Recept
Har fått på moppo att jag inte lade ut receptet på Ett fantastiskt bröd, så här kommer det:
5 dl fingervarmt vatten (Om ni som mig använder torrjäst så ska degvätskan vara 45-50 gr),
1 dl mjölk,
25 g jäst (jag tog 50 g),
2 tsk salt+1 msk honung,
12½ dl mjöl (eller 1½ dl grahamsmjöl och 11 dl vetemjöl)
Mät upp vatten och mjölk.Lös upp jästen och salt+honung i lite av vätskan, häll i resten av mjölkvattnet och rör ner mjölet. (Används torrjäst blandas det i mjölet.) Arbeta snabbt ihop den lösa degen. Strö vetemjöl över degen och låt jäsa i 1-1½ tim. Strö ut ½-1 dl mjöl på bakbordet. Tippa ut degen. Knåda inte! Strö ytterligare lite mjöl över degen. Platta sedan försiktigt ut degsjoket med handen. Skär snabbt degen i 6-7 cm smala "remsor". Dela sedan varje remsa i 2-3 delar. Det gör inget om brödet inte får samma fason, bara de har ungefär samma storlek. Flytta över till bakplåtar, smorda eller täckta med bakpapper. Grädda bröden i mitten av ugnen i 240-250 grader i ca 15-17 min. Låt bröden svalna utan handduk så blir brödskorpan frasig och fin.
Lycka till!
5 dl fingervarmt vatten (Om ni som mig använder torrjäst så ska degvätskan vara 45-50 gr),
1 dl mjölk,
25 g jäst (jag tog 50 g),
2 tsk salt+1 msk honung,
12½ dl mjöl (eller 1½ dl grahamsmjöl och 11 dl vetemjöl)
Mät upp vatten och mjölk.Lös upp jästen och salt+honung i lite av vätskan, häll i resten av mjölkvattnet och rör ner mjölet. (Används torrjäst blandas det i mjölet.) Arbeta snabbt ihop den lösa degen. Strö vetemjöl över degen och låt jäsa i 1-1½ tim. Strö ut ½-1 dl mjöl på bakbordet. Tippa ut degen. Knåda inte! Strö ytterligare lite mjöl över degen. Platta sedan försiktigt ut degsjoket med handen. Skär snabbt degen i 6-7 cm smala "remsor". Dela sedan varje remsa i 2-3 delar. Det gör inget om brödet inte får samma fason, bara de har ungefär samma storlek. Flytta över till bakplåtar, smorda eller täckta med bakpapper. Grädda bröden i mitten av ugnen i 240-250 grader i ca 15-17 min. Låt bröden svalna utan handduk så blir brödskorpan frasig och fin.
Lycka till!
Kommentarer
Postat av: Salme
Tack snälla. Jag vill ha knaprigt och han ... ( han har alltid massor av handukar på ) Tack Ulla
Postat av: Cissi
Tackar för receptet. Brödet såg väldigt gott ut!
/Cissi
Postat av: anna
blev baksugen nu...fast mest bullbaksugen...hmm....mums..
kram!
Postat av: Pialotta/Kaffebönan
Det där kanske man ska göra i morgon med en röd hätta och förkläde på.. nyfiken på varför kolla in och ta ett snack på Kafferasten:-)
Tjing
Postat av: Annelie
Det tackar jag alldeles extra för =)
Postat av: sanna panna
hej hopp jag har skrivit ner recept ju ja har flyttat från stan till landet så nu må man ju baka.
TUNNBRÖD bakas de redan i tid o otid..
sköt om dej o tack för titten i min blogg :)/sanna
Trackback