar. 

Skärtorsdag
gick i lugnets tecken, svärfar var på besök. Han är en rolig man. Vi får många goa skratt när han är på besök. Han berättade bland annat om första gången han träffade mig. Han hade tänkt: "Inte hon Jansson, men hon blev det... och jag är glad att det blev så". Svärfar kallar alltid Ludde för Jansson. Det är väl ett smeknamn på Luddes "riktiga" namn, Jan. När Ludde började sin karriär på Volvo så arbetade han med sin far och Ian, även om han gått i pension, inte är bortglömd. Ludde var på ett möte då en kvinna sa: "Lundegard! Du är lik din far"  

På långfredagen var vi ute på en liten miniturné. Den enda som visste att vi skulle komma var Gustavssons. Vi pratar ofta om att vi ska vara mer spontana och bara hälsa på kompisar, men det är en avvägning för vissa vill bli förvarnade. Vi var snälla och ringde i alla fall innan vi dök upp hos dem vi ville besöka för då hade de möjlighet att säga nej.
Vi besökte:
Mina föräldrar. I Herrljunga.De mådde efter olika omständigheter bra. Vi fikade urgoda minidonuts.
Min svärmor och man. I Eriksberg. De var mitt uppe i städ och väntade gäster lite senare, men vi hann säga hej.
Våra barndomskompisar i Mjäldrunga. De var inte hemma, men när vi stod på Osterian i Falköping, så ringde de. Vi åkte tillbaka och fick både middag och efterrätt.
Min bästa kompis i Floby. Alltid lika härligt att träffa Gustavssons.
Min bästa kompis mans sons inflyttningsfest i Falköping. (Många 20-åringar var det)

påskafton fyllde sonen 16 år. Hurra! Han fick språkresa till England i sommar som julklapp-  och födelsedagspresent, men det gick ju inte att inte ge honom någonting på hans 16:e födelsedag. Det blev en lite peng. Pengar kan han inte få för mycket av. De behövs, om inte annat, som fickpengar till språkresan.  

Påskafton tillbringade vi, som traditionen bjuder,  i Alingsås. Hos familjen Kindblads. Tack för en trevlig påsk!  Vi började dagen med att påskvandra tillsammans med många små påskkärringar- och gubbar genom Alingsås centrum. Processionen avslutades med påskharens godisregn. Vädret var soligt (men kallt) så vi kunde traditionsenligt sitta ut och äta lunch. I vanliga fall brukar vi grilla, men i år var vi lite crazy. Vi åt laxtårta och drack påskmust.  

Vårt påskbord: omelett med räkstuvning, sill och lax i olika former, prinskorv, köttbullar, "flöttegröt" (en slags gratäng med krutoner, kötbullar och bechamelsås), ägghalvor och räkor. Man gick inte precis hungrig ifrån bordet.

Kvällen avslutades med påskbrasa, leta påskägg som påskharen gömt i trädgården och tills sist påskfyrverkerier.

Jag säger bara: " Äntligen har jag sett filmen Bilar." Barnen Kindblads hade den och vi tittade på den. Barnen på jobbet gör inte annat än pratar om Blixten, Chick Hicks, Kungen, Doc, Rödis etc och nu vet jag vad de pratar om.





"Gör det roliga först! Det tråkiga är mindre tråkigt när inget roligt väntar".


Magnus von Platen (1920-)
 

Vilken helg!

Vilken helg det varit. Helt underbar. Har fått gjort en massa och ändå hunnit njuta av det fantastiska och härliga väder som vi nu har. Jag vet, jag har tagit upp det där med vädret förut, men jag kan återigen säga att för mig blir livet så mycket lättare när solen skiner.

I fredags var det Let´s dance final mellan brottaren Martin Lidberg och Tobbetrollkarl. Jag som egentligen hejade på Erica hade svårt att bestämma vem av dessa två herrar som skulle vinna, men jag måste säga att den här kvällen var Martin den starkare av de två så det var den rätte som vann, enligt mig. Martin och Cissis showdans var grym!!!

I lördags var det storstädardagen. Lägenheten skulle städas från tak till golv. Vi var laddade till tusen, men ni vet hur det är: Man går ut hårt och sen faller man ihop som ett korthus. Vi städade från 11.00 till 16.00 och ändå hann vi inte färdigt, men vi kom en bra bit på väg. Jag tvättade hela dagen. Det var kläder, sängkläder, mattor, gardiner och stolsdynor som for i tvättmaskinen. Det är vid såna här tillfällen som det är väldigt skönt att ha en egen tvättstuga. Jag meddelade bara grannen att jag behövde tvättmaskinen hela lördagen. I vanliga hyreshus så har man väl en viss tid på sig att tvätta och jag vet inte om man kan sätta upp två tider efter varandra. Ni som har det så, kan man sätta upp sig på fler tider efter varandra?

Idag, söndag, fortsatte jag städningen. I köket. Jag tvättade fönster, dammade vitrinskåpet, skruvade ner glaslampan och tvättade av den och när det var färdigt bakade jag Simons mammas kaka (kokoskaka) och Frestande muffins. När jag var färdig med allt det här så var klockan bara 9.00. Jag gick upp tidigt idag.

Recept till Frestande muffins: Vispa 2 ägg och 2½dl socker pösigt. Tillsätt 1½ dl mjöl, 4 msk kakao, 1 krm salt och 1 tsk vaniljsocker. Rör sist ner 100 g smält smör. Skeda ner smeten i aluminiumformar. Grädda mitt i ugnen i 175 grader ca 15 min eller tills smeten börjar sjunka. Fyllningen: Smält 100 gr smör i en kastrull. Tillsätt 2 tsk mjöl, 4 msk socker och 4 tsk kakao och rör till en slät smet. Häll i 1 dl mjölk och 1 dl grädde och koka ihop tills det tjocknar, ca 5 min. Låt svalna. Fyll  chokladformarna med röran och sätt in dem i frysen. Servera halvtinade till kaffet. (18-20 st) Mums!




Klicka för mer information om detta ordspråk!"Det är dags att gå hem när du börjar likna ditt passfoto". (Erma Bombeck)