Min sura deg
Som ni vet så älskar jag att baka
Det är kreativt och för mig även terapeutiskt
Surdegskulturen
Den använder man i själva degen och den gör bl.a att brödet håller sig saftigare en längre tid
När man använder surdegskultur så ska det inte behövas extra jäst
...men i det receptet jag följde så skulle det tillsättas extra
Fast som ni ser...det hade inte behövts
*hahaha*
Hellre lite för lös deg än tvärtom
Jag gillar den där knapriga ytan som blir på surdegsbrödet
♥
Jaaa! Gillar surisar också! Ska sätta en fördeg idag...har du nån bok eller vad gör du efter för recept? Jag brukar också ha i jäst, lite, vågar inte riktigt lita på att det jäser ändå ;)
Ser supergott ut!!
Det är så gott med nybakat bröd men jag bakar alldeles för sällan :(
//Lena
Mmm så gott det ser ut. Jag är jätte dålig på bröd men skulle vilja vara bättre.
/P
Har inte orkat sätta mig in i Facebook, hinner inte...
Men - allt gott till dig och dina föräldrar, jag sänder kraft och ljus!
Kramar!!!!!!
Åh vad gott det ser ut! Hur gör man surdegskulturen??? Kanske jag ska googla på det...nyfiken o hungrig :-)
gott!
Brödet ser gott ut!