Tips a lá Ulla
...tips a lá Ulla
Fast Leila finns med på ett hörn...förstås
Som alltid när det gäller bakning
Ur hennes bok a piece of cake gör jag en smulpdeg...
...som jag fryser in och tar fram när jag vill göra en paj
Nuförtiden gör jag paj i småformar för på sätt överäter jag..
...eller framförallt inte mannen pajen *L*
Ni vet kanske hur det är?
Finns det något gott, så kan det vara svårt att bara ta en bit
Äppeltantens smulpaj
1 stor form/4 små formar
Tärna 250 g kallt smör
Nyp ihop det med 1½ dl råsocker, 1½ dl kokosflingor och 2½ dl mjöl...
tills det blir till em smulig deg
Blanda försiktigt i 1½ dl havregryn utan att de går sönder
Gör smulpajen enligt grundreceptet
Sätt ugnen på 200 gr (varmluft)
Lägg bär (vilken sort som helst) i botten av en smord ugnsfast form,...
...strö över smuldegen och hyvla över lite smör
Grädda pajen gyllene i mitten av ugnen i ca 20-25 min
Servera med glass, grädde, vaniljvisp eller det du gillar
♥
Mums för paj..himmel jag ska göra en..det känner jag ..ja så får det bli..himmel så gott..så nice det ser ut på bilderna..mmmm man kan lätt äta på sig du..
Du frestar mig med godsaker så här direkt på morgonen ;)
Så gott det ser ut!
Oh så gott det ser ut. Måste du fresta?!
Åh, det ser himmelskt gott ut. Blir sugen på att göra en sån. Hm, ska se om det funkar när vi inte har nåt avlopp i köket.
Idag är det mulet och svalt.
Ha en skön dag!
KRAM
detta vore något för robert...han gillar alla sortes bärpajer =)
Mummmmms så gott, det där skulle sitta fint efter mitt gympa pass.
Ha en bra kväll.
Kram
Tack för receptet det ska jag testa i Påsk.Ha en fin kväll kram Thalina
Smulpaj med hallon är såååå gott! Tack för Ulla-tipset!
Mmm, något sugen jag blev nu!!! Glömde önska dig Glad Påsk i går, tänkte vara lite bloggledig.
Kram o GLAD PÅSK!
Ohh va sugen jag blev!
Ahh smart att göra smuldeg och frysa ner..du gör som Ekströms..haha
Ha det gott..kramen
Fasen namnet föll bort..
Det där måste jag bara pröva!!!! jag gillar pajer.
Ha det gott, kram