Gudagott
kladdkakemuffins.
Mmmmmm!!!!
Helt fantastiskt goda
Och så enkla att göra

Ingredienser
2 st ekologiska ägg
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
0.5 dl matolja
1 dl ljus sirap
2 dl vetemjöl
1 dl kakao av god kvalitet
1 tsk bakpulver
1 st nypa salt
100 g mörk kvalitetschoklad 70 %
(Jag använde vanlig ljus blockchoklad)
Vispgrädde och färska bär till servering
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
3. Smält smöret, häll i matolja och sirap, blanda det med äggsmeten.
4. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
5. Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten) och blanda den med smeten.
6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
7. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 12 minuter. Muffinsen sjunker ihop i mitten när de tas ut. Låt svalna.
8. Garnera med en klick lättvispad grädde och färska bär.
Morrn! Tack Ulla!
Dom mufisarna ska jag nog testa till vickans kalas på lördag:)
God morgon!
Låter gott och enkelt.
Vad gör du idag?
Du ...dom där har vi diskuterat på jobbet...alla var överens om att nu ska vi baka. Nu har du övertygat mig igen. M mm så gott det ser ut.
Kanon! Då kommer jag med min stora familj och smakar:))
Dom där såg ju inte alls syndigt goda ut! ;o)
Den är så ljuvligt god.. har själv testat den:-)
Leilas kladdkakemuffins ser verkligen smarriga ut! Något man borde testa någon dag. tack för tipset.