18 år

Idag firar mannen och jag 18-årig bröllopsdag. 
image340
Foto Ulla

Av hela mitt hjärta önskar jag Er alla ett riktigt gott slut!!!

Kraaaaam! 

Ro i själen

Helt plötsligt kände jag för att komma ut i det fina vädret. För att fotografera. Här kommer resultatet.

image331

     
Klicka på bilderna för att göra dem större

image334

image336

image337


Foto Ulla

/Kramkram


Dålig tajming

Idag är vi hemma och gör ingenting och det det känns bara så himla bra, men det hade känts bättre... om det varit samma väder som igår. Regn, regn, regn! Idag skiner solen från en klarblå himmel. Dålig tajming! Men jag har bestämt mig för att inte ha dåligt samvete om jag inte kommer ut idag.
 
Igår när vi körde hem från syrran så var jag nästan lite orolig om vi skulle komma hem eller inte. Det är lite läskigt att köra bil när det är kolsvart och regnet öser ner. Jag blir helt fascinerad över de bilar som kör som om det vore världens finaste väder. Jag förstår inte hur de tänker? Undrar om de har möjlighet att styra upp bilen om de t.ex. råkar få vattenplaning? Nu gick allt bra den här gången, men det var skönt när vi körde in på vår gata och fick parkerat.

Ha en go söndag!  

Äppelkaka

Jag hade tre "gamla" äpplen. Ville inte slänga dem. Vad göra? Jo, baka en kaka! Vad behövs?

Ett recept
image328
Ett superenkel och väldans gott

In i ugnen...
image329
...för att gräddas.

Voila, det färdiga resultatet
image330
Mumskillibabba!

Foto Ulla

Lördag morgon

Regnet smattrar mot rutan. Det är mörkt. Det är tyst. Det är lördag morgon.Jag är ledig. Äppelkakakan står i ugnen i väntan på att bli färdig. Kan det vara bättre? Neeeej! Inte just här och nu i alla fall.

Filmen Förtrollad som vi såg i torsdag var helt förtrollande mysig. Men jag kan säga att vi var inte ensamma om att gå på bio den dagen. Vi fick t.om. köa in till salongen. Fast det är klart om 400 biobesökare ska in på samma salong, då kan det  väl inte annat än att... bli lite trångt.

Igår åkte vi hem till ett par goa kompisar för ett par timmars prat och skratt. De bjöd på fondue. Det verkar som fondue kommer att få en renässans under 2008 hos oss, för nu på kort tid så har vi vid två tillfällen ätit det. Och det är ju fantastiskt gott!!!

Eftersom det inte blev julafton hos syrran pga att de fick magsjuka, så åker vi dit idag och firar efterjulafton istället.
Sonens tvungen-att-vara-med-familjen period *L* är, för tillfället över, så han väljer att inte åka med. Och sen ska han med natttåget till Östersund ikväll för att fira nyår med en av kompisarna från språkresan i somras. Som förälder känns det lite nervöst att för första gången låta honom åka själv SÅ långt bort, men ska han till USA på ett år, så måste man börja våga släppa mer och mer på "tyglarna". Jag vet...men för mig kommer han alltid att vara liten (säg det bara inte till honom *L*)

Önskar Er alla en härlig lördag!

Kramkram

 

Tortellinigratäng

Här kommer receptet på tortellinigratängen vi åt häromdagen. Jag kan starkt rekommendera den. Mumsfillibabba!!!


Tortellinigratäng


1 pkt ostfylld tortellini (Buitoni är väldigt god)

2 pkt bacon

Champinjoner

Paprika, gärna olika färger

Purjolök

1 matlagningsgrädde

1-2 pkt lätt creme fraiche

ädelost ca 75-100gr

riven ost


Koka tortellini, al dente

Lägg den i ugnsfast form

Stek bacon, champinjoner, grönsaker och blanda i formen

Blanda i små bitar av ädelosten

Vispa ihop grädde med cr. Fraiche, lite salt å peppar

Häll över i formen

Strö över riven ost

Gratinera i ca 15-20 min på 200 gr

Serveras med en god sallad


Smaklig måltid!!


Tjänstgöring

Idag är det dags. Igen. 7.45 ska jag inställa mig för tjänstgöring. Men...det blir lugnt. Vi har sex barn på sex personal, så jag tror inte vi precis kommer att arbeta ihjäl oss *L*

Ikväll ska vi på bio
"Förtrollad". Den fick fyra fyrar i vår dagstidning. Vet inte om det är bra eller dåligt. För min bild av en film brukar inte alltid stämma överens med recensentens (hur stavas det? Ser konstigt ut. ). Fast den här filmen tror jag passar mig. Intelligensbefriat och lyckligt slut *L*

Önskar Er alla en härlig dag!  

A pair of kinky one

Jag hade visst varit lite snäll i år för jultomten hade med sig några julklappar även till mig på julafton. En julklapp som både jag och min man fann väldigt roliga var ett par diskhandskar...a pair of kinky one.

Vad tycks? *L*
image327  
Foto Ulla

På vår späckade julturné så är det  Alingsås som står på tur idag. Till ett par barndomsvänner. Jag har känt M i 33 år och mannen har känt D i 31 år. Det är kul att vi fortfarande har kontakt och att vi hittade våra respektive hos varandras bästisar.

Ha en toppendag! Rofylld och lugn.


Troll i magsjuka

Nu har det gått troll med magsjukan i vår släkt. Vi skulle åkt till svärmor idag, men för en liten stund sen ringde hon och sa att hennes man troligtvis fått magsjuka. Ja, ja...då blir det stuvade makaroner med prinskorv och köttbullar istället för oxfilé Provencal...men vad är väl en bal på slottet...?

Tomhet

Nu har jag legat och läst ett flertal bloggar och det verkar som de flesta har haft en bra julafton. Det glädjer mig. Julafton är en dag med höga förväntningar på sig. Som inte alltid är lätta att uppfylla. Så här på juldagen kan jag som Anna känna en tomhet. Nu är det över för den här gången och snart är det dags att summera år 2007. Ett år fyllt av mycket glädje, men även stor sorg. Jag återkommer med året som gått. Det är trots allt några dagar kvar. 

Kramkram   

Omkastade planer

Klockan 8.00 igår morse ringde brorsans fru. Eftersom syrrans familj, som vi skulle firat julafton med, fått magsjuka så skulle vi andra komma på en annan lösning. Det var inte så svårt. Vi bestämde oss för att fira hos brorsans istället, för hos oss har vi ingen gran och gran måste man ha om det ska bli en riktig jul. Har jag hört. Som tur hade vi bestämt oss för julbordsknytkalas i år, så syrran hade inte all julmaten. Det vi behövde komplettera med var en Janssons (som är ett måste på julbordet, eller?). 

Vi fick en väldigt lugn och trevlig eftermiddag/kväll. Brorsans 4-åriga son var en fröjd att se. Den genuina glädje som han utstrålade över sina julklappar. Alla klappar var lika bra vare sig det var hårda eller mjuka. 

Idag är en sån morgon, då tidningen inte kommer och jag känner mig så naken utan den. Sen är jag glad att de som distribuerar tidningen får en dags semester, men...tomt är det.

Annars idag ska vi fortsätta vår julturné. Idag är det svärmors tur. Där får vi ingen julmat. Precis som vi vill. Om jag ska vara ärlig, så undrade hon vad vi önskade oss att äta och kanske att vi "råkade" säga att vi gillar hennes paradnummer  Oxfilé Provencal . Vi får se vad det blir.

Önskar Er alla en god fortsättning!   

 

God Jul!

Från oss alla till Er alla.
image326
En riktigt God Jul!!!

Foto Ulla

Det blir inte alltid som man tänkt sig. Jag fick ett sms från syrran igår kväll Hej. Måste tyvärr ställa in julafton. Barnen är magsjuka. Krya på Er, Emma och Filip! Eftersom vi skulle varit hemma hos syrran idag, så vet jag just i denna stund ingen aning om var vi firar jul, men jul är det i alla fall och det löser sig alltid på ena eller andra sättet.

Många kramar till Er alla! 

Inte mycket snö...

...eller rättare sagt ingen snö alls. Duggregn. Då blir man glad när man springer på en snögubbe mitt i allt det gråa. Utanför en av våra inredningsbutiker stod den här snögubben och gjorde vad den kunde för att lysa upp mitt i allt det grå.
image324


image325
Foto Ulla

Sov gott!


Vi åt och vi åt och vi åt...

Fjärde advent. Dan för dopparedagen. Bästa dagen på hela julen. Förväntan inför vad som komma ska. Jag är fortfarande ledig och det känns så himla bra. Fast tiden går fort. Alldeles för fort.  

Igår kväll var vi hemma hos AnneLie och vi åt och vi åt och vi åt....Det började i köket med en fantastiskt god tortellinigratäng med sallad. Sen förflyttade vi oss till "salongen" och där bjöds det på glögg med pepparkakor och ädelostkräm. Inför tvtittandet så dukades det fram julgodis, mjukpepparkaka, två olika sorters muffins, smågodis, clementiner, te och julmust. Ni må tro att mannen och jag bokstavligt talat rullade hem, men gud, så gott det var. Tack AnneLie!

Ha en riktigt bra dag!!!
image323 
Foto Ulla

Julshopping

Brorsan ringde imorse och hörde sig för vad vi skulle göra idag. Mannen och jag hade bestämt oss för att ta en tur på stan. Brorsan och hans familj valde att hänga på, så nu har vi varit på stan med alla andra. Fast det gick riktigt bra. Vi tog oss ut till Sisjön, ett för oss, nytt shoppingcenter och där var det inte lika hysteriskt som jag tror att det skulle varit mitt inne i stan.

Vi var bl.a på Systemet. Jag gillar en likör som heter Baja Rosa (jordgubbssmak), men idag hittade vi även en annan Baja likör, Baja Päron. Namnet på likören får det inte att vattnas i munnen, men mums vad god den är. Om man är ett fan av sötsliskiga drycker. Det är en fröjd att gå på Systemet nu för tiden. Jag gillar att gå runt och bara insupa*L* sortimentet av alla olika sorters drycker. Tänk förr...nummerlapp...kassa...köer. Vilken tid det tog.

Vi fikade. Förstås. Jag åt en väldigt god grillad panini med brie och salami, chokladboll och latte. Mums! Det är lite farligt att fika när man blivit på gränsen för hungrig, för då äter man oftast mer med ögonen än med magen. Fast...jag klarade mig den här gången. Jag blev mätt, men jag orkade allt. 

Kramkram!  

Med önskan...

...om en härlig lördag. Ta det med ro.

image322

Foto Ulla


Rena sängkläder

Nu har jag bytt i sängen. Till våra julsängkläder. Vi har haft dem i många år och jag ÄLSKAR dem.
image321

Permission

Nu har den "intagne" permission i fem hela, långa dagar *L*

image320
Hurra!

Cyklister

Mannen och jag har nu spenderat två kvällar i rad ute på stan. På jakt efter julklappar och kläder. Vi har nästan lyckats hitta allt vi vill ha. Men vi ger inte upp. Det är ju flera dagar kvar till den STORA dagen. Julafton. Det känns väldigt bra att det är två HELA lediga dagar innan dagen D. Då man både hinner stressa *L* och njuta.

Jag cyklar (nästan) alltid till jobbet och då ser jag ut som värsta julgranen. Pyntad från topp till tå av... hjälm, reflexer, reflexväst, lampor på cykeln både fram och bak.Jag kan, när jag kör bil, se hur dåligt både cyklister och gående syns och blir då lite mörkrädd över hur lätt en olycka skulle kunna ske. Jag måste ändå säga att jag ser fler och fler cyklister som "klär" sig på ett smart sätt. Heja dem! Men, ibland undrar jag hur människor tänker. Jag blev häromdagen omcyklad av ett par som var utrustad från topp till tå av allehanda "pynt" och tyckte de var smarta tills jag cyklade ikapp dem vid en korsning och såg att...de körde mot rött! Det kanske är bra att synas när man blir påkörd *ironi*

Önskar Er alla en underbar dag!

Två dagar kvar...

...och sen är det ledighet som gäller i flera dagar.

image319

Foto Ulla

Med önskan om en go torsdag!


Jag erkänner!

Jag erkänner! Det blev ingen träning. Eller...mannen och jag rusade Sävedalen runt. En promenad på ca 40 minuter. Det är väl också träning? Jag var i alla fall både varm och andfådd när vi kom hem igen.

Idag när jag tittar ut genom fönstret så ligger ett tunt, tunt täcke av snö på marken. Hurra! Fast...det ser mer ut som slask, men här är vi inte så noga...Vitt = snö. I alla fall så här i vintertider.

Ikväll ska här köpas de sista julklapparna...till dem vi ska fira julafton med. De andra klapparna tar vi allt eftersom. Vi har en plan. Vi ska INTE åka ut förrän senare ikväll och hoppas att många valt att göra tvärtom. Flera shoppingcenter har öppet till 20.00 och eftersom vi vet vad vi ska ha så räcker det att vi kommer ut senare. Det som kan ta tid är att jag vill ha något nytt till jul och nyår och det brukar ta tid. Ja, ja,,,det är ju många dagar kvar till jul *L*

Skumtomtar
image318
ÄR gott!

Foto Ulla

Ta det med ro!

Nedräkning

Nu är det inte många dagar kvar. Till jul. Jovisst, men det jag längtar efter är ledigheten. Det känns som jag varit borta från jobbet hela hösten på grund av sjukdom, men det är ju inte samma sorts ledighet. Nu ska HELA familjen få ledighet TILLSAMMANS. Det är mysigt. Vi ska visserligen arbeta mellan jul och nyår fast arbetet mellan jul och nyår är lugnare i vilket fall som helst.

Idag ska jag iväg och träna. Har haft ett uppehåll på två veckor på grund av magsjuka, men nu är jag på´t igen. Om jag ska vara ärlig så...är jag inte speciellt sugen, men det är ju bra att träna. Har jag hört.

image317
Foto Ulla

Ha en go tisdag!

På begäran

När jag kom hem var mannen ute och sprang. När han kom hem och låg och flämtade av andnöd så sa han att han hade ett önskemål. Att jag skulle lägga ut bilder på det färdiga köket på bloggen. Malin och alla andra, här kommer bilder på det färdiga köket.  

image313
Jag börjar få koll på hur makrougnen (mikro och ugn i kombination) fungerar, men jag har bruksanvisningen inom räckhåll. För säkerhets skull.
Induktionshällens snabbhet har jag också börjat vänja mig vid. Ser t.om. en fördel med att det går fort att laga mat*L* 


image314
För tillfället har vi inte hittat några barstolar som vi båda gillar, men vi ger inte upp utan letar vidare. 
Vi blev jättenöjda med hissgardinerna. Tack Malin för tipset! Vi hittade ett tyg som vi båda gillade. Sömmerskan som sydde upp dem var både nogrann och snabb.
Det är en fröjd att diska... diskmaskinen går för fullt och rent blir det. T.om en intorkad gratängform blir skinande ren. Våra gamla tesilar som var bruna och tråkiga är nu som nya. Lite fundersam blir man över vad för sorts ämne som finns i diskmedlet eller...är det det man inte vill veta. Ja, ja... När diskmaskinen har diskat klart så larmar den. Bryr man sig inte om att då stänga av den så tystnar den efter en stund, men den ger sig inte utan larmar igen och igen och igen. Tills man stänger av den.  

 
(Klicka på bilderna för att göra dem större)
I och med den stora bestickslådan har jag äntligen fått ordning på alla bestick. Jag älskar skafferilådorna. Det är lätt att få överblick på vad som finns. Det svåra har varit att få varorna på ett smart sätt. Jag har flyttat om bland lådorna flera gånger. Det är ett under att vi hittar vad vi behöver. Men... nu tror jag att varor och matvaror hittat sina platser. När lådorna stängs så stoppas de upp av dämpningar, så lådorna stängs både mjuk och tyst. Känns lyxigt. 

Ha det bäst!


Morgonstund har guld...?

Min morgon
Mörker. Tystnad. Stillhet. Ljus som lyser. En kopp te. En tidning. 
Kan det bli bättre?
Nej. Inte för mig. 

En sak är säker...morgon blir det vad vi än tycker om det, men vi kan välja hur den ska börja. Mina ensamma helgmorgnar är heliga och eftersom jag är morgonmänniska så är det inga problem att få en stund för mig själv på morgonkvisten...sen hjälper det förstås att jag har två sjusovare som inte gärna stiger upp i ottan *L*

Idag ska här ordnas inför kvällen, då det kommer kompisar på lite småvarmt, läs liten försmak på julbordet. Jag älskar buffér av olika slag, så julbord är helt min grej. Jag vill bjuda på lite av mycket, men det blir ofta mycket av mycket *L*. Please, I need somebody help!!! Hur gör ni andra för att beräkna vad som går åt?

image312
Foto Ulla

Ha en härlig lördag!
 
 

Desperado

Förra inlägget kändes som ett desperat försök att påkalla uppmärksamhet. Hallå är det någon som har saknat mig? Nu ska jag ta det lugnt och metodiskt *andas*Det är som när man varit borta ett par dagar från jobbet så tror i allafall  jag att det borde hänt massor, men...livet har gått i sina vanliga hjulspår även om inte jag varit där och "förgyllt" tillvaron. Kan det vara samma sak i bloggvärlden? Om jag ska vara helt ärlig, så tror jag det, men what ä häck. Nu är jag här och jag vet att några av er har saknat mig och det känns bra att veta.

Nu när jag varit utan dator i drygt 10 dagar, så känns det underbart att äntligen fått tillbaka den. Det jag kunde märka i slutet var att jag började vänja mig av att inte ha den *läskigt*. Jag upptäckte att jag egentligen nog spenderar lite för mycket tid med den. Tid som jag kan/borde/skulle lägga på annat....tv *fniss* Nej, skämt åsido. Jag har fått en påminnelse. Vad är viktigt i mitt liv? Datorn är viktig, men inom rimliga gränser.

image310
Foto Ulla

Kramkram! 


Tjoho!!!

Åh, vad jag har saknat det här. Att kunna ligga i sängen och blogga av bara 17. Nu flickor (och pojkar) är jag tillbaka. Tjoho!!!

Vad har hänt sen sist. Massor! Men det viktigaste är att det snart är jul och ... ledighet! Jag har haft fullt upp med julbaket. Det har både blivit lussebullar, mandelskorpor á la Leila, lussemuffins etc.

image307

 
Klicka på bilderna för att göra dem större

Foto Ulla

Jag vill tacka alla som varit trogna och "hälsat" på mig under min ofrivilliga frånvaro. Ni är bara för gulliga!

Vi hörs snart igen!
  

Fortsatta problem

Igår hade det gått tio arbetsdagar och jag skulle få tillbaka min dator, men...så blev det inte. Den 30 november var de tvungna att skicka efter reservdelar och nu vet de inte när datorn kommer att vara klar. I vårt avtal med kommunen så utlovas att datorhaveri ska åtgårdas på tio dag och om de inte kan uppfylla det så kan man begära ersättning. Gissa vem som kommer att göra det?

Till Er alla
image306
...kärlek och värme!

Foto Ulla