Liv och död

I tisdags på temat Gammal visade jag blad annat en bild på ett kasettband och skrev att i vår familj är det gammalt. Idag fick jag bekräftat att de verkligen är på väg bort. G-P:s krönikör Sarah Britz skriver att 1987 lyssnade svenska folket 27 minuter på kasettband...Förra året var kassettbandslyssnande nere i en (1) genomsnittlig minut.

Liv och död 
image124
Ta vara på ditt liv för nu är det din stund på jorden. (Wilhelm Moberg)

image125
Jag har inget emot att dö, bara inte imorgon, jag har en del jag skall göra först... (Astrid Lindgren). 

image126 
Det kvittar hur man dör, det viktiga är hur man lever innan man dör. (Okänd)

Kramkram!!!


Tankar

Livet går upp och livet går ner
image121
dagarna flyter på och allt är bra...

Men, så händer något och...
image122
på en sekund kan livet försvinna som en vindpust...
 
och
image123
livet trasslar ihop sig...

Foto Ulla

Så, mina vänner...

Lär som om du skulle leva för evigt. Lev som om du skulle dö i morgon.

Något att roa sig med

Hos MatMia hittade jag en rolig test . Vilken blomma är du?
 

Jag är en Påsklilja (tror jag) You have a sunny disposition and are normally one of the first to show up for the party. You don't need too much attention from the host once you get there as you are more than capable of making yourself seen and heard.

Hmmm, säger jag bara...

                                                

Känslor

Ibland känner man sig...
image116
ensam och övergiven...

image117

gammal och ful...


image118
hård  och otillgänglig ...

Men...
image119
när man börjar gräva och rannsakar sig själv, så inser man att...

image120
många i ens närhet älskar en precis som man är...

Foto Ulla

Med kärlek till Er alla!!!Tack!

Tack Camilliondollar  Baby som lärde mig länka. Jag är dig evigt tacksam! Det är det små sakerna som gör mig lycklig. Nu får ni nog stå ut med att jag kommer att länka högt som lågt *fniss*

Kram!

Test

Nu ska jag se om jag förstått det där med att länka. Senast jag försökte mig på det blev det...fel, men nu jädrar hoppas jag att det fungera. Camilla Läckberg är som jag skrivit förr en av mina favoritförfattare och nu när det är bokmässa här i Göteborg så kommer hon hit. Tyvärr så ska jag varken se eller höra henne, men jag kan starkt rekommendera hennes böcker: Isprinssessan, Predikanten, Stenhuggaren, Olycksfågeln och Tyskungen. 

Kramkram!

En påminnelse

Hörde precis på Aftonbladets nyheter att i natt blev en man, som bytte däck, påkörd av en lastbil. Det är konstigt, men för oss som inte känner mannen så är det en nyhet som man hör, men kanske inte förstår vidden av...för de anhöriga...ena dagen är den förolyckade levande för att i nästa vara död, så...
 
Kom ihåg att... 
image116
börja nu att leva och räkna varje dag som ett liv för sig... (Lucius Annaeus Seneca)Var rädda om Er!


Recept

Har fått på moppo att jag inte lade ut receptet på Ett fantastiskt bröd, så här kommer det:

5 dl fingervarmt vatten (Om ni som mig använder torrjäst så ska degvätskan vara 45-50 gr),
1 dl mjölk,
25 g jäst (jag tog 50 g),
2 tsk salt+1 msk honung,
12½ dl mjöl (eller 1½ dl grahamsmjöl och 11 dl vetemjöl)

Mät upp vatten och mjölk.Lös upp jästen och salt+honung i lite av vätskan, häll i resten av mjölkvattnet och rör ner mjölet. (Används torrjäst blandas det i mjölet.)  Arbeta snabbt ihop den lösa degen. Strö vetemjöl över degen och låt jäsa i 1-1½ tim. Strö ut ½-1 dl mjöl på bakbordet. Tippa ut degen. Knåda inte!  Strö ytterligare lite mjöl över degen. Platta sedan försiktigt ut degsjoket med handen. Skär snabbt degen i 6-7 cm smala "remsor". Dela sedan varje remsa i 2-3 delar. Det gör inget om brödet inte får samma fason, bara de har ungefär samma storlek. Flytta över till bakplåtar, smorda eller täckta med bakpapper. Grädda bröden i mitten av ugnen i 240-250 grader i ca 15-17 min. Låt bröden svalna utan handduk så blir brödskorpan frasig och fin. 

Lycka till!

Sarah Dawn Finer

Jag har köpt Sarah Dawn Finers skiva A Finer Dawn och den är grymt bra. Jag brukar vilja ha det tyst omkring mig när jag kommer hem från jobbet, men sen den här skivan köptes in så vill jag bara lyssna på den...om och om och om och om igen. Det är en fantastisk skiva att komma ner i varv med. 

Jag var i baktagen igår. Hann visa kolakakorna, men jag bakade även bröd Ett fantastiskt bröd. (Jag vet...är det på riktigt?... Ja, jag lovar...så heter brödet.) Det var lätt, men det tog tid för det skulle bl.a. jäsa upp till 1½ tim.
 
image114

image115 

"Nygamla" ögon

Det finns mycket att upptäcka i vår närhet. Saker och ting som är förgivettagna. Både stort och smått. Det gäller bara att lära sig att se omvärlden med "nygamla" ögon. Här kommer bilder sedda med mina nygamla ögon.
 
image111 
Vi blev lika paffa, både katten och jag, när vi upptäckte varandra...

image112
En informationsskylt...

image113
en vacker stenmur...

Foto Ulla

Önskar Er en go torsdag!

Terapi

Har haft en tung dag. Pratade med min svägerska dotter igår, då vi pratade om det som varit och det som är. Vi kämpar alla på olika sätt att ta oss igenom händelsen. Mitt sätt är bl.a. att baka så idag har jag bakat en favorit Ingrids kolakakor. Jag lovar...det går inte bara att ta en...

image108
200 g margarin, 1¾ dl socker, 1½ msk sirap, 2 msk vaniljsocker, 5 dl mjöl och 2 tsk bakpulver. Blanda margarin, socker och sirap. Häll resterande ingredienser. Dela degen i 4 delar och forma till längder. Lägg på en plåt. Tryck till med en gaffel. Grädda i 175 grader i ca 10-15 min. Skär på snedden medan kakorna är varma


image109
Voila...färdigt resultat! Mums!

Foto Ulla

Vi lever 1 sekund i taget och den sekunden är just nu!


Betygsfixerade

Vi var på föräldramöte på sonens gymnasieskola igår. Rektorn på Nv-programmet gratulerade oss för att våra barn kommit in på skolan, för det är en skola med höga intagningspoäng. Det var positivt att träffa andra föräldrar i klassen och studiehandledarna (på min tid hette det klassföreståndare). Det som skrämde mig lite, var den betygsfixering som flera föräldrar uttryckte. En förälder såg betygt G (Godkänd) som ett misslyckande. För mig är IG (icke Godkänd) ett misslyckande. Jag tycker att ett betyg inte alltid ger en rättvis bild över vilken kunskap en människa har, för betyget visar inte att man har förstått vad man läst...teorins möte med praktiken... utan att man läst. Det är skillnad på yt- respektive djupinlärning.

Önskar Er en härlig onsdag!

Kramiz!  

Tisdagstema

Veckans tisdagstema ( www.vimsig.com) (jag vågar inte länka även om jag nu fått det förklarat för mig) är Gammal. Först kom jag inte på någonting...fick hjärnsläpp, men så började ideérna spruta: min mormorsmors gamla symaskin, gamla pengar (kommer ni ihåg fem- och tiokronorssedeln?) eller en bild på min man *fniss* Till slut kom jag på det...

Här kommer mitt bidrag.
image107
i vår familj är videoband, disketter och kasettband gammalt...

Ha en fortsatt bra dag!

Fungerade inte

Upptäckte att länken inte fungerade. Blä! Om ni fortfarande lust att delta i Junitjejs chokladtävling så  får ni själva skriva in www.junitjej.blogg.se. och då hoppas jag att ni kommer rätt. Jag får gå kurs i hur man länkar...men...det får bli en annan dag.


Chokladtävling

Junitjej har en tävling, där man har möjlighet att vinna choklad från Chokladogram. Gå in på hennes sida här och skriv en kommentar så har Du den möjligheten. Lycka till!

Ps.Det var första gången jag länkade till någon. Hoppas det fungerar. Ds.

Kram!

Boston Tea Party

Igår tittade vi på Filips och Fredriks program Boston Tea Party för då gjorde... HAN... tvdebut. Min systers sambo Jonas. Han spelar med i husbandet. Jonas, du var grym!

Om det var en lång arbetsdag igår, så blir det en kort idag. Slutar redan klockan 13.00. Oj, oj, oj vad ska jag göra med all tid? Det blir som det bli. Blev helt plötsligt sugen på att baka. Hoppas det suget finns kvar i eftermiddag!  Det finns så många kakrecept som jag INTE prövat.  

Ikväll är det föräldramöte på sonens gymnasieskola. Jag kommer inte ihåg att vi på min tid hade några föräldramöten på gymnasiet.

Ha en go dag!

 

  

Lång dag

"Det är måndag morgon... och mitt huvud känns så tungt"

Idag blir det en lång arbetsdag. Vi har möte ikväll. I oktober ska vi gå in i ett nytt PA (personaladministration) system där vi själva ska gå in och göra rapporteringar på nätet och det är det vi ska lära oss ikväll. Känns både spännande och lite oroligt. Jag tror det kommer att bli bra, men jag ser ett par månader framåt med småproblem. Vi får se... 

Ha en bra dag!

Var räddaom Er!

Kram

Finnsjön runt

Nu har mannen och jag varit crazy...igen...Vi tog bilen till Mölnlycke och promenerade för första gången Finnsjön runt. En promenad på drygt sex km. Det tog ca 1½ tim inklusive fotografering och fikastund. Det var lite spännande vid vissa vägskäl...ska vi till höger eller till vänster? Vi klarade oss runt utan några större problem. Jag fegade ut två gånger och frågade mötande om vi var på rätt väg. 

En karta är... 
image100
aldrig fel när man kommer till ett nytt strövområde...

Här började...
image101
vår vandring in i det okända...  

Vi mötte djur på vår väg...  
image103
en groda...
image104
och en skalbagge...

Vi passerade...
image105
vidsträckta hagar...

Och till slut var vi framme där vi började...
image106
vid sjön...

Hoppas ni har en skön söndageftermiddag!


Apropå...

...att det bloggas som aldrig förr. I Göteborgs Posten (GP) finns på sista sidan av del tre varje dag ett P.S. där det finns möjlighet för den som vill att skicka in ett bidrag över olika fenomen i vardagen. Idag är det en tjej och kille som sitter på en restaurang. Tjejen säger: -Om du verkligen vill veta varför jag dumpar dig, så ska du läsa min blogg, där har jag en lång och detaljerad förklaring! 

Bloggandet är en svår konst. Hur privat kan/ska man vara? Ibland glöms det av att det som skrivs i bloggen finns kvar...länge!!! 

Vidare i GP så frågar de ett antal människor  ...Och vad var viktigast i veckan för dig?
Det viktigaste för mig har varit att jag känt att:
Jag har levt i nuet. Tagit tillvara på små och stora stunder. 
Det är ingen idé att gå och oroa sig i onödan. Det blir som det blir och det går alltid att rätta till. 
Allt inte hänger på mig. Alla har ett eget ansvar.

Nu undrar jag: Vad var viktigast i veckan för dig?

Var rädda om Er!!!

Jul

Man kan inte tro det är sant, men idag när vi var på IKEA så hade de börjat plocka fram julsaker??? Är inte det lite väl tidigt??? Jag är helt chockad...hur tänker de??? Fattar nada. Man hinner tröttna på allt vad jul heter innan det ens är december.

För ett par veckor sedan när jag kom över 100 besökare/dag så sa min man att jag var värd en present. Det har dröjt...men nu har jag fått den
image99
...ett USB på 2 GB
 
Foto Ulla

Ha det gott!

Vill önska alla en trevlig...
image98
lördag!!!

Foto Ulla

Kramiz!

Yes, yes, yes

Nu har jag den....boken med stort B...Stieg Larssons Luftslottet som sprängdes. Jag både vill och inte vill börja läsa den. Jag vill inte att den ska ta sluuuuuut!!! 
image97
Hemlig organisation inom Säpo avslöjad "Ett hot mot rikets säkerhet" säger statsministern. Salander inför rätta.
27-åring åtalas för mordförsök på sin egen far.

Foto Ulla

Ha en skön kväll!

Här blir det mys med Se upp för dårarna,  Criminal Minds och Numbers. Till detta serveras havskräftor och färska räkor med aioli och som efterrätt chips och cola. Kan det bli bättre?  


Äntligen...

...fredag! Igår var mannen och jag lite crazy. Vi var på bio, Shrek, och ute och åt. Vi skulle ha gjort tvärtom, men när vi kom till biografen så visade det sig att vi skulle hinna se en tidigare föreställning än vi tänkt oss, så då blev det bio först och mat sen...
men det är klart...
allra först hann vi med en fika...

Shrek var ok. Vi var hela 14 stycken!!! i biosalongen...det ni...lite trångt var det allt *fniss*. En gång för länge, länge sen var sonen och jag på bio och såg Svanprinssen och då var det bara vi två i hela salongen. Coolt! Efter Shrek provade mannen och jag en ny restaurang, Michelangelo. En positiv bekantskap som vi kommer besöka fler gånger. Mums!

Idag är det en lugn kväll planerad...men som sagt...man kan aldrig veta vad som händer.

Var rädda om Er!

Favoritparfym

Det florerar bilder på favoritparfymer på bloggen. Här dyker mitt bidrag upp. Jag bara ÄLSKAR Calvin Kleins Eternity. Jag har använt samma parfym i flera år, men har inte tröttnat...ännu...och tror inte jag kommer göra det på LÄNGE heller.Ni skulle sett mig när jag kom hem idag. Regnet fullkomligt vräkte ner när jag cyklade hem. Det såg ut som jag...typ...simmat klädsim. Jag var blöt in på bara kroppen....och då har jag ändå bra regnkläder. Jag kan bli helt fascinerad över att det kan regna så ofantligt mycket.
 
Hoppas ni klarat Er från alltför mycket regnande.

 

Favoritförfattare

Som ni förstått så tycker jag om att läsa...framförallt kriminalromaner. Här har jag samlat några av mina favoritförfattare. Camilla Läckbergs böcker är jag också en fan av, men hennes böcker har jag oftast lånat från biblioteket eller av vänner. På tal om biblioteket så tycker jag att det är en otrolig ynnest att man kan gå och låna böcker...alldeles gratis. Där jag bor så finns det möjlighet att  beställa böcker från de olika biblioteken i kommunen och få den skickad till närmaste bibliotek och det utan att det kostar ett öre. Fantastiskt!
image96
Arnaldur Indriadson, Donna Leon, Helene Tursten, Reginald Hill, Karin Wahlberg och Peter Robinson

Foto Ulla

Vilka är era favoritförfattare?

Ha en skön torsdag!Pippikakor och hallongrottor

Kan rekommendera två lättbakade och GODA kakor. Pippikakor och hallongrottor.
image95

Foto Ulla

Pippikakor                                       175 grader
200 g margarin
1 dl socker
5 dl mjöl
2msk kakao
1 msk vaniljsocker
Garnering
ägg
pärlsocker

Arbeta samman allt till en smidig deg.
Forma till tre längder och lägg på en plåt.
Pensla med ägg och strö över pärlsocker.
Grädda i 7-8 min.
Låt svalna och skär på snedden

Hallongrottor                                    175 grader
200 g rumsvarmt margarin
1 dl socker
½ tsk bakpulver
5 dl mjöl
½ dl hallonsylt

Blanda allt till en jämn deg.
Forma till små kulor och lägg i små pappersformar.
Tryck en fördjupning i mitten och klicka i sylt.
Grädda i 12 minuter.

Mumsa på!!!

Hur ser du på livet?

Det finns olika sätt att se på livet.
image92
från ovan... (rakt på)

image93
vid sidan av...(avvaktande)

image94
underifrån...(smygande)

Eller på något helt annat sätt. Hur ser du på livet?

Snart helg! 

Sov, människa!!!

Har sovmorgon idag. Börjar 11.00. Ni tänker...sovmorgon??? Klockan är ju bara barnet. Sov, människa!!!  Ja, jag vet ... men hur mycket jag än vill så kan jag inte sova längre än till 6.00-6.30 och det kvittar om det är vardag eller helgdag. Jag är en utpräglad morgonmänniska. På helgen när jag vaknar brukar jag hämta dagens tidning och så lägger jag mig i sängen igen och läser. En väldigt bra början på dagen. Nu undrar väl ni...men din man???...vaknar inte han av allt tidningsprassel??? Nej! Är han ledig och har sovmorgon då sover han och inte ens en bomb kan väcka honom. Han är bra på att sova!!!   

Ikväll är det säsongspremiär för Grey´s Anatomy. På Kanal 5 klockan 21.00. En av mina favoritserier. I dagens avsnitt händer: Chefen meddelar att han ska gå i pension och det triggar konkurrensen mellan Derek, Burke,Addison och Mark. Crisina och Callie grubblar över sina mäns frierier. Ja, ni hör...det är upplagt för intriger och smaskigheter.

...och hösten fortsätter
image91
En skön helg på Marstrand...

Foto Ulla

Filmen

Ja...vad ska jag säga om filmen? Den var lång (2 tim.9 min.)... för att vara en komedi. Mycket valuta för pengarna.  Av fem möjliga så får den tre. Den hade sina poäng, men det var lite för mycket fula ord för att passa mig helt och hållet. Jag är nog lite pryd av mig.
 
Sov gott!

På smällen

Ikväll är det biodags. På smällen. På http://www.sf.se/ står det om filmen att 24 åriga Alison Scott är en lovande nöjesjournalist, som efter en blöt kväll på krogen hamnar i den charmige slarvern Ben Stones säng. Den högst tillfälliga sexuella förbindelsen resulterar i att Alison blir gravid. Inför utsikten att ensam ta hela ansvaret bestämmer sig Alison för att ge den godhjärtade, men lite töntige Ben en chans. Ben inser att han antingen måste få ordning på sitt liv, eller svika sitt barn. Ben bestämmer sig för att ta sitt ansvar, men att gå på date för att lära känna modern till hans kommande barn. Har inga speciella förväntningar på filmen. Hoppas och tror att den ska vara underhållande.

Annars blir det som vanligt idag. Vad jag vet. Men det kanske händer något fantastiskt spännande. Och det är ju det som är så härligt med att leva. Man vet aldrig hur det blir. Jag har en föreställning om hur jag tror att det kommer att bli, men samtidigt tror jag att om jag är öppen för olika möjligheter och ser positivt på saker och ting, så är chansen större att det blir en bra dag. Ju fler bra dagar desto bättre mår man i själen.

image90 

Foto Ulla

Önskar Er alla en härlig dag!!!

Vilken känsla har du haft idag?

Vissa dagar känner man sig...
image89
stark och oövervinnerlig...

Medan man andra dagar...
image90
bara vill dra täcket över huvudet och vänta på en ny dag...

Vilken känsla har du haft idag?

Love!


Ny arbetsvecka

Nu börjar en ny arbetsvecka. Arbetar 50%, så det blir ca fyra timmar/dag. Utanför fönstret hörs höstvindarna vina. Jag har tänkt cykla, men får nog ta lite extra tid på mig, för det känns som om det kommer att ta tid att ta sig till jobbet. Hur mycket jag än vill, så brukar inte vinden och jag vara överens...oftast har jag motvind vart jag än cyklar. Vid ett tillfälle så blev jag så arg...på vinden...att jag slängde cykeln i marken och sparkade till den! Tyvärr hjälpte det inte mot vinden, men inombords hade jag fått utlopp för min aggression. Hur det gick med cykeln? Ja, den klarade sig ganska bra...blev bara lite skev.

Ha en härlig måndag!

Zits

Tekniken har gått framåt. Tack och lov! Men ibland går det kanske lite för fort? Man hinner knappt köpa någon teknikpryl förrän den i nästa stund är omodern.

Seriestrippen Zits 16 september 2007

Tonårssonen: Den här mobilen är värdelös. Den har inte ens någon kamera.

Kompisen: Men den kan ta emot bilder och den har bluetooth.

Tonårssonen: Varför tillverkar nån en mobil utan kamera?

Kompisen: Min har video och mp3, men jag funderar på att byta upp mig.

Tonårssonens pappa: När jag var grabb hade telefonerna sladd och telefonnumren bestod av fyra siffror.

Tonårssonens mamma: Shh! Du skrämmer barnen.

Kram kram!

Mitt i alltihop

Nu är det färdigstädat. Herregud, va skönt...Det går ju fort bara man bestämmer sig. Fast...när jag stod där bland dammsugare, diskvatten och toalettstäd så kände jag ett sug...ett sug efter...KANELBULLAR, så mitt i alltihop satte jag en deg. Det står på receptet att det ska bli ca 50 st bullar, men då undrar jag hur små bullar ska man göra? Det blev 25 st för mig. Hälften så många! Och då är det ju inte jättestora. Jag har sett större bullar.

image86

image87
Mums!

Foto Ulla

Kram på Er!

Thai

Igår spenderade familjen på olika ställen. Sonen var i Falköping, mannen i Alingsås och jag i Mullsjö. Min systerson Filip fyllde år i fredags. 1 år. Hurra, hurra, hurra, hurra!!! Stora killen. Han har precis börjat gå. Han tar några stapplande steg och det ser bara för härligt ut. När vi satt och åt tårta så pratade vi om olika tandkrämssorter (fråga mig inte varför?) och när man frågar systerdottern Emma 3 år varför hon inte tycker om sin brors tandkräm så svarar hon: -Den smakar godis: Hon tycker INTE om godis.

Idag ska här städas. Dammråttorna dansar jenka i hela huset. Dessutom ska vi få fint besök. Syrran med familj från Tuve kommer och hälsar på. Vi ska få hjälp med att byta strängar på gitarren och så ska vi äta thai. Nu igen?... tänker väl ni, men det är bara att erkänna... thai kan vi äta och äter flera gånger i veckan. Jag varierar mig iallafall mellan två rätter, medan mannen kör samma varje gång. 

Här kommer en skön bild från vår tågluffning i Italien sommaren 2006.
image85 
Att tågluffa innebär många timmar på tåg och vad är bättre än att läsa en bra bok.

Foto Ulla 

Ha en härlig söndag!

Craaazy

Jag hade en väldigt trevlig kväll igår med tjejerna från förskollärarutbildningen. Vi har under sju år träffats kontinuerligt 4ggr/år. Vi brukar träffas hos varanda, men igår var vi craaaazy och åt ute. På en indisk restaurang. Mumsig mat och god dryck. Jag var rädd att indisk mat skulle vara stark, så jag tog en rätt som bara hade en chilifrukt efter sig och den hade mycket smak, men var inte stark. Jag är inte så förtjust i öl, men jag har hittat en sort, Staropramen, som jag gillar och den hade de på restaurangen. Mums! Tack tjejer för en kul kväll!

  
Ibland känns det som om livet...
image84
kräver mer än vad du orkar med...

Då tvingar livet dig att...
image85
gräva djupt för att du ska hitta det du söker...

Men när du hittar det...
image87
så finns det ofta flera lösningar...

Foto Ulla

Var rädda om Er!

Fel, men ändå rätt

Medan jag väntade på min f.d arbetskollega, inför vår promenad, så lade jag mig på gångstigen och tog lite bilder. Den här dissade jag ända tills jag såg den på datorn. Den blev inte som jag tänkt mig, men den har något som jag gillar.  
image83
Fel, men ändå rätt...

Foto Ulla

Ha en fortsatt bra dag!

Tonåringar!!!

En månad sen olyckan hände...

Sonen kom in till sovrummet imorse och bad mig säga att han behövde vara hemma från skolan för att hjälpa mig. Han var lite trött och ville vara hemma. Jag sa det han ville, men då sa han -"Ja, men det förstår du väl att jag inte kan!" Tonåringar!!!  Innerst inne visste jag vad han skulle svara...han är som sin far...det går inte att vara hemma om man inte i stort sett är död. 

Idag är jag ledig. Skönt! Ska börja dagen med att  promenera med min f.d arbetskollega. Hon har börjat sitt nya jobb och det ska bli kul att höra hur hon trivs. I eftermiddag ska jag vidare till frissan. Vad nu!!!... igen???... tänker väl ni, men den här gången ska mina ögonbryn formas och färgas. Ikväll skulle jag egentligen gått på tjejmiddag, men hon vi skulle till hade haft magsjuka och mådde fortfarande inte helt 100. Vi andra bestämde oss ändå för att träffas... på en restaurang nära oss.
 
Livet är som ett spindelnät...
image82  
hur noga man än spinner sitt trygghetsnät så är det skört och kan på ett ögonblick vispas bort...

Foto Ulla 

Önskar Er en härlig dag!
  

Vi satt i solen

Det blev en skön fikastund med AnneLie. Vi satt i solen och åt varsin ciabatta med latte och cola och talade om livet. Tack AnneLie!  

Pumpor är som oss människor...alla har sin egen form och storlek...   
image80
Större och...

image81
mindre...

Foto Ulla

Puss!

Vilka dagar...

Vackra saker och vackra miljöer ger ro i själen.
image79
Sjön låg spegelblank och dimman strök utefter vattnets yta...sååå vackert.

Det är kul när man stannar och fotar för människor som ser en tittar lite extra och funderar nog både en och två gånger på vad man kan tänkas fotografera. Det var en dam vid ett tillfälle som stannade och frågade vad det var för vackert jag försökte fånga. Jag sa att det är inte alltid jag vet förrän jag kommer hem och ser bilden på dataskärmen. Jag är inget fotoproffs, men ju fler bilder jag tar desto mer lär jag mig hur jag kan tänka för att fånga BILDEN. 

Nu ska jag iväg och fika med AnneLie. 

Kram, kram!!! 


Kriminalromaner

I natt läste jag ut Lyckans hjul, (rekommenderas) så idag efter jobbet cyklade jag förbi bokhandeln och bytte till en ny bok. Nu är jag tillbaka på banan igen...kriminalromaner är det jag tycker om att läsa och gotta mig i. Det är konstigt...men jag kan läsa om de mest smaskigaste beskrivningar om mord, men så fort det kommer på tv så sitter jag där med kudden i famnen och vågar knappt ha ljudet på...knepigt...

image78
Innan döden kom av Elisabeth George 

En roman om vad som låg bakom det råa mordet på Thomas Lynleys hustru.

Foto Ulla

Höstkram!

Mörkt

Det märks att det är höst nu. Det är mörkt när man vaknar...och det mörknar fortare på kvällen. Det innebär att nu börjar tändaljus perioden. På hösten är jag nog med och tömmer affärernas lager av ljus...tjocka, smala, stora, små...  Det som jag tycker är jobbigast med hösten...att det är mörkt när man går till jobbet och det är mörkt när man går därifrån. Fast... då är mitt jobb bra jag har möjlighet att vara ute minst en gång/dag och därmed får jag ta del av det viktiga dagsljuset.  
Vad tycker ni är bra med hösten och vad är mindre bra?

Var rädda om Er!

Ps. Grattis på namnsdagen  Åsa! Ds.  


Axelinas havrekakor

Nu har jag utövat min terapi...jag har bakat...Axelinas havrekakor, ur boken Skärgårdsdrömmar och Trädgårdskakor av Birgitta Trädgård och Annika Broman. 

image78
...med en kopp kaffe

Axelinas havrekakor                           175 grader
ca 30 st

200 g margarin
2½ dl socker
2½ dl mjöl
4-5 dl havregryn
1½ tsk bikarbonat
100 g krossad blockchoklad

Rör smör och socker pösigt. Blanda i övriga ingredienser. Forma till bollar och lägg på en plåt.
Platta til något och grädda i ca 10 min.

Snabbt och enkelt

Ha en skön kväll!

Ett annat vanligt...

När jag cyklade till jobbet idag, så tänkte jag inte utan bara gjorde...jag tog den vägen jag alltid tar och när jag upptäckte att jag gjort som vanligt, så kändes det väldigt bra. Kanske, kanske vardagen börjar bli ett annat vanligt... men ändå som vanligt...

I livet vill man ibland vara ensam, ibland två och...
image75
ibland många och nära...

Foto Ulla

Kram

Urförbannad

Imorse vaknade jag av en känsla att jag var urförbannad. Hade drömt om en turnering i någon sport som blivit så elitfokuserat och jag gick runt med stöd från mannen och skällde ut den ena ledaren efter den andra. Jag t.om. svor...i verkliga livet svär jag ytterst sällan. Hmmm...undrar vad den drömmen kan betyda?

Jag har hört att man drömmer varje natt, även om man inte kommer ihåg det på morgonen. Sen har jag hört att om man inte drömmer, så bearbetar man det man för tillfället har det lite jobbigt med. Betyder det att...när man kommer ihåg drömmar så är det frid och fröjd i det verkliga livet?

Är det någon som kan det där med drömmar? Jag blir bara förvirrad ju mer jag tänker på dem. 

Var rädda om Er!!!  

Lyckans hjul

Nu har jag börjat läsa Kajsa Ingemarssons bok Lyckans hjul. Den handlar om tre kvinnor i olika åldrar och skeenden i sina liv som bor i ett lugnt villaområde. Men så dag flyttar en mystisk kvinna in och villaidyllen rubbas. Den mystiska kvinnan visar sig vara en spåtant. Kajsa Ingemarsson skriver mycket klokt om att det är upp till var och en att ta beslut om hur man vill att ens liv ska se ut.  Hon stod inför ett vägskäl, det visste hon, och beslutet om åt vilket håll hon skulle gå var nu hennes att fatta

Om livet ses som en vattenkaskad så...
image74
finns det många vägar att gå...

Ha en skön kväll!!

 

Dåliga kläder

Sitter med en kopp kaffe vid frukostbordet. Det är mörkt ute. Regnet slår mot fönsterrutan. Det känns att hösten med regn och rusk är över oss. Hade tänkt cykla till jobbet idag, men helt plötsligt så är det inte så lockande. Fast som man säger...det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder... Ja, ni läste rätt...jag ska till jobbet. Så här på morgonkvisten känns det ok. Berättar mer ikväll. Senare idag ska jag till hjärnskrynklaren och försöka få hjälp med att lyfta fram och sätta ord på vad och hur jag känner mig. De mötena är otroligt jobbiga, men fantastiskt befriande. Jag lär mig mer och mer om mig själv och vad som är viktigt för mig i livet. Heja mig!

Önskar Er en lugn och skön dag!     

Värsta sommardagen

Vi har haft en skön dag hos kompisarna i Alingsås. Tack! Solen har värmt som om det varit värsta sommardagen. Vi blev bjudna på en GI-tacopaj. Botten gjord av bland annat dinkel och - sojamjöl. Fyllningen innehöll tacoköttfärs med kidneybönor och på toppen tomater skurna i småbitar. Till efterrätt blev det en fantastisk lätt chokladmousse paj. Mums!!! 

De har en underbar skylt hängande på garaget 
image71
Badplats 1 km


Ibland blir det bra...
image72
...och ibland blir det bättre.
Tycker om...

Kärlek

Ett brev

Grattis mamma på namnsdagen!

Häromdagen fick vi ett brev från en tjej som ansökte om ett godkännande att få ta samma efternamn som vi. Bakgrunden till förfrågan var att hennes mamma gifte om sig med en man med det efternamnet, men innan de fick möjlighet att ändra "dotterns" efternamn till hans, så dog han. Hon måste nu ha ett godkännande av alla för att kunna genomföra namnbytet. Vi ställer oss, i vår familj, positiva till att hon ska få den möjligheten... men ett godkännande från alla med vårt efternamn och de med snarlika efternamns godkännande känns övermäktigt...men hoppas att hon har tur.

Vissa dagar känns mer jobbiga än andra. Dagar som den här med strålande sol och blå himmel känns för tillfället jobbigast. Kan inte riktigt förklara känslan, men det är som om fint väder kräver mer av glädje...glädje som bara syns på ytan...Känslan av att man måste vara tacksam tar över känslan av att bara njuta av det man har för stunden.

image70
Landvetter en tidig höstmorgon 

Foto Ulla

Stor kram till Er alla! 

  

Jag fick...

...en gullig mugg igår. På muggen står det Vänskap och inuti en liten vers

Du är min strålande stjärna.
Du inspirerar mig till vad som är rätt.
Du är en konstant vän genom mitt liv.
Jag kan inte önska mig mer
.

Tack M!!!

Idag ska vi till våra vänner i Alingsås.

Ha en underbar dag! 

Fullt upp

Idag har det varit fullt upp. Det blev en skön dag med vännerna från landet. Solen lyste och himlen var blå. Vad kan väl vara bättre då... tänk, tänk, tänk...hm...kanske en...fika...Ja, jag vet...mycket fika blir det...men det är ju så gott.
image67
Favorit i repris...ciabatta med brie och salami.

Vi var i Antikhallarna (ett hus fyllt med antkviteter och fina gamla saker) och såg en häftig sak.
image68
½ miljon! 1000 stycken sönderrivna 500-lappar
 
För att byta ämne...Carolina Kluft...hon är helt makalös. I Finnkampen idag hoppade hon tresteg och...vann. Hur måste det inte kännas för de som har tresteg som individuell gren... att Carolina som inte ens visste vilken fot hon skulle ha först på avstampsplankan går och vinner. Heja Carro!!! Susanne Kallur måste också få en eloge. Hon tog revansch för VM och vann över Perry. Måste ha känts gott

Dröm sött! 

Vänsterhänt

Jag är vänsterhänt. Jag fick häromdagen ett nyhetsbrev från www.alltomvansterhanta.se , där jag kunde göra en test på hur vänsterhänt jag är.

Hur vänsterhänt är du?

Har du hört någon säga "jag är lite vänsterhänt", "jag är helt och hållet vänsterhänt" eller något liknande. Här är testet du själv eller dina kompisar kan göra för att avgöra hur vänster- eller högerhänta ni är.

Övningarna måste göras meddetsamma och utan att reflektera över vad man gör.


Tänk dig att det kliar mitt på din rygg. Vilken hand använder du för att klia dig?

Börja applådera, vilken hand är överst?


Knäpp händerna (som om du skulle be), vilken hands tumme är överst?


Håll händerna bakom ryggen och låt den ena handen hålla den andra. Vilken hand är det som håller i den andra?

Föreställ dig att du inte hör vad någon säger som är rakt framför dig. Kupa handen över örat för att försöka höra bättre. Vilken hand använder du?


Räkna till tre på fingrarna med hjälp av pekfingert på andra handen. Vilken hands pekfinger använder du?


Om du alltid har ansett dig vara helt och hållet höger- eller vänsterhänt har du nu kanske insett att det inte är så enkelt. De flesta är i större eller mindre grad en blandning av vänster- och högerhänt.

Stor kram


138...

...besökare på min bloggsida. Hurra! Nu ska det bli spännande att se hur det kan firas...mannen tyckte ju häromdagen att när jag fått över 100 besökare så måste det firas på något sätt. Det kanske uppmärkasammas med buller och bång...eller så blir det som vanligt. Egentligen är antalet besökare redan en present nog...tänk att så många vill läsa om mitt liv.

Lite sköna foton från igår. Mycket blommor blir det...
image64
..en lila rudbeckian
image65
...och en gul

Foto Ulla

Idag ska kompisarna från landet komma. Har längtat! Träffas inte så ofta...men vi hörs varje dag eftersom vi skickar morgonsms till varandra.
 
Var rädda om varandra! 

Pussgurkan

Herregud, vad fort det går...pussgurkan Cornelia växer så det knakar
image63
Vad små händer bäbisar har...

Dröm sött!

Bloggberoende

Nu är jag orolig...jag är inte bara treoberoende utan nu har jag även blivit  bloggberoende...hur ska det sluta?...men det är SÅ kul att blogga!!! Igår hade jag 90 st besökare på min sida. Tack alla ni! Mannen sa igår att när jag kommer upp i 100 st, så måste det firas. Längtar!

När det händer traumatiska upplevelser i ens liv så blir det att man tänker och funderar mycket. Hur lever man sitt liv? Hur är man mot sina nära och kära? Finns det något i livet som man vill förändra? Många frågor...Det finns så mycket saker som man till exempel går och irriterar och stör sig på...helt i onödan..det drabbar bara en själv. Jag vill kunna tillbaka på mitt liv och känna att jag i alla fall försökte göra det bästa av det.

Jag har upptäckt  att jag lärt mig tycka om...naturell keso. Har försökt ett par gånger, men då har jag varit tvungen att blanda keson med något, men igår...tog jag keso utan något i på en sked och...mums! Vuxenpoäng, eller...?

Idag händer här saker. Först ska jag till syrran i Tuve. Pussa lite på Cornelia 1½ månad. Sen hasta vidare till frissan för klipp och toning och därefter till AnneLie på fika. Lugn, lugn...jag tar med mig kameran, så några nya bilder blir det säkert.

Kärlek till Er alla!!!       

Choklad cupcakes (muffins)

Igår kväll fick jag energi att baka en omgång muffins. Muffins är ju inte alls min grej *skratt*  Det blev choklad cupcakes (muffins). Jag var lite crazy och slängde i ljus blockchoklad. det blev extra kladdigt och gott. 
image62
(Foto Ulla)

8 stora eller 12 små

150 g smör
2 ägg
1½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 dl gräddfil
skal av 1 citron
3 dl mjöl
1 dl kakao
2 tsk bakpulver
1 nypa salt

Sätt ugnen på 200 grader om du vill göra stora muffins och 225 grader om du vill göra små.
Vispa ägg, socker och vaniljsocker poröst.
Rör ner smält smör, gräddfil och rivet citronskal.
Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt och rör ner i smeten.
Placera ut pappersformar i en muffinsplåt.
Fyll muffinsformarna till 2/3 med smet.
Grädda i ca 20 min om du gör stora muffins, 12-15 min om du gör små.

Lycka till!

Cykeln

När jag skulle in till stan så var jag duktig och tog cykeln. En tur på ca en halvtimme. Det är lätt att ta sig till stan...mycket nerför, men...då vet ni vad det innebär när man ska hem. Kämpa, kämpa!!! Vi fikade inte på Brogyllen utan vid Kronhusbodarna. Mysigt! Innan vi fikade var jag nere vid hamnen och njöt. Och fotade lite. image58
Operahuset i bakgrunden
image60
Hamnen i bakgrunden
image61
Ciabatta med salami,brie, soltorkade tomater och oliver. Mums!

Foto Ulla

"Solen lyser. Himlen är blå. Åh, vad det är härligt att leva då"

Klapp på axeln

Grattis Stina på födelsedagen. Hurra! Hurra! Hurra! Hurra!

Jag är värd en klapp på axeln *fniss*...nu har jag varit duktig...jag har diskat, städat toaletten (det tråkigaste som finns) och så håller jag på att tvätta. Det ni... Det är inte så att mannen tycker att jag ska vara sjukskriven, men det har sina fördelar...jag diskar och det är egentligen hans uppgift så han njuter i fulla drag av en diskfri period. När vi renoverat köket kommer vi att ha en diskmaskin. Hurra!!!

Vår kylskåpsdörr har provisoriskt kommit på plats, men...det låter som om den ska falla isär varje gång vi öppnar den, så det känns inte helt säkert, men...livet ska väl innehålla en viss mått av spänning...har jag hört. Hjälp!

Idag ska jag in till stan. Fika med bästa kompisens lillasyster. Hon är på besök i den stora staden. Jag har två favoritfikaställen i stan Vanilj kafé och bar och Brogyllen. Idag blir det Brogyllen.

Ha en bäst dag och kom ihåg att njuta av livet...

Tävling

Jag är med i en tävling. Jag, Ulla, som inte gillar att tävla... Från Trafikkontorets sida har vi som medarbetare i Göteborgs Stad rent ut sagt bombaderats med brev, där vi uppmanas att delta i tävlingar, utlottningar etc...allt för att vi ska ställa bilen och ta oss till jobbet på annat sätt. På www.nyavagar.se står det att
Tillsammans gör vi skillnad!
Om alla Göteborgare som tar bilen till jobbet lät den stå en dag i veckan och valde att cykla eller åka kollektivt istället, skulle vi tillsammans spara en körstäcka som motsvarar ca 13 varv runt jorden varje dag.

Därför satsar Trafikkontoret på att inspirera medarbetarna i Göteborgs Stad till att fundera över sina Vägvanor och ställa bilen en dag under den Europeiska Mobilitetsveckan, 17-23 september.

Jag är nu en 8767 tävlande och varje vecka kommer det att lottas ut priser till oss. Tror ni jag kommer att ha någon chans att vinna något pris? Undrar vad man vinner? Kanske en cykelpump... 

Jag älskar smycken från Pilgrim. Jag har MÅNGA örhängen, något färre ringar och bara ett halsband.
image56
Mitt senaste ringinköp. Passar bra till jeans.

Jag var och bytte bok i läsecirkeln. Nu blir det ingen kriminalroman. Hur ska det bli...? *ler* Den här boken handlar om tre kvinnor och deras öden.   
image57
Kajsa Ingemarsson "Lyckans hjul"

Njut!!!


Hösten är här

Hösten är här 

kalla morgnar...
hög, klar och frisk luft...
strålande sol...
färgsprakande...
dimma...
regn och rusk...
mys...
tända ljus

image55
(Foto Ulla)Få vet hur bra de har det; alla vet hur bra de kunde få det. (Frithiof Brandt)


Tv-program

Har sovit lite dåligt inatt...och jag blir förvånad över alla tv-program som sänds nattetid. Jag slumrade mig bland annat igenom Cityakuten, Chigago Hope, NY undercover med flera. Var de bra? Nej, inte speciellt... men de höll tankarna borta ifrån annat som för tillfället spökar i mitt huvud.

Det ser ut att bli en fin dag. Precis som igår morse. Härligt!!!


Önskar Er alla en bra dag!!! 

Vilsen

Jag blir galen!!! Jag vill att livet ska vara som vanligt... Vilsen... 

Imorse var det en fantastisk morgon...Solen lyste. Det blev en längre väg till jobbet. Det gick ju inte bara att ta den gamla vanliga... Var bara tvungen att ta några foton. Tänk er... Tystnaden...
image52
Rofyllt...
image53
Ensamt bord söker...
image54
...spindelväv.

Foto Ulla

Med kärlek...

Tuff dag

Det var en tuff dag på arbetet, men det var fantastiskt kul att träffa alla barnen. 

image48
Tog en annan väg till arbetet en dag. Älskar sjöar. Speciellt när de ligger helt spegelblanka.
image49
Mums!
image50
Stenar kan också vara vackra 

Vad vill du komma ihåg från den här dagen? En vanlig måndag...


Kram!!!

Muffins

Äppel och kanelmuffins med crumble. Mums!!!
image47
(Foto Ulla)

Några...

morgonbilder...
image43
Vaknade tidigt av att det regnade. Mysigt!
image44
Gör som snigeln på min trappa "Ta det med ro idag"
image45
Smultronen har inte förstått att det är höst nu.
image46
Med kärlek till Er alla!!!

Foto Ulla

Tid

Var hos grannarna igår kväll. Tack för en trevlig kväll!

Imorgon är det meningen att livet ska återgå till vardag och rutiner. Har varit sjukskriven i tre veckor på grund av dödsfall i familjen. Tre veckor! Vart tog den tiden vägen? Det är konstigt det där med tid...man kan tycka att tiden går långsamt när man tittar framåt, men tittar man bakåt... ja då upplevs den tiden som något som gått med rasande fart. Varför är det så? Vidare när jag funderar över det där med  tiden så upplever jag att den går olika fort beroende på vad jag gör. När jag har roligt och trevligt så går tiden fort medan jag i stunder av tristess tycker att de där visarna på klockan sneglar sig fram. Det borde vara precis tvärtom... 


Puss på Er!    

Västra Långvattnet

Vi har haft en underbar eftermiddag vid Västra Långvattnet. En bergssjö där det sällan är mycket människor. Det är lite jobbigt att ta sig dit, men när man väl är där är det värt allt. Vi grillade korv och fikade.

image39
Många trappor är det
image40
Vattnet såg iskallt ut, men mannen sa att det inte var så...men jag hade aldrig vågat bada.
image41 
Ljung...
image42
AnneLie och Nathalie kom förbi. Armani var också med.

Foto Ulla

Ha en skön kväll!!!

Utan kylskåp i fyra dagar

...det var inte helt kört för vårt kylskåp. När mannen kom hem igår så trodde han att det skulle finnas en liten möjlighet att gångjärnet som gått sönder skulle kunna finnas som reservdel. Vi kastade oss i bilen och körde till vår Elonbutik i Sävedalen. Tyvärr hade de inte ett sånt gångjärn, men...nu kommer det bästa...det gick att beställa ett. Vi får det på tisdag. Hurra!!! Nu behöver vi bara klara oss utan kylskåp i fyra dagar istället för sex veckor.

Igår bestämde vi oss för att äta ute, Pasta Haus (Nordenskiöldsg. 25), och att gå på bio, Fantastic Four. Maten var fantastisk och filmen ok. Tyvärr fanns det inte plats för oss att äta inne restaurangen, men vi var crazy och satt ute och det fungerade. De hade filtar att låna ut. Som förrätt tog vi  Bruscetta Caprese (vitlöksbröd med tomat, mozzarella, pesto, olivolja och basilika 50:-) Till huvudrätt valde jag Spaghetti Primavera (spaghetti med broccoli, champinjoner, zucchini, purjolök, paprika, olivolja och pesto 90:-). Mannen tog en Penne Indiana (penne med strimlad biff, lök, paprika, banan, jordnötter, cutty och grädde 99:-). Jag kan verkligen rekommendera den här restaurangen. Det som var svårt att hitta var en parkeringsplats.

I GP (GÖteborgs-Posten) står det mycket intressant. Bland annat läser jag att årets första julbordsbetällning till Oakley´s inkom 29 maj. Det ni!!!... det är att vara ute i god tid.

Lev i nuet!